Ja oblukałem sobie dobrze czerwoną RS-kę na Motor Show w Poznaniu. Była właśnie z fotelami z "pełnej skóry" jak pisze kolega mpmp. Fotele są trochę lepsze od standardowych foteli rs-kowych ale jakość też nie powala. Zastanawiałem się nad tą opcją ale wybrałem ACC.
O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
----------------------------------------------------- Moja eReSka
Ja mam pełna skórę i jest turbo fajna bez porównania do zwykłej tapicerki . Skóra jest miękka i bardzo miła w dotyku naprawde polecam tym bardziej ze nie jedt droga .
Pełna skóra w O3 RS przez ok 1h daje znać, że ktoś siedział na fotelu, jest jakby pomarszczona. Pewno to żony wymyśliły na wypadek jakby mąż chciał wozić RS-ką kogoś innego poza nimi. Poza tym jest spoko, miękka i nie czuć na długiej trasie że mamy świnię pod tyłkiem. Podczas chorwackich upałów też nie daje się we znaki.
Miałem materiał, twardą skórę, alcantarę pod tyłkiem, wybieram pełną.
W dodatku jest to ecoskóra więc pewnie ma gorszą przepuszczalność niż naturalna.
Jakimś rozwiązaniem jest mata wentylowana na siedzenie - przyjemny gadżet w upalne dni
To już wolę swój materiał - niż skórę, za którą nie dość, że dopłacam, ale dwa, że jej nie widać, a trzy - trzeba kłaść na nią matę.
Porażka przecież....
Też tak uznałem i jak na razie tkanina jest Ok. Szkoda trochę, że powiązali automatycznie opuszczane lusterko boczne z elektrycznie sterowanym fotelem, a ten z fotelami skóra+skóra ekologiczna
Osobiście chętnie bym widział opcję skóra+alcantara.
Ja skórę jak coś to wezmę w kolejnym aucie, ale tylko wentylowaną.
Jak słyszę, że znajomi w upały czekają chwilę, aby usiąść na fotelu to ... ja się pytam, co za korzyśc daje mi skóra? Wsiadać nie można, lepi się do ciała... - dla mnie to same minusy.
A - w dodatku kosztuje - to już w ogóle jakaś porażka.
Wyrosłem z lansu - poza tym jak sie lansować to sensownie - wrzucać skórę, aby się męczyć to nie lans, to brak wyobraźni, czyli ... może nie napiszę tego, aby kogoś nie urazić, kto kupuje skórę dla lansu
Mam takie samo zdanie jak skóra to tylko wentylowana, ta eko skody jest tandetna, zresztą nie tylko skody inne marki mają podobnie z tanimi eko skórami.
Plus opcja masażu na fotelu kierowcy - też będzie dostępna.
Dokładając do tego takie rzeczy, jak Mirror, aystent jazdy w korkach, kamery z 4 stron, awaryjne hamowanie przed pieszymi, działające do 65 kh, klima 3 strefowa i ... podobno super wyciszenie - no cóż, to autko może zawojować rynek
W RS można mieć naturalną skórę (boki foteli) + tkaninę (siedzisko) albo naturalną + eco (na miejsce tkaniny). W zwykłych O3 jest chyba opcja naturalna + alcantara.
W RS można mieć naturalną skórę (boki foteli) + tkaninę (siedzisko) albo naturalną + eco (na miejsce tkaniny). W zwykłych O3 jest chyba opcja naturalna + alcantara.
To lipa. Zarówno eko skóra jak i alcantara to plastik. Lepiej nic nie dopłacać za tapicerkę i potem zrobić skórę u Prawdziwego tapicera.
Komentarz