Ja startuję za 45 minut. Grzesiu, a Ty?
Wymiana filtra kabinowego
Zwiń
X
-
Mam nieco inna metodę.
1.Spowalniacz nakładam - bez zaklikania- na bolec. Drugi koniec wiadomo w schowkowym otworze. 2. Dociskam schowek na zawiasach aż zaskoczy.
3. Dociskam - zaklikuje- spowalniacz długim wkrętakiem.
Inne sposoby zazwyczaj kończyły się albo wypadnięciem spowalniacza z otworu w schowku, albo, przy zaklikanym spowalniaczu, mordegą przy celowaniu schowkiem w zawiasy i w efekcie wypadnięciem spowalniacza z otworu w schowku..
Komentarz
-
-
Ja znalazłem metodę bez narzędzi typu długi wkrętak.
Spowalniacz wyciągam na maxa długości i biorę go "do góry" i wkładam schowek (chodzi o to aby spowalniacz był nad bolcem na który zaklikuje się)
Zakładam schowek a następnie od dołu wkładam rękę przez gąbkę (można odkręcić jednym plastikowym "zakrętakiem" bez narzędzi) i palcem ten spowalniacz zaklikuję na bolec.
Teraz wymiana kabinówki u mnie to 2 minuty bez żadnych narzędzi.algi
O3 Combi 1.4TSI Elegance + AMAZING + KESSY
Komentarz
-
-
No niestety, dzisiaj mnie wzięło na wymianę filtra kabinowego. Zdemontowanie schowka i wymiana filtra - 3 min. Ale założenie schowka z "pięknym" spowalniaczem skończyło się tym, że po 20 min walki i ciągłego opadania spowalniacza na dół, chowania się, czy po prostu wypadania ze schowka, skończyło się tym, że dzisiaj założyłem schowek bez spowalniacza. Ale ktoś wymyślił patent. Jak mi wkurzenie przejdzie, to za 1-2 dni ponownie wezmę się za walkę. Podziwiam Was, że tak łatwo Wam to poszło. Widocznie moje zdolności manualne są niewystarczające :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MariuszKoz Zobacz wpisNo niestety, dzisiaj mnie wzięło na wymianę filtra kabinowego. Zdemontowanie schowka i wymiana filtra - 3 min. Ale założenie schowka z "pięknym" spowalniaczem skończyło się tym, że po 20 min walki i ciągłego opadania spowalniacza na dół, chowania się, czy po prostu wypadania ze schowka, skończyło się tym, że dzisiaj założyłem schowek bez spowalniacza. Ale ktoś wymyślił patent. Jak mi wkurzenie przejdzie, to za 1-2 dni ponownie wezmę się za walkę. Podziwiam Was, że tak łatwo Wam to poszło. Widocznie moje zdolności manualne są niewystarczające :-)
Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Langusta
O, przeglądam forum i widzę, że ktoś ogląda moje filmiki :-) Dzięki
No, ale potwierdzam, co pisze algi. Można sięgnąć od spodu i docisnąć zaczep palcem.
Tylko najpierw trzeba unieść ten spowalniacz tak, żeby wszedł w otwór nad zaczepem i przymknąć delikatnie schowek.
Wtedy dopiero można go od spodu docisnąć i zatrzasnąć.
Komentarz
-
Komentarz