Jako nowy użytkownik chciałem powiedzieć tutaj wszystkim dzień dobry tak żeby nie zakładać kolejnych wątków. A teraz do sedna. Od 2 tygodni jestem właścicielem O3 RS i wszystko jest super, wcześniej jeździłem A4 i uważam że niczym nie odbiega skoda od reszty rodziny ale...mam własnie jedno ale, chodzi o to że jak każdy wie RS ma z tyłu niby 2 końcówki wydechu, niby bo właśnie odprowadzenie spalin jest tylko z lewej strony i przyznam szczerze że trochę mnie to w oczy razi tym bardziej teraz kiedy temperatury niskie jest to bardzo widoczne. Czy spotkał się ktoś może z "lekarstwem" na to ?
gerard_ktm, trzeba by troche porzezbic w wydechu przy okazji.... Innej opcji nie ma niestety... Zostaje smigac TDI tylko po trasach, gdzie nagrzany silnik nie zostawia sladow po sobie w postaci widocznych spalin A z kolegami z TSI porozmawiac o spalaniu jak zaczna wysmiewac nasze wydechy
moim zdaniem nie ma tu co dyskutować. Ja widzę tylko jedno rozwiązanie tego problemu...
Sprawdzić czy końcowy tłumik w tsi jest taki sam jak w tdi. Jeśli tak to wystarczy kupić drugi tłumik mocowania i pojechać do tłumikarza co by go podpiął tak jest to seryjnie zrobione w tsi.
Natomiast jeśli tłumik w tsi i tdi jest inny to kupić taki sam z tdi i dopasować uchwyty tak aby było można go powiesić z drugiej strony.
Dokładnie przypuszczam ze da sie podmienić tłumiki z tsi .
A co do wyśmiewania to raczej wątpliwe zeby gość z 1,4 tsi wyśmiewał RS tdi
I nie rozumie czemu w każdym wątku musi byc wojna tsi vs.tdi
Baniq, bo to odwieczna wojna diesel vs Pb
Tak samo jak np. Hondziarze wojuja z całym innym swiatem - przyklady mozna by mnozyc...
Troche szkoda, ze w ten sposob w TDI Skoda to rozwiazala, ale coz, na poczatek bedzei sie z tym zylo, a potem sie pomysli.. Moze po gwarancji i wydech bym robil przy okazji chipa? Wtedy nie bedzie dla chlopakow problemu zrobic 2 tlumiki koncowe
czy mi sie wydaje czy w TSI prawy tlumik/katalizator jest sporo mniejszy?
W pierwszym poscie: http://www.vwwatercooled.com.au/foru...-86553-16.html masz pokazane ciut jak wydech wyglada.. Łatwo sie domyslic ze prawa strona bedzie po prostu goła i wesola, a miejsce na tlumik zaslepione pewnie plastikiem
gerard_ktm, całkiem fajne rozwiazanie Tylko pytanie o roznice w dzwieku i ew. emisji spalin, skoro wywalili ostatni tlumik i zastapili czyms mniejszym..
Skoro sie da, to pewnie bede sie brał za to po upływie gwarancji, razem z chipem
Ja się właśnie zastanawiam szczerze jak to z tą gwarancją....przecież zakłada się coś co pewnie spełnia wszystkie obecne normy i jest dopuszczone do sprzedaży także w moim mniemaniu nie powinno być kłopotu...tylko nasze myślenie a rzeczywistość...jak będę w salonie to zapytam o ten wątek i zobaczę ich miny ;-)
A z kolegami z TSI porozmawiac o spalaniu jak zaczna wysmiewac nasze wydechy
Około 2,5 więcej od TDI pali moje TSI.
TDI nie będzie dla kogoś, kto jak ja robi dziennie sporo odcinków po 2-3 kilometry. W Krakowie 10 nie przekroczę - na A4 przy 150 pali 8 z kawałkiem. Jazda normalna to 7 z kawałkiem.
powracając do wątku wydechu powiem tak...dostałem odpowiedź od supersprinta i koszt takowego wydechu kompletnego to 1050 euro, dostępny będzie przełom stycznia i lutego a co do gwaracji rozmawiałem w serwisie i powiedział gość że jak to tylko nie jest jakiś wydech klepany w garażu i mam na to fakturę to nie ma żadnego problemu tym bardziej jeżeli nie ruszam katalizatora
a co do gwaracji rozmawiałem w serwisie i powiedział gość że jak to tylko nie jest jakiś wydech klepany w garażu i mam na to fakturę to nie ma żadnego problemu tym bardziej jeżeli nie ruszam katalizatora
może i tak Ci powiedział, ale uwierz mi, przy pierwszej akcji ASO -> SAP zapomnij o gwarancji
to naprawdę wszystko zależy od ASO
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
rozumiem że mógł tak powiedzieć ale zastanawiam się też czy nie udać się tam i nie poprosić o taką informację na papierze, facet powiedział że jeżeli nie dotykam katalizatora to nie ma kłopotu, co najwyżej nie uzna mi reklamacji jeżeli po zmianie wydechu przyjadę i powiem że coś mi tam brzęczy....a druga kwestia to jeżeli np kupię sobie nowe auto z salonu i np uznam że chce założyć inne felgi bo mi się bardziej podobają i są oczywiście na certyfikacie, fakturze zakupu itd to po np usterce piasty powiedzą mi że to wina innych felg niż fabryka wypuściła ? przecież to chore
marek106 do rs tsi też mają kompletny wydech, na ich stronie jest zresztą pokazany
Ja chyba wolę coś markowego. MG liczy czasem drożej niż zagraniczne firmy, terminy czekania długie,a nie wierzę,że liczą wydechy jak np Super Sprint. W ostateczności do nich pójdę,ale słąbi mnie robienie z nich alfy i omegi w wydechach.
Komentarz