Egr był wymieniony pół roku wcześniej na nowy na chwile obecna skasowałem błąd i od wczoraj nie wyskoczył.
strony z opisem kodowania do O3 i G7
Zwiń
X
-
Pierwsze koty za płoty w deszczu strugach.
Korzystając z powyższych linków oraz briskoda.net zakodowane (vcds14):
Lap timer
Staging
Deszczowe zamykanie - (niedokończone, ale będzie działać)
CH/LH na przeciwmgielnych - prawie się udało, póki co mijania (xenon) + przeciwmgielne; docelowo mają być tylko przeciwmgielne.
Reszta jak przestanie padaćMogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
Astra F cabrio Bertone 1,6
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez pio900Lap timer
Maxidot kolorowy z Columbusem razem w pakiecie.Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Zamykanie okien w deszczu:
Nie udało się zakodować czujnika deszczu RLS - nie przyjmował kodowania. Na stronie briskoda doczytałem, że vcds narazie jeszcze niegotowy do takiej zabawy.
L/C Home na przeciwmgielnych zrobione zgodnie z opisem ze strony stemei
Przeglądałem adaptacje i wygląda, że będzie można więcej poszaleć z dopasowaniem funkcji.
Teraz spróbuję przestawić automatyczne światła mijania w deszczu na inną funkcję tzn. nadal będą automatyczne tyle, że w dzień, w deszczu uruchomią się pozycje+przeciwmgielne. Jest to zgodne z prawem ruchu drogowego.
Wg ustawy w okresie od świtu do zmierzchu podczas warunków ograniczonej przejrzystości powietrza kierujący musi używać świateł mijania lub świateł przeciwmgielnych przednich lub oba światła jednocześnie. (szkoda xenonow w dzień)Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Poszukuję kogoś w Poznaniu, kto się podłączy i pozmienia kilka ustawień- próbowałem w serwisie to tłumaczyli się, że nie których rzeczy zrobić nie mogą bo to nie zgodne np. z wytycznymi producenta jak np. wyłączenie systemu start - stop.
[ Dodano: Pią 13 Cze, 14 09:23 ]
Witajcie !
Właśnie rozmawiałem z bardzo dobrym elektromechanikiem na temat kodowań.
Jakiekolwiek kodowania to ingerencja, która zostawia po sobie ślad. Każdorazowe podłączenie samochodu pod komputer w serwisie kończy się wyrzuceniem błędu i informacji o nieautoryzowanych zmianach, co może skończyć się nieuznaniem reklamacji i utratą gwarancji.
W bazie głównej są informację na temat wyposażeniu i kodowaniach i jeżeli jest jakaś różnica od razu zostaje to zauważone przez system. Każda zmiana np. wykonana przez serwis ma swój ślad tj. wysyłane są informację do bazy o wprowadzonych zmianach.
Ogólnie po gwarancji ok, żeby jej nie stracić ogólnie odradza się jakichkolwiek modyfikacji.
Niestety Grupa WV bardzo mocno ostatnio się zabezpieczyła, nawet przełożenie radia jest nie możliwe poza serwisem, który musi uzyskać specjalny kod aktywacyjny z centrali.
Komentarz
-
-
@pio900
a próbowałeś coś z Columbusem Video chodzi mi o aktywacje DVB-T jak z tego linku:
:lol:
napisz co tam można "sobie" jeszcze włączyć tymi kodamiO3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maol72@pio900
a próbowałeś coś z Columbusem Video chodzi mi o aktywacje DVB-T jak z tego linku:
:lol:
napisz co tam można "sobie" jeszcze włączyć tymi kodamiMogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
-
Wiele modyfikacji, prób i błędów a nawet wygląd forum się zmienił od daty publikacji tego wątku. Jednakże chciałem trochę odsmażyć kotleta. Czas temu nabyłem VCP i chyba już go dostatecznie opanowałem żeby powiedzieć, że da się bardzo dużo tym zrobić. Aktywacja DVB-T raczej odpada bo nie jest on standardowym wyposażeniem. Jeśli chodzi o VIM czyli oglądanie filmów podczas jazdy to z reguły się udaje. Włączyć/wyłączyć da się prawie wszystko na tyle, na ile pozwoli sprzęt zainstalowany w aucie.Mogę pomóc z VAG-owaniem, VCP i mechaniką. Warszawa i okolice. Własny warsztat na Białołęce - MonsterGaraż
Samochody:
O3 2,0TDI CKFC
Była:
O2FL 1,4TSI CAXA
Komentarz
-
Komentarz