witam po przymusowej przerwie
Wydech O3 RS
Zwiń
X
-
Wydech O3 RS
Jako nowy użytkownik chciałem powiedzieć tutaj wszystkim dzień dobry tak żeby nie zakładać kolejnych wątków. A teraz do sedna. Od 2 tygodni jestem właścicielem O3 RS i wszystko jest super, wcześniej jeździłem A4 i uważam że niczym nie odbiega skoda od reszty rodziny ale...mam własnie jedno ale, chodzi o to że jak każdy wie RS ma z tyłu niby 2 końcówki wydechu, niby bo właśnie odprowadzenie spalin jest tylko z lewej strony i przyznam szczerze że trochę mnie to w oczy razi tym bardziej teraz kiedy temperatury niskie jest to bardzo widoczne. Czy spotkał się ktoś może z "lekarstwem" na to ?
-
-
Gość
moim zdaniem nie ma tu co dyskutować. Ja widzę tylko jedno rozwiązanie tego problemu...
Sprawdzić czy końcowy tłumik w tsi jest taki sam jak w tdi. Jeśli tak to wystarczy kupić drugi tłumik mocowania i pojechać do tłumikarza co by go podpiął tak jest to seryjnie zrobione w tsi.
Natomiast jeśli tłumik w tsi i tdi jest inny to kupić taki sam z tdi i dopasować uchwyty tak aby było można go powiesić z drugiej strony.
Komentarz
-
Baniq, bo to odwieczna wojna diesel vs Pb
Tak samo jak np. Hondziarze wojuja z całym innym swiatem - przyklady mozna by mnozyc...
Troche szkoda, ze w ten sposob w TDI Skoda to rozwiazala, ale coz, na poczatek bedzei sie z tym zylo, a potem sie pomysli.. Moze po gwarancji i wydech bym robil przy okazji chipa? Wtedy nie bedzie dla chlopakow problemu zrobic 2 tlumiki koncowe
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
czy mi sie wydaje czy w TSI prawy tlumik/katalizator jest sporo mniejszy?
W pierwszym poscie: http://www.vwwatercooled.com.au/foru...-86553-16.html masz pokazane ciut jak wydech wyglada.. Łatwo sie domyslic ze prawa strona bedzie po prostu goła i wesola, a miejsce na tlumik zaslepione pewnie plastikiem
Komentarz
-
-
Ja się właśnie zastanawiam szczerze jak to z tą gwarancją....przecież zakłada się coś co pewnie spełnia wszystkie obecne normy i jest dopuszczone do sprzedaży także w moim mniemaniu nie powinno być kłopotu...tylko nasze myślenie a rzeczywistość...jak będę w salonie to zapytam o ten wątek i zobaczę ich miny ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzakpA z kolegami z TSI porozmawiac o spalaniu jak zaczna wysmiewac nasze wydechy
TDI nie będzie dla kogoś, kto jak ja robi dziennie sporo odcinków po 2-3 kilometry. W Krakowie 10 nie przekroczę - na A4 przy 150 pali 8 z kawałkiem. Jazda normalna to 7 z kawałkiem.
Ten TSI to fajny silnik
Komentarz
-
-
powracając do wątku wydechu powiem tak...dostałem odpowiedź od supersprinta i koszt takowego wydechu kompletnego to 1050 euro, dostępny będzie przełom stycznia i lutego a co do gwaracji rozmawiałem w serwisie i powiedział gość że jak to tylko nie jest jakiś wydech klepany w garażu i mam na to fakturę to nie ma żadnego problemu tym bardziej jeżeli nie ruszam katalizatora
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gerard_ktma co do gwaracji rozmawiałem w serwisie i powiedział gość że jak to tylko nie jest jakiś wydech klepany w garażu i mam na to fakturę to nie ma żadnego problemu tym bardziej jeżeli nie ruszam katalizatora
to naprawdę wszystko zależy od ASOkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
rozumiem że mógł tak powiedzieć ale zastanawiam się też czy nie udać się tam i nie poprosić o taką informację na papierze, facet powiedział że jeżeli nie dotykam katalizatora to nie ma kłopotu, co najwyżej nie uzna mi reklamacji jeżeli po zmianie wydechu przyjadę i powiem że coś mi tam brzęczy....a druga kwestia to jeżeli np kupię sobie nowe auto z salonu i np uznam że chce założyć inne felgi bo mi się bardziej podobają i są oczywiście na certyfikacie, fakturze zakupu itd to po np usterce piasty powiedzą mi że to wina innych felg niż fabryka wypuściła ? przecież to chore
marek106 do rs tsi też mają kompletny wydech, na ich stronie jest zresztą pokazany
Komentarz
-
Komentarz