Octavia 3 RS - szacowana cena

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EŁ
    L&K
    • 2004
    • 1168
    • Octavia III (5E3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez piramida
    Zamieszczone przez Jac0
    Ale piszcie co chcecie, najładniejsza octa to octa 2 przed liftem w wersji RS hatchback :diabelski_usmiech
    Co prawda z kolega jeszcze nie piliśmy, ale już widzę wspólny język ))

[ Dodano: Sob 03 Sie, 13 21:45 ]
    Zamieszczone przez
    Zamieszczone przez BiDi01
    felgi mega. Nadają sportowego charakteru. RS świetnie wyszedł Skodzie i świetnie te auto moim zdaniem wygląda. Po chipowaniu to już na pewno nie ma na co w nim narzekać
    :lol: na czipowanie se trochę poczekasz.....a wymiana sprężarki na jakąs większą ze stajni vw to wogule abstrakacja....zostaje na razie przy O2 :diabelski_usmiech
    Takie jaja z modami?
    co do programu to pewnie kwestia czasu........ale turbo.....w benzynie kolektor wydechowy zintegrowany z głowicą..... :lol: ...a nowe s3 wychodzi na jesieni z 2.0 TFSI...do tej pory wszystkie najmocniejsze wersje vag wychodziły na "starych" silnikach.......jeśli i teraz tak będzie to będzie dupa zbita :wink:

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

, to się dospawa do kolektora wydechowego inne turbo i też będzie :wink:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• raffaluus
        Drive
        • 2012
        • 40

Hej,
        Wrzucę link do filmu z youtube odnośnie nowej O3 RS. 0-200 km/h -20 sek, osiąga z górki 246 GPS-owe i mała pogoń za Ferrari i BMW .
        W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• BiDi01
          Rider
          • 2013
          • 460

Zamieszczone przez raffaluus
          mała pogoń za Ferrari i BMW .
          bez przesady. Ferrari i BMW to powąchać może ale nic więcej. Betka odchodziła regularnie od octavii a ferrari które ma przynajmniej 250 PS więcej to w ogóle odlot. Jakaś sierota jechała ferrari i tyle.
          niemniej jednak widać że dynamiczne auto i bardzo ładnie się sprawuje!
          O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
          Błękit RACE
          Beżowa Alcantara
          Columbus
          Webasto

Komentarz

• raffaluus
            Drive
            • 2012
            • 40

Zamieszczone przez BiDi01
            Zamieszczone przez raffaluus
            mała pogoń za Ferrari i BMW .
            bez przesady. Ferrari i BMW to powąchać może ale nic więcej. Betka odchodziła regularnie od octavii a ferrari które ma przynajmniej 250 PS więcej to w ogóle odlot. Jakaś sierota jechała ferrari i tyle.
            niemniej jednak widać że dynamiczne auto i bardzo ładnie się sprawuje!
            ...dlatego napisałem "mała pogoń " . Pogoń za tymi samochodami to abstrakcja dla RS-ki, ale gościu z portalu autoforumCZ w komentarzach napisał, że o3 RS przyspiesza tak samo,albo i lepiej jak BMW E81 130i ( 260 KM )
            oryginalna wiadomość :
            "The 0-200 km/h acceleration times were between 22,5 and 23,5 secs in our tests, you have to consider the real speed, not the speedometer one. We were also comparing the new RS with slightly tuned BMW 130i E81 and both cars were equally fast or the RS was a bit faster. E.g. Autobild Sportars cites stok 130i 0 - 200 km/h time of 24,3 secs..."

Jak na zwykły dupowóz jest naprawdę dobrze - oglądając inne ich filmy, O3 RS leje BMW 530D,535iGT,730D,Mercedesa A250,Puga RCZ i jeździ podobnie do Astry OPC 2012 r ( w zakresie 0-200 km/h ).Dodatkowo kosztuje tylko 105000zł .

Komentarz

• HILTI
              Classic
              • 2011
              • 7

A ja mam nietypowe pytanie odnośnie tego "zwykłego dupowozu" - czy da się do niego zamontować hak? W konfiguratorze na stronie RS nie występuje a w cenniku nie widziałem takiej opcji :roll: Wiem, że ma inny zderzak niż OIII - to zapewne jedyna przeszkoda, ale kurcze to tylko kawałek plastiku...

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

raffaluus, nowy RS idzie lepiej niż mój klekot 260konny :!: :kciukgora co prawda nie jest to jakaś przepaść ale jednak jest szybsza, po programie nowy RS będzie miał poniżej 20sek do 200 a to jest już bardzo ładnie

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• raffaluus
                  Drive
                  • 2012
                  • 40

raffaluus, nowy RS idzie lepiej niż mój klekot 260konny :!: :kciukgora co prawda nie jest to jakaś przepaść ale jednak jest szybsza, po programie nowy RS będzie miał poniżej 20sek do 200 a to jest już bardzo ładnie
                  zaskoczyłeś mnie tym stwierdzeniem...musi być naprawdę szybki. Poniżej 20 sek /200 km/h to już chyba blisko poziomu starszych BMW serii M ( E46 M3 17 sek ).

Komentarz

• paweł2
                    L&K
                    • 2010
                    • 1405

Z tymi -20s to przegiecie nowy Golf GTI 230ps ma 23.5 wiec tu raczej wynik bedzie zblizony.Ponizej 20s to mozna robic ale trzeba min 270-280 prawdziwych konikow
                    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez paweł2
                      Z tymi -20s to przegiecie nowy Golf GTI 230ps ma 23.5 wiec tu raczej wynik bedzie zblizony.Ponizej 20s to mozna robic ale trzeba min 270-280 prawdziwych konikow
                      Po programie myślę że będzie miał te 20sek do 200

Komentarz

• EŁ
                        L&K
                        • 2004
                        • 1168
                        • Octavia III (5E3)
                        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

wszystko zależy jaka bedzie "czipowalnosc" :szeroki_usmiech tego silnika........ja bym poczekał co by sie nie okazało ze bedzie na poziomie opla w dizlu :lol:

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez
                          wszystko zależy jaka bedzie "czipowalnosc" :szeroki_usmiech tego silnika........ja bym poczekał co by sie nie okazało ze bedzie na poziomie opla w dizlu :lol:
                          nie sądzę ponieważ 2.0tsi będzie też w mocniejszych wersjach leona, vw czy audi które zapewne będą miały po około 300PS więc uważam że to będzie kwestia osprzętu jak w poprzednich silnikach.

Komentarz

• EŁ
                            L&K
                            • 2004
                            • 1168
                            • Octavia III (5E3)
                            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

bardzo możliwe...tylko zastanawia mnie dlaczego wszedzie podają ze nowe S3 bedzie miało silnik 2.0 TFSI.. :wink: .ale moze to poprostu błedy pismaków którzy tych silników nie odróżniają....... :lol:

Komentarz

• Zorr
                              RS
                              • 2011
                              • 2110

Zamieszczone przez
                              bardzo możliwe...tylko zastanawia mnie dlaczego wszedzie podają ze nowe S3 bedzie miało silnik 2.0 TFSI.. :wink: .ale moze to poprostu błedy pismaków którzy tych silników nie odróżniają....... :lol:
                              w audi mają oznaczenia z F a w vw bez F i tyle
                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• HILTI
                                Classic
                                • 2011
                                • 7

Panowie

Jak z tym hakiem w RS-ce? Można go zamówić?

Komentarz

• EŁ
                                  L&K
                                  • 2004
                                  • 1168
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

:lol: ...zadzwoń do Salonu i sie zapytaj. :szeroki_usmiech ....skad tu ma ktoś wiedzieć skoro nikt jeszcze tego auta pewnie nie zamawiał.......swoja drogą sporo tu widze potencjalnych chetnych na Rs-a....a potem znowu raz na rok sie jakiegos spotka..... :szeroki_usmiech ...i to jadącego z przewciwka :lol:

Komentarz

• szplukasz
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 111

To mój pierwszy post więc witam Was wszystkich serdecznie.

Jak z tym hakiem w RS-ce? Można go zamówić?
                                    W konfiguratorze jest hak dostępny więc pewnie można go zamówić.

Co do nowego RS-a to przykuł i noją uwagę. Też zamierzam zamówić nową Octavię. Jeździłem już 1,4 tsi, 2.0 tdi i już byłem prawie zdecydowany na benzynke 1.4 aż nie przeczytałem gdzieś o RS. Cena mi odpowiada tylko nie lubie płacić dużo za paliwo Na autoforumCZ wczoraj opublikowali pełny test. Wynika z niego że przy lekkiej nodze silnik jest oszczędny ale deptając nie będzie już tak ciekawie Przy mojej ciężkiej nodze raczej pozostaje klekot i mała modyfikacja, bo po co mocny samochód którym się będzie wolno jeździć

Komentarz

• piotrek_gdy
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 7723
                                      • Volkswagen
                                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez szplukasz
                                      W konfiguratorze jest hak dostępny więc pewnie można go zamówić
                                      w poprzednim RSie też był w konfiguratorze ale nie można było go zamówić
                                      jedyne co można było zamówić to fabryczne przygotowanie pod hak i założyć hak i moduł po odbiorze auta- co zresztą zrobiłem
                                      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• HILTI
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 7

OK - dzięki za info.

A tak z czystej ciekawości - jaki jest czas RS-ki TSI na Nordschleife ?

Komentarz

• ptaku84
                                          Drive
                                          • 2009
                                          • 93

Jak to jest z lopatkami przy kierownicy do DSG bo w Polsce to standard tak samo jak w DE i UK. Natomiast wczoraj ogladajac Ruski test pomimo tego ze nic nierozumialem zauwazylem ze RSa miala DSG ale nie miala lopatek. To oznacza ze nie wszystkie kraje dostana lopatki w standardzie ?

Komentarz

• xtremesystems
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2254
                                            • Hyundai

ładnie od 108k sie zaczyna

Komentarz

• Mihau
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 7460
                                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

szplukasz, zależy też ile km robisz, bo IMO benzynka lepszy wybór. Pewno wyjdzie Ci spalanie rzędu 10-11L co na taka moc i gabaryty jest do zaakceptowania.
                                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• szplukasz
                                                Ambiente
                                                • 2013
                                                • 111

Zamieszczone przez Mihau
                                                szplukasz, zależy też ile km robisz, bo IMO benzynka lepszy wybór. Pewno wyjdzie Ci spalanie rzędu 10-11L co na taka moc i gabaryty jest do zaakceptowania.
                                                Ten sam silnik na sprimonitor.. w golfie ma średnie spalanie 8, 3 dokladajac litr na ciężka nogę wychodzi 9, 3 litra. Tylko czy dodanie litra wystarczy? Trzeba bedzie samemu zobaczyć na jeździe próbnej. Obecnie moje średnie spalanie to 13, 5 litra tylko że gazu

Komentarz

• ptaku84
                                                  Drive
                                                  • 2009
                                                  • 93

Nie porownoj Niemiec z Polska gdzie wszedzie sa autostrady i dwupasmowe drogi tam kazde auto bedzie palic mniej niz w Polsce. Srednie spalanie golfa 6gti w manualou po 60 tys km wychodzi mi 10L/100km przy w miare dynamicznej jezdzi. Przy deptaniu do oporu sie nie liczy bo wtedy te auto pochlania 15-20L

Komentarz

• Przem78
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 561

Ten sam silnik na sprimonitor.. w golfie ma średnie spalanie 8, 3 dokladajac litr na ciężka nogę wychodzi 9, 3 litra.
                                                    Jak ktoś nie ma pojęcia o jeździe TSI to spalanie nie ma górnej granicy :P , jak ktoś wie na ile pozwala i jak trzeba jeździć silnikami TSI wtedy 8.3 jest jak najbardziej realne (oczywiście średnio)

Trzeba bedzie samemu zobaczyć na jeździe próbnej.
                                                    I co zobaczysz na takiej jeździe ??!!, że po pierwszych 2-3 km spalanie spadnie z 18 na 12 l/100km a po kolejnych 5km z 12 na 9 w/g komputera, chyba że nie używasz hamowania silnikiem, ecodrivingu itp. to wtedy spalanie będzie w okolicach bliżej nie określonych w strefie wysokiej. IMO spalanie z komputera u mnie różni się o ~ 0.5/100 na minus, komputer wskazuje 6.8 a dystrybutor po prawie 7 kkm ~ 7.3. Jazdy testowe wskazywały w/g komputera spalanie ~ 8.4. :P
                                                    Pozdr. Przemek

Komentarz

Pracuję...