Enriquez, producent zawalił jak tylko mógł, to fakt. Jednak wielu potencjalnych kupujących nie wie lub nie dopuszcza do siebie informacji, że kupując takie TSI z już wymienionym rozrządem (na te ostatnie/najnowsze podzespoły) będzie miał raczej spokój, a jak nie to negocjacja ceny, żeby na serwis było, zrobienie wszystkiego i również powinno być ok. Tak mi się przynajmniej wydaje :roll:
Blokada skrzyni biegów
Zwiń
X
-
Gość
Blokada skrzyni biegów
Niedługo będę odbierał O3 wstępnie chciałem ją doposażyć w blokadę skrzyni biegów, serwis proponuje mi dwie opcje :
1- oryginalna za ok 1500 z groszami , zamek montowany jest po prawej stronie tunelu
2- blokada z firmy Bear lock za ok 530zł, tylko tutaj zamek montowany jest w górnej części tunelu środkowego obok zapalniczki
Moim zdaniem dość kiepsko wygląda ta blokada z Bear lock...
Czy ktoś z was ma może zamontowaną którąś z powyższych blokad i może się wypowiedzieć na ich temat?
Z góry dzięki za wszystkie informacje.
-
Bede marudzil do znudzenia. Proponuje dobre AC z punktem o utrzymaniu wartosci przez cale 12 miesiecy od dnia podpisania umowy AC z ubezpieczycielem
A blokade to mozna zainstalowac sobie taka:
Do czasu, jak auta beda zabierac na lawety na wcisnietym sprzegle, albo beda odjezdzac po odpieciu linek ze skrzyni, to wg. mnie takie zabezpieczenie to jedynie utrudnianie sobie zycia.
Komentarz
-
-
odświeżę trochę temat...o nowości z firmy Niedźwiedź-Lock...
kiedyś w tej firmie można było kupić blokady i założyć we własnym zakresie. Natomiast teraz firma ta całkowicie wypina na klienta indywidualnego i nie można u nich kupić bezpośrednio żadnej blokady. Zasłaniają się dobrem firmy i swojej reputacji! Nadmienić chciałbym, ze z rozbrajającą szczerością odsyłają do najdroższych zakładów montujących takie ustrojstwa. Natomiast ich największy konkurent czyli DIPOL bezproblemowo sprzedaje dalej wysyłkowo swoje blokady .
Jak to się tłumaczą "blokady wymagają bardzo precyzyjnego montażu z użyciem specjalnych narzędzi"oraz "przeszkolonych pracowników" SIC! Z czystej ciekawości zadzwoniłem do zielonogórskiego przedstawiciela tychże niedźwiedzi i za montaż wołają sobie prawie 900 zł !
Także ogólnie może produkty są super ale podejście firmy do potencjalnego prywatnego kupującego jest do bani :!:"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Zamiast blokady na skrzynię polecam blokadę na kierownicę zeder.
3 lata temu podsunąłem ten pomysł koledze do bmw E92, ponieważ skrzynie ma automatyczną, a wydaje mi się, że skoro skrzynia jest automatyczna to pewnie można bieg uruchomić przez gniazdo obd/can.
Wszystko pięknie, tylko spod kolumny kierowniczej wystaje okrągły odlew a w nim oczywiście miejsce na klucz. Odlew ten wystaje co prawda ok. 2cm ale podczas wypadku nie chciałbym uderzyć w niego kolanem - O3 ma poduszkę pod kierownicą ale nigdy nic nie wiadomo.
Komentarz
-
-
KASA, skoro boisz sie uruchomienia przez OBD/CAN to mega proste rozwiazanie, ktore mialem w O2... Na kabelkach do gniazda dorabiasz sobie bezpieczniki i po problemie. Na codzien jezdzisz bez nich (bo do czego Ci to gniazdo w normalnym uzytkowaniu?), przed wizyta u mechanika wkladasz bezpieczniki, chocby jak podjedziesz, a po odebraniu wyjmujesz...
Powodzenia dla zlodzieja ktory wpadnie na to, ze masz cos takiego. Nawet jak mu sie uda, to jeszcze musi znalezc miejsce na te bezpieczniki - a to przy odrobinie kreatywnosci autora rozwiazania jest trudne
Komentarz
-
Komentarz