Zamieszczone przez SS
Nawigacja , rejestrator trasy w lusterku
Zwiń
X
-
Nawigacja , rejestrator trasy w lusterku
Witam
Czy ktoś jest w posiadaniu lub testował urządzenie z linku http://allegro.pl/nawigacja-gps-wifi...114920767.html .
Pytanie jak jest z ergonomią takiego urządzenia , jak i obsługą .
Ewentualnie czy macie jakieś inne rozwiązanie urządzenia gps i rejestratora trasy nie obwieszając przedniej szyby
-
-
Co do rejestratora to jest sporo modelow, ktoer bez wiekszego kombinowania mozna powiesic za lusterkiem tak, ze ma widocznosc idealna, a nam nie zaslania w zaden sposob widocznosci. Jedyne co widzisz to ew kabelek - ale jak go poprowadzisz wzdluz krawedzi podsufitki i slupka, to nie bedzie rzucał sie w oczy..
Z navi - tak, wbudowana
Komentarz
-
-
Wideorejestrator tez mozesz podpiac pod stacyjke i problem z glowy. Kwestia czy gdzies Ci to machna bez problemow z gwarancja potem...
Co do navi - nie rozumiem czemu automapa i nic innego.. Szczegolnie ze obecnie Skoda daje opcje updateu map samodzielnie, wiec argument o aktualnosci map przestaje miec sens (chyba ze to inna nazwa lenistwa kierownika).
Komentarz
-
-
Ergonomia zamontowania monitora (dowolnego typu), na lub wewnątrz lusterka wstecznego moim zdaniem jest zła. Sprawdzałem to w związku z tym tematem:
Montowałem monitor w różnych miejscach, najlepiej pasowało zamontowanie na pulpicie, mniej więcej na wysokości lusterek bocznych. Nie trzeba wtedy błądzić wzrokiem na "duże" odległości, wszystko jest w polu widzenia, widok przez szybę do przodu, monitor i lusterka boczne. Z pewnością montując takie urządzenie, będzie też i kamera cofania. Nie da się z niej korzystać nie obserwując jednocześnie lusterek bocznych. Najczęściej będzie to monitor i prawe lusterko.
Testowalem też zamontowanie monitora w miejscu radia (2 DIN, w Octavii I). też nie jest to ergonomiczne rozwiązanie, bo monitor zbyt nisko, wypadało wg. mnie jeszcze gorzej niż zamontowanie na lusterku wstecznym.
W Octavii II to miejsce jest trochę lepiej (wyżej) usytuowane.
Komentarz
-
-
Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
Komentarz