Ma ktoś fotki tych zaczepów do rolety??, bo półka to nie problem.
Schowek wielefunkcyjny (5E5 061 109) oraz Sun and Pack
Zwiń
X
-
Nie mam tej siatki pod półką - ale komplet siatek do bagażnika założyłem tak, że jedna idzie tuż przy zderzaku, równolegle do niego, a druga - równolegle do prawego boku (oczywiście obie w bagażniku
IMHO takie coś sprawia, że ta siatka pod półką to byłoby już "przegięcie" - tym bardziej, ze mam ten schowek pod półką.
Za montaż zapłaciłem chyba 90 zł
Komentarz
-
-
A co mi tam
Jutro będzie montowany w serwisie. Na superskoda.com trochę taniej, ale wyjeżdżam i zależy mi na czasie. W sumie 315 zł + 40 zł robocizna.
Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
trasat23 kwestia negocjacjiZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Zamieszczone przez AmixW sumie 315 zł + 40 zł robocizna.
Zamieszczone przez Gosi@czektrasat23 kwestia negocjacji
Jest naprawdę duży.
@Gosi@czek
Sprawuje się u Ciebie dobrze ?Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Komentarz
-
-
A u mnie zjechali na 250
Powiem ci, że na początku byłam sceptyczna do tego schowka ale wielkim plusem są przegródki wyjmowane i np bagietka nie lata mi po całym bagażniku, tak samo jakieś owoce
Ktoś powie że mogę włożyć do siatek w bagażniku skoro je posiadam, owszem zgodzę się ale niekoniecznie np pomidory dowioze do domu nie poobijane.
Dla mnie jest praktyczny.Zamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Miło czytać - dzięki
@Gosi@czek,
Możesz fotkę swojego wrzucić ?
Wydaje się, że za głęboko mi zamontowali.
Po zamontowaniu.
Oryginał ze strony Skody.
Podobno ma być wysuwany i zdejmowany, ale nijak nie mogę tego zrobić
EDIT:
Wszystko w porządku. Po prostu nowy i ciasno się wysuwał. Przegrody można wyciągać i wielkość ustawiać. Jest całkowicie wyjmowalny. Regulacja wsunięcia jest II stopniowa.
Na spodzie jest miękka wykładzina. Jestem mega zadowolony
Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Komentarz
-
-
Odświeżę kotleta, czy tą półkę można zamówić na etapie produkcji samochodu?? tak żeby przyszła już oryginalnie zamontowana w fabryce??, a jeśli nie (tak mnie w ASO poinformowali przy składaniu zamówienia na samochód), to czy konieczny jest ten demontaż boczków bagażnika czy nie?? W Aso telefonicznie stwierdzili, że tylko się ten schowek wkłada w szyny i tyle...
Komentarz
-
-
Po każdej ze stron należy zamontować po jednej zapadce i jednej blaszce. Nic nie trzeba demontować i nie trzeba tego zlecać w ASO. Oni też nie demontuja boczków. Za dużo roboty z demontażem.
Mi zajęło to z prawej strony 15 minut, bo musiałem się przyjrzeć. Z lewej poszło już w 5 minut.
Jak wieczorem znajdę czas to wrzucę parę fotek jak to ogarnąć samemu i zaoszczędzić ze 100 złotych, a może i więcej. :P
Komentarz
-
-
Ściąganie boczków bagażnika łączy się z rozbiórką boczków tylnej kanapy. Naprawdę trochę jest roboty. Nie sądzę, by który kolwiek serwis bawił się w to za 100 złotych. Roboczo godzina kosztuje chyba więcej.
Myślę, że robią to tym samym sposobem co ja, a mówią swoje.
Późnym wieczorem będę w domu to spróbuję to na szybko dla Was ogarnąć.
Komentarz
-
-
Do montażu będzie nam potrzebny płaski śrubokręt, zakrzywiony szpikulec lub jakieś podobne narzędzie, zwinne palcem, motywacja i 10 minut wolnego czasu.
1. Demontujemy półkę bagażnika. W tym celu odczepiamy dwa sznureczki i energicznym ruchem wysuwamy półkę.
2. W dwóch miejscach widocznych na zdjęciu wciskamy lekko tapicerkę bagażnika.
3. Po tym zabiegu uzyskujemy dostęp paru centymetrów, by od spodu włożyć zapadkę. Pomagając sobie śrubokrętem od zewnątrz wciskamy ją w swoje miejsce. Musi zaskoczyć by nie wypadła.
4. Podobny zabieg robimy z blaszką, którą wsuwamy od strony wewnętrznej (blaszka jest dość ostra i trzeba uważać by nie pokaleczyć palców).
Uważać należy również, by podczas zabiegu zapadka i blaszka nie wpadły nam za tapicerkę, bo będzie to równoznaczne z demontażem całej tapicerki bagażnika.
5. Używając zakrzywionego szpikulca naciągany z powrotem tapicerkę na plastikowe zaczepy.
6. Tę samą czynność wykonujemy po drugiej stronie.
Cieszymy się satysfakcją samo montażu i oszczędnością paru groszy.
Czas wykonania to max 10 minut na stronę.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłemZałączone pliki- efekt_kocowy_montau_571.jpg (198,9 KB, 493 odsłon)
- widok_kocowy_144.jpg (193,7 KB, 492 odsłon)
- blaszka_101.jpg (196,4 KB, 493 odsłon)
- zapadka_896.jpg (192,7 KB, 493 odsłon)
- zaczep_tapicerki_881.jpg (195,7 KB, 493 odsłon)
- zaczepy_tapicerki_145.jpg (199,7 KB, 494 odsłon)
- narzdzia_511.jpg (192,8 KB, 493 odsłon)
Komentarz
-
Zamieszczone przez dankovHej,
mam taki schowek od początku i nie montowałem zaczepów. Bardzo dobrze siedzi po prostu w sunięty, delikatnie sie blokuje po jego włożeniu. Nic nie lata, nie wysuwa sie...przynajmniej na razie I tak od marca
Pewnego razu jak wracalem z wypełnioną półką i musiałem ostro wystrzelić do przodu, bardzo się zdziwiłem ruch w bagażniku.
Być może w 1.4 są mniejsze przeciążenia i nie ma potrzeby montażu zapadek. Jednak myślę, że ktoś kto to wymyślił nie robił tego bez potrzeby.
Natomiast nie rozumiem dlaczego tego nie założyli od razu w fabryce.
Druga sprawa to półkę teraz mogę śmiało ustawić w dwóch położeniach.
[ Dodano: Sro 26 Sie, 15 13:51 ]
Zamieszczone przez debowymocnyBandini a masz może foto tej blaszki i zapadki? Z zapadką to chyba rozumiem jej istnienie - blokada przed wysunięciem półki ale ta blaszka - po co ona tam? Sprężynuje tamtą zapadkę na końcu czy jak?
Komentarz
-
Komentarz