Poszukuję zdjęć zwykłej płyty pod silnik i tej od pakietu na bezdroża - zdecydowanie najlepiej zamontowanej na aucie - macie może?
Czy taką płytę da się kupić osobno? Czy da się zamontować do zwykłego 1.4TSI?
Jaki jest nr części i ew. jaka jest mniej więcej cena takiej płyty?
Mam problem z kotami, które lubią się ładować pod maskę a przy zwykłej płycie jest taaaaka dziura, że włażą bez problemu - ta na bezdroża jest chyba pełniejsza i powinna trochę pomóc, tak mi się bynajmniej wydaje.
---------------------------------------------------------------------------- EDIT, proszę o pomoc z ETKĄ:
Wykumałem już trochę temat i wychodzi, że wystarczy mi zwykła płyta (nie trzeba tej droższej z pakietu na bezdroża). Tyle, że mam problem bo jest kilka nr różniących się jedynie końcową literą (rysunek 825-00 dla O3 z 2014 roku):
- u mnie jest osłona z oznaczeniem 5Q0825235A,
- 5Q0825236P - to jedna z opcji, niby taka wyszła w serwisie jak wpisali VIN od diesla manual (takie mają pełną osłonę) - w ETK jest uwaga PR-0EG, 0ES - czy ktoś wie co on znaczy?
- 5Q0825236Q - to druga opcja, tutaj jest uwaga PR-DK7 - czy ktoś wie co on znaczy?
- 5Q0825236M - tu jest dopisek że tylko dla Rosji, więc tą odrzucam.
W serwisie nie umieją mi powiedzieć co znaczą te skróty. Auto do którego szukam to O3, 1.4TSI, manual - wybieram między P a Q. Ceny obu płyt są takie same.
Ta duza nie jest taka pelna. U mnie zwierzaki wchodza normalnie w okolicach polosi, bo tam jest najwiecej miejsca
kurde, to niedobrze, bo do szału mnie doprowadza jak znajduję ślady chodzenia kota pod maską :evil:, ale właśnie z tego powodu chciałbym jasno porównać oba rodzaje osłon, bo wtedy będę wiedział czy warto się pakować w takie koszty.
Zamieszczone przez Maicroft
Oslona dzwiekochlonna czyli mata na oslone bo tak to sie nazywaja przykladowo jest na Rosje z takim numerkiem: 5q0825236m -203zl
mata na osłone, to chyba mało mi pomoże? co to jest dokładnie? bo wygląda jak osłona po prostu.
Zamieszczone przez Maicroft
A plyta to numer pewnie taki: 5q0825902 - ok 900zl + mocowania jakies 100zl
nie jest tanio, ale gdyby załatwiała sprawę to pewnie bym się szarpał :?
Maicroft napisał/a:
Oslona dzwiekochlonna czyli mata na oslone bo tak to sie nazywaja przykladowo jest na Rosje z takim numerkiem: 5q0825236m -203zl
mata na osłone, to chyba mało mi pomoże? co to jest dokładnie? bo wygląda jak osłona po prostu.
To chyba jest tak, ze to jest taka zwykla oslona pelna, a to drugie to jest oslona taka mocniejsza i o dziwo w pelni metalowa, albo akurat ten numer oznacza metalowa, a nie gruba plastikowa.
Inaczej, czy ta oslona jest juz wieksza niz ta ktora masz obecnie ?? Bo nie wiem jak wygladaja te oslony w O3
Zamieszczam fotki osłony silnika w pakiecie na bezdroża.
Co prawda fotki robione telefonem, bo na aparat (lustrzanka) nie ma za bardzo miejsca pod autem.
Chyba, że bardzo ci zależy to skombinuję kompaktowy aparat i porobię zdjęcia, ale podnieść samochodu nie mam za bardzo jak.
Tak i wypytałem o to dokładnie sprzedawcę przy zamawianiu i dostałem jakiś wydruk (1 strona) ze specyfikacją pakietu na bezdroża, ale nie mogę go teraz znaleźć.
Wszystkie osłony z pakietu na bezdroża w O3 z początku 2014 r. na Polskę są z tworzywa sztucznego, ale wyglądają solidniej niż ta z O1.
Pakiet na bezdroża to był w 2 z metalową osłoną pod silnik. Plastik to niech sobie w du.. wsadzą
Swoją drogą muszę zobaczyć czy płytę z 2 1,8 tsi nie dało by się dostosować do 3 1,8 tsi ??? Hehe już wiem że sobotę spędzę w kanale :diabelski_usmiech
Tak i wypytałem o to dokładnie sprzedawcę przy zamawianiu i dostałem jakiś wydruk (1 strona) ze specyfikacją pakietu na bezdroża, ale nie mogę go teraz znaleźć.
Wszystkie osłony z pakietu na bezdroża w O3 z początku 2014 r. na Polskę są z tworzywa sztucznego, ale wyglądają solidniej niż ta z O1.
Twoja płyta jest spoooro większa niż ta co mam u siebie, więc będę musiał taką poszukać.
Tyle, że nie wiem jaki ona ma nr - może jednak uda Ci się tą kartkę odszukać?
czyli z tego co piszecie, można wykumać, że do mojego 1.4 manual powinna być ok ta z "P", bo przy niej nie ma nic napisane o silniku, więc powinna pasować do wszystkich (?) poza 2.0TDI - dobrze kombinuję?.
Ciekawe czym się różnią te płyty między sobą? Na niemieckim forum widziałem, że do RS TSI ktoś kupował tą z końcówką "Q" bo niby nie miał z fabryki.
Byłem dziś zamówić i wyszło że ta z końcówką P jest wycofana z produkcji i zastąpiona tą z końcówką Q. Po majówce montaż - zobaczymy co wyjdzie
[ Dodano: Sro 04 Cze, 14 23:33 ]
Trochę zeszło
W każdym razie - osłona zamontowana w ASO, nie było żadnych problemów - potrzebna jest osłona (nr powyżej) + 3 śruby które są na końcu osłony. Roboty na max 10 minut, wszystkie mocowania pasują.
Fotki dla potomnych. Pierwsza pokazuje ori osłonę z benzyny, a druga założoną pełną osłonę - od diesla. W razie pytań służę pomocą.
Zastanawia mnie czy cala zmiana w oslonie z P na Q nie jest związana z 2 otworami na wlot powietrza i czy faktycznie są one potrzebne.
Przykładowo ori osłona bez wlotów wygląda tak:
Zastanawia mnie czy cala zmiana w oslonie z P na Q nie jest związana z 2 otworami na wlot powietrza i czy faktycznie są one potrzebne.
Przykładowo ori osłona bez wlotów wygląda tak:
@lockin
Gdzie kupiłeś ?, bo mnie też to interesuje.
Ori osłona do kupienia tylko w ASO
Cena wyjściowa ok 210 pln przed rabatami
Na alledrogo są podróbki ale mniej lub bardziej nieforemne (czyt. źle docięte), osłona pasuja tak samo do Golfa 7 oraz nowego Leona :idea:
Komentarz