Sprzedaj i kup kierownice przed liftem. Możesz śmiało brać np od fabii. Ja właśnie zakładałem od fabii i poducha pasowała
Tak tylko w wersji polit nie było kierownic czteroramiennych wiec nie łatwo teraz będzie znaleźć kogoś kto chce wymienić kierownice z 3ramiennej na 3ramienna. Chyba ze znajdzie się ktoś kto ma bardzo zniszczona i będzie chciał wymienić. No nic będę próbował
założenie poduszki przedliftowej do kierownicy z wersji polift skutkuje (patrzac od strony szyby przedniej na kierownice) powstaniem ok 1,5cm szczeliny.
Ja teraz kombinuje co dalej z tym fantem zrobic
No to może łatwiej będzie Ci wymienić zaślepkę poduszki?
Ja już to robiłem w Octaviach, Fabiach i w niedawno w VW Polo. Operacja w 100% bezpieczna.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
No to może łatwiej będzie Ci wymienić zaślepkę poduszki?
Ja już to robiłem w Octaviach, Fabiach i w niedawno w VW Polo. Operacja w 100% bezpieczna.
Juz to sprawdzałem. Problem w tym gdzie taka zaślepkę dostać w normalnych pieniądzach, dzwoniłem do jednego kolesia to mi powiedział 200zl, przy cenie kierownicy za którą dałem prawie 400zl robi sie kwota za która kupiłbym nówkę przedliftową w salonie i zero kombinowania. Poczekam jeszcze moze cos sie znajdzie a jak nie to tylko sprzedaż.
Chciałbym wymienić swoją kierownice w O3 RS po lifcie na podgrzewaną. Czy jest to możliwe jeżeli przycisk od ogrzewania jest zaslepiony? Z uwagi na gwarancję musiałbym to pewnie robić w serwisie. Czy jeśli to w ogóle możliwe to ktoś orientuje się jak to może wyglądać cenowo?
Pozdrawiam!
Wg. mnie do wymiany będzie sterownik kierownicy. W obecnym zapewne nie ma gniazda do wtyczki podgrzewania. Zdejmij kierownicę i będziesz widział co masz.
Sprawdź wtyczkę sterownika. Jest chyba potrzebna inna.
Raz próbowałem taki sterownik do podgrzewanej włożyć w golfie VII i wtyczka nie pasowała.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Witam,
Posiadam O3 z radiem swing i chciałbym wymienić kierownicę na multifunkcyjną. Proszę o odpowiedź czy jest to możliwe, jeżeli tak to co jeszcze będzie dodatkowo potrzebne do wykonania takiej operacji.
Witam,
Posiadam O3 z radiem swing i chciałbym wymienić kierownicę na multifunkcyjną. Proszę o odpowiedź czy jest to możliwe, jeżeli tak to co jeszcze będzie dodatkowo potrzebne do wykonania takiej operacji.
co jeszcze będzie dodatkowo potrzebne do wykonania takiej operacji.
Do tej kierownicy wystarczy dołożyć przyciski w miejsce zaślepek.
Będzie również konieczna przeróbka kabelka w kierownicy. Trzeba mu dołożyć czarną wtyczkę do przycisków.
I najważniejsze to sprawdź jaki masz moduł gateway. W wersji LOW nie będą działać przyciski.
Musi być wersja HIGH.
Gateway w wersji high jest tani ale jego wymiana tylko w ASO bo ma ochronę komponentu.
No to czegoś nowego się dowiedziałem. Napisz numer gatewaya.
rino - sprawdź gatewaya. Jak masz odpowiedni to ja mam przyciski i wiązkę do airbaga. Mogę zamontować.
rino - sprawdź gatewaya. Jak masz odpowiedni to ja mam przyciski i wiązkę do airbaga. Mogę zamontować.
Dzięki za odpowiedź, spróbuję się jakoś do niego dostać i sprawdzić, niestety nie mam VCDS. Puki co, chciałem się dowiedzieć czy istnieje w ogóle szansa na montaż MF.
Dostać się do niego jest trudno. Ja raz próbowałem bez powodzenia. Było zimno i robiłem na placu więc się szybko poddalem a później już auto nie przyjechało drugi raz. Jest gdzieś nad nogami kierowcy.
Najszybciej będzie VCDSem.
Dostać się do niego jest trudno. Ja raz próbowałem bez powodzenia. Było zimno i robiłem na placu więc się szybko poddalem a później już auto nie przyjechało drugi raz. Jest gdzieś nad nogami kierowcy.
Najszybciej będzie VCDSem.
Może jest tu jakaś dobra dusza z Krakowa lub okolic, która mogłaby mi sprawdzić na miejscu?
No to czegoś nowego się dowiedziałem. Napisz numer gatewaya.
Adres 19: CAN Gateway (J533) Plik etykiet: 5Q0-907-530-V1.clb
Oznaczenie elementu SW: 5Q0 907 530 S HW: 5Q0 907 530 E
Komponent: GW MQB Mid 127 1188
Weryfikacja: -------- Numer seryjny: 0002181173
Kodowanie: 0101000800087300EF000208080F0000000105000000000000 0000000000
Kod serwisu: WSC 73430 790 00104
Zbiór danych ASAM: EV_GatewLear 011016
ROD: EV_GatewLear_011.rod
VCID: 41887D98D089CB49A6-8014
Alternator:
Sterownik kierownicy wielofunkcyjnej:
Podsystem 2 - Oznaczenie elementu SW: 5E0 919 719 A HW: 5E0 919 719 A
Komponent: E221__MFL-PR6 H04 0130
Numer seryjny: 000000000B1231160614
Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm
Mam pytanie troszeczkę z innej beczki. Robię swap w Superbie 2011 na wersję polift. Kupiłem kierownicę 3T0 419 091 AJ i poszukuję do niej poduszki. Z tego co wiem to na 100% nie pasują poduszki z Superba 3. Pytanie z jakich samochodów mogę ściągnąć poduszkę? Czy koniecznie musi to być 3T0 880 201G IZY ? Prośba jeszcze o potwierdzenie że będzie potrzebny kabel do airbagu 5JA 971 584. Serdecznie dziękuję za pomoc.
PS
Po swapie będę miał do sprzedania kierę trójramienną ala VRS do O2 z łopatkami i mlf + ori poduszkę.
Operacja zakończyła się sukcesem Obyło się bez problemów. Pojawił się wprawdzie jeden błąd na CAN gateway'u o braku komunikacji z przyciskami w kierownicy, ale po ponownym podłączeniu i skasowaniu nie wrócił. Najtrudniejsze było chyba wyrwanie tej ramki z przyciskami, która ciasno siedziała w gumowej części kierownicy
Witam, czy ktoś się orientuje jaka powinna być zaślepka poduszki do kierownicy 5JA 419 091 AE DAE, chcę wymienić kierownicę na taką z RS w polifcie i oryginalna zaślepka (ma zbyt długi tył) nie pasuje.
Komentarz