Czujnik dziala, choc zweryfikujemy to dokladnie razem jak sie spotkamy i porownamy w obu przypadkach czy dziala identycznie. Zmierzchu dzialal od razu, problem byl z deszczem.
Xenony z AFS - retrofit
Zwiń
X
-
U mnie koszta wyszly nastepujaco:
1) Gateway 400zl + 300zl wymiana i przekodowanie w ASO
2) Lampy 1400zl komplet
3) AFS 100zl
4) Czujniki poziomowania 2x100zl
5) Czujnik zmierzchu pod lusterkiem 100zl
6) Przełącznik światel z funkcja auto 100zl
7) Wtyczki, okablowanie 100zl
Do tego dochodzi koszt wymiany samych lamp oraz zamontowania czujnikow (zalezy gdzie i u kogo-w moim przypadku u znajomego to 200zl) oraz nalezy wziasc pod uwage koniecznosc przekodowania swiatel, zakodowania czujnikow itp - naklad pracy rroberta
To chyba tyle. Jezeli ktos ma swiatla w automacie to nie trzeba dodatkowych czujnikow zmierzchu. Mam nadzieje, ze o niczym nie zapomnialem
Komentarz
-
-
Napewno dasz rade, jezeli tylko myslisz o tym realnie Ceny oczywiscie troszke zaokraglalem, np w przypadku przelacznika swiatel dalem 80zl z wysylka, to pisalem 100zl, Gateway dokladnie 390zl po przewalutowaniu na euro, montaz w ASO 290zl itp...
Powodzenia zycze w modowaniu, na bank bedziesz zadowolony.
Komentarz
-
-
Ja dopiero teraz w zeszłą sobotę pierwszy raz jechałem w nocy szkodnikiem od zakupu poza miastem, jakoś tak wyszło że w nocy nie mam kiedy jeździć, a ani w mieście, ani na autostradzie nie widać mocy ksenonów i powiem bajka, halogeny nie mają żadnego startu, soczewki też. AFS działa także spoko, jedyne czego nie widzę to różnic w działaniu oświetlenia przy wyborze trybu jazdy, może trzeba wiedzieć na co patrzeć
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzakplockin, a przy wyborze trybu jazdy mialo sie cos zmieniac w ogole? Bo nie kojarze nic takieog teraz
Opis np >> TUTAJ <<
"Do dyspozycji są cztery programy: NORMALNY, SPORTOWY, ECO oraz INDYWIDUALNY. Zależnie od naszego wyboru, zmienia się cały szereg nastaw: sterowanie pracą silnika i skrzyni biegów DSG, wspomaganie kierownicy, czułość tempomatu ACA, sterowanie bi-ksenonowymi reflektorami oraz klimatyzacją Climatronic"
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzakpEnriquez, dzieki, sama zasade AFSa znam Jedyne co, to interesuje mnie wlasnie jaka jest roznica miedzy tym jak dzialaja w trybie normalnym, a jak w Sport..Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
Komentarz
-
-
witam a nie orientuje sie ktos czy mozna przednie lampy zamienic na te z Ledami i ksenonem ale bez ksenona tylko zwykla zarowka. bo nie mam kasy na przeróbki typu spryskiwacze lamp itp. po prostu lepsze reflektory ale bez ksenona i skrętnuch. cz jest mozliwosc w takich lampach wsadzic zwykłą żarowke np H7. tak strasznie mi sie podoba led w przednich lampach a nie koniecznie musze miec ksenon. pozdromayeros
Komentarz
-
Komentarz