Zamieszczone przez przemik
zmiana lamp na xenony z ledami
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
jedna lampa kosztuje 2 tys z lekkim hakiem(nie wiem, czy kompletna lampa, czy goła bez silniczków i przetwornic), plus wiązki, czujniki poziomowania, sterownik poziomowania, czujnik zmierzchu, pierdołki, kodowanie i ładna sumka się nazbiera, zrobić raczej się da tylko musisz trafić na porządne ASO w którym nie usłyszysz, że w aucie nic się nie da zmienić i troszkę kasiorki też musisz przygotować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacekRSNie lepiej bylo dobrac pakiet z xenonami? Chociaz nie wiem czy dla 1.2 taka mozliwosc jest....
W Active - niestety.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
żarówki ksenonowe owszem sa moze lepsze parę meteow dalej widać ale tak jak ledy cy energooszczędne zwróć uwagę na przekręt jaki zaistnial na swiecie to ma efektownie wygladac a ty masz płacić i uczestniczyć w tym kolaboracie, zaraz zobaczysz ilu znajdzie sie oponentówOctavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Jest juz możliwość wymiany zwykłych reflektorów na lampy ksenonowe z ledami.
Jest firma z Mazowsza, która to wykonuje, wymienia lampy na oryginał Skody z ledami i biksenon'ami oraz odpowiednio koduje w komputerze auta. Koszt takiej usługi to ok 2800zł, nie wiem tylko czy będzie dziłać poziomowanie, ale dziś tam przedzwonie i napisze.
PS. Nie działa poziomowanie automatyczne-tylko ręcznie z przycisku (pokretła) jak przy zwykłych lampach. Koszt zawiera wszystkie części, jedynie warunkiem jest, aby swoje lampy zostawić w rozliczeniu.
Komentarz
-
-
Wymieniają na oryginały z O3 łącznie z żarnikami, czy oryginalna jest lampa z instalacją a żarniki dają słabsze? Bo przy braku samopoziomowania, do tego brak układu zmywania, to już pomijając fakt, że auto nie powinno przejść przeglądu rejestracyjnego (przynajmniej w teorii), to potem jeździ taki jeden z drugim i wali w nocy po oczach :evil:Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DodiMasz racje z tym przegladem rejestracyjnym, tylko kto by sie tym przejmowal...
Ale patrząc na auta, jakie spotykam często na drodze, zarówno złomy robiące cztery ślady jak i często domorosły "tuning", to życzyłbym sobie, by przeglądy były poważniej traktowane.
W dłuższej perspektywie czasu wyszłoby to wszystkim na dobre.Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DodiMasz racje z tym przegladem rejestracyjnym, tylko kto by sie tym przejmowal...
Wieksze zagrozenie na drodze stanowi masa zlomow ktora zostala zwieziona z zachodu, a jezdzily nimi same dziewice w ciazu, a Tata Niemiec, az plakal jak sprzedawal taka fure-okazje !!!
Najwazniejsze by reflektory byly wstawione ori xenon. W polowie 10letnich aut z ori xenonami autopoziomowanie juz nie dziala, wiec to wg mnie najmniejszy problem."Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Dokladnie ma ie Panowie racje, w budzetowych autach nie ma autoamtycznego samopoziomowania xenonow i dlatego ich cena jest duzo nizsza przy oonfoguracji nowego auta (ok 2tys zl), druga sprawa, ze w starszych autach towniez samopoziokownie zawodzi wiec wychodzi na jedno.
Ja raczej napewno sie skusze na przyszly sezon na wymianale zwyklych lamp w mojej Octavi na oryginalne xenony. Zawsze to lepsze od chinskiego badziewia i mam pelna swiadomosc, ze automatyczne poziomowanie nie bedzie dzialalo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dodiw starszych autach towniez samopoziokownie zawodzi wiec wychodzi na jedno
znam auta roczne/dwuletnie które są tak dobite przez uzytkowników(zwłaszcza młodych ludzi dla których "firmówka" jest pierwszym autem) że kilkunastoletni szrot niejednokrotnie jest w lepszym stanieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Z czasem pewnie wymyślą jak doposażyć w ori ksenon łącznie z samopoziomowaniem, póki co zbyt świeże auto.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DodiJa raczej napewno sie skusze na przyszly sezon na wymianale zwyklych lamp w mojej Octavi na oryginalne xenony. Zawsze to lepsze od chinskiego badziewia i mam pelna swiadomosc, ze automatyczne poziomowanie nie bedzie dzialalo.
Komentarz
-
Komentarz