Długo się zastanawiałem co zrobić i w końcu postanowiłem pomalować gumą ramkę. Za pierwszym razem nie wyszło, bo źle okleiłem. Natomiast za drugi wyszło super. Nie widziałem na żywo czarnej ramki, ale licząc koszty ramki (bez kosztów serwisu), własnego czasu, ewentualne straty postanowiłem pomalować. Koszt 38 zł, wyszło super. Niby czarny mat, ale nie odróżnia się nic od reszty grila (na białym aucie). Zdecydowanie polecam. Jak się znudzi to wystarczy ściągnąć. Żałuję, że pomalowałem znaczki zwykłym spreyem - wkurzałem się ściągając, można je pomałamać a i akcja jest nieodwracalna.
Czarna ramka grilla
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez EŁ Zobacz wpisjeśłi komuś nie zależy na starej ramce to jej wyjęcie to 10 minut i raczki tez całe
Komentarz
-
-
spokojnie grill jest o wiele twardszy niż te zaczepy ramki. Odkręcasz standardowo te śrubki na górze i odchylasz plastik żeby mieć dostęp do górnych zaczepów ramki. np w lewym górnym roku wyczepiasz jeden zaczep i delikatnie odciągasz róg ramki , delikatnie ale zdecydowanie ramka pęknie i kawałek odleci, potem już z górki , wsadzasz np śrubokręt ( ramka ma profil C ) I DELIKATNIE z wyczuciem po kawałeczku odłamujesz ramkę , słychać tylko jak pękają zaczepy plastikowe od ramki, w grillu nie bardzo ma co pęknąć bo tam są otwory w które wchodzą zaczepy ramki a te są bardzo kruche. u mnie zajęło to 15 minut i gotowe. Oglądałem wcześniej na yt instrukcje jakiegoś gostka który dumnie prezentował swoja zdjęta ramkę w całości z ułamanym tylko jednym zaczepem....ale stwierdziłem że musiało mu to ze 2h zająć a ramka i tak uszkodzona wartość może z 50 zł ....Załączone plikiOstatnio edytowany przez EŁ; 113.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁ Zobacz wpisbohater......;.pokaż łapki a tak na poważnie to że nie pęknie żaden zaczep to fart bo one są bardzo kruche.....oczywiście można dać do aso.....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MAndrzej Zobacz wpisczy nr.ramki czarnej 5E0853761C2ZZ będzie pasował
Komentarz
-
-
10517D67-9133-44EC-B35B-A7B4FDADE5B6_1_201_a.jpeg
U mnie wyszło tak - okleiłem i popsikałem plasti-dip
Ostatnio edytowany przez gruto; 1235.
Komentarz
-
-
jeszcze na dole to "srebro" i będzie gitara
.....już jest czarno !! - przepraszam ,że nie umyłem czarnuli do foto
IMG_4357.jpegOstatnio edytowany przez gruto; 1235.
Komentarz
-
Komentarz