Ja korzystając dzisiaj z chwili wolnego czasu wymieniłem żarówki na ledy, podświetlanie skarpet za namową żony na niebiesko zrobiłem. W wątku o moim aucie wrzuciłem foto jak to wygląda.
Termin odbioru, a rocznik samochodu
Zwiń
X
-
Termin odbioru, a rocznik samochodu
Samochody wychodzące z fabryki już od czerwca mają VIN z rokiem modelowym 2014, tak? Na to jaki będzie rocznik samochodu chyba będzie jeszcze miała wpływ data pierwszej rejestracji, prawda? No bo jak wytłumaczyć przy sprzedaży, że rocznik jest 2014 ale rejestrowany w 2013?
Pytam Was bo chciałbym mieć autko z VINem 2014 i rejestracją 2014. Czy w związku z tym mogę już zamawiać, a jeżeli będzie do odbioru np. w grudniu to czekać z rejestracją do stycznia czy lepiej poczekać z zamówieniem i odebrać w styczniu.
Mam nadzieję, że zrozumieliście tę gmatwaninę myślową
Pozdrawiam
-
-
Macheebor, aktualnie produkowane są samochody, które w VIN mają rok modelowy 2014 (literka E na 10 pozycji).
Musisz z rejestracją czekać do 2014 roku, tylko, że wtedy pojawia się obniżki na samochody z roku produkcji 2013 :szeroki_usmiechDiagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajMacheebor
Musisz z rejestracją czekać do 2014 roku, tylko, że wtedy pojawia się obniżki na samochody z roku produkcji 2013 :szeroki_usmiech
W nawiązaniu do powyższego, mam pytanie:
- czy warto poczekać na wyprzedaż rocznika 2013? nie pili mnie tak bardzo a upust jaki teraz jest 1900zł. też nie poraża...
- może ktoś śledzi ile można "zaoszczędzić" na roczniku?
Zaznaczę, że raczej będę dłużej użytkował auto, także rok produkcji nie ma dla mnie znaczenia.
Komentarz
-
-
Macheebor, Ja na początku tego roku kupowałem auto z wyprzedaży rocznika. Co prawda była to O2 FL w wersji Ambition ale w porównaniu do ceny katalogowej udało mi sie zaoszczędzić prawie 15000 PLN. Poczekaj do końca roku to upust na O3 może będzie większy. Chociaż to nowy model i jeżeli jest popyt na niego to może być różnie. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronJeśli chcesz auto zamawiać, to mniemam, że konfiguracja "pod siebie". Przy wyprzedaży bierzesz to, co stoi na placu.
Tu masz ofertę wyprzedażową z zeszłego roku:
http://www.skoda-auto.pl/oferta/Promocje-2013
-składam teraz zamówienie "pod siebie"
-auto wyprodukuje się przykładowo w 50tyg. 2013r.
-auto odbieram początkiem 2014r., celem "załapania się" na większy upust cenowy...
Czy tak można... :?:
Komentarz
-
-
ZTCW to tylko auta zamawiane na plac łapią się na rabat. Spytaj dilera czy zamówi dany konfig na plac a ty go kupisz, ale wątpię, żeby się zgodzili (ryzyko, że nie kupisz), dodatkowo takie auto albo stoi, ktoś ogląda, wsiada, wysiada, trzaska drzwiami, pojawiają się otarcia na plastikowych boczkach fotela itp.
EDIT: a czy w ogóle auto zamawiane teraz ma szansę załapać się na produkcję 2013?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronZTCW to tylko auta zamawiane na plac łapią się na rabat. Spytaj dilera czy zamówi dany konfig na plac a ty go kupisz, ale wątpię, żeby się zgodzili (ryzyko, że nie kupisz), dodatkowo takie auto albo stoi, ktoś ogląda, wsiada, wysiada, trzaska drzwiami, pojawiają się otarcia na plastikowych boczkach fotela itp.
EDIT: a czy w ogóle auto zamawiane teraz ma szansę załapać się na produkcję 2013?
Tak przy okazji zapytam jeszcze, co dołożyć praktycznego i funkcjonalnego do O3?
Poniżej moja wstępna konfiguracja ze strony Skody, wszelkie rady/porady/uwagi itp. mile widziane...
Elegance
1.2 TSI 77 kW (105 KM) 6-biegowa manualna
Srebrny Brilliant Metalizowany
Automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne z czujnikiem wilgotności
Oświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i z tyłu
Pakiet Simply Clever: Pojemnik na odpadki, Dwustronna mata na podłogę bagażnika.
Podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej
Przygotowanie pod telefon GSM (z obsługą głosową, bez połączenia z anteną zewnętrzną, bez Phone box - bez wzmacniania sygnału GSM, uchwyt na multimedia, Bluetooth)
SUNSET - tylne szyby o wyższym stopniu przyciemnienia
Trójramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica (radio i telefon) z małym pakietem skórzanym
Tylna część foteli przednich obita skórą ekologiczną - dla Elegance
Wycieraczka tylnej szyby AERO
Zapasowe koło stalowe dojazdowe, podnośnik, klucz, bez zestawu naprawczego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mascottechlapacze i wykładzina w bagażniku będzie? jak tobie nie przeszkadza to weź zapas w pełnym wymiarze jeśli to możliwe, bo elegant będzie na 17 sprawdziłem teraz i jest pełen wymiar
A wykładzina: Pakiet Simply Clever: Pojemnik na odpadki, Dwustronna mata na podłogę bagażnika.
Chyba, że o inną chodzi?
A czy biorąc zapas w pełnym wymiarze nie pomniejsza się przestrzeń bagażowa? Mam dzieciaka, wózek, bujaczek, pieluchy, wanienka, piaskownica.. itd. jak ktoś ma dzieci to wie o czym mówię :P
"mascotte" widzę, że Ty masz 1,4 TSI - co Cię przekonało do 1,4? nie myślałeś o 1,2?
Komentarz
-
-
1,4 wziąłem dla mocy może mniej pali albo porównywalnie z 1,2, a 1,2 nie próbowałem może to i błąd, jeżdżę spokojnie a czuję się pewniej jak szybciej wyprzedzam auta na drodze, teraz koło: ile niższa jest dojazdówka? niewiele mniej od pełnego koła, często jeździmy nocą i lepiej się czuję jak założę normalne duże koło, a o zestawie naprawczym to mowy nie ma bo rozerwę gumę na jakimś żelastwie i co ja zrobię w nocy z rodziną w aucie, ja mam 2 maluszków i też wożę wózek z całym majdanem dla jednego bo drugi już nie potrzebuje ale jak jeździmy całą czwórką to wszystko się pięknie mieści, a jeździmy dość często na dużą odległość, widzisz podpowiem Tobie jeszcze jedno moja córka prawie 3 lata lubi jeździć na przodzie i zamówiłem sobie isofix na przednim fotelu pasażera i się faktycznie przydałOctavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez versoA czy biorąc zapas w pełnym wymiarze nie pomniejsza się przestrzeń bagażowa?
Jeszcze jedno:
Automatycznie ściemniające się lusterko uważam za patent do . Jeżeli masz częściowo zasłoniętą tylną szybę jakimiś kurtkami, albo na środku ktoś siedzi i ją trochę przesłania, to lusterko się nie przyciemnia i reflektory tych z tyłu rażą po oczach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez versoZamieszczone przez mac_aaronJeśli chcesz auto zamawiać, to mniemam, że konfiguracja "pod siebie". Przy wyprzedaży bierzesz to, co stoi na placu.
Tu masz ofertę wyprzedażową z zeszłego roku:
http://www.skoda-auto.pl/oferta/Promocje-2013
-składam teraz zamówienie "pod siebie"
-auto wyprodukuje się przykładowo w 50tyg. 2013r.
-auto odbieram początkiem 2014r., celem "załapania się" na większy upust cenowy...
Czy tak można... :?:
Były lata, że praktycznie żadnej Octavii czy Superb nie było w styczniu bo Niemcy wykupili.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mascotte1,4 wziąłem dla mocy może mniej pali albo porównywalnie z 1,2, a 1,2 nie próbowałem może to i błąd, jeżdżę spokojnie a czuję się pewniej jak szybciej wyprzedzam auta na drodze, teraz koło: ile niższa jest dojazdówka? niewiele mniej od pełnego koła, często jeździmy nocą i lepiej się czuję jak założę normalne duże koło, a o zestawie naprawczym to mowy nie ma bo rozerwę gumę na jakimś żelastwie i co ja zrobię w nocy z rodziną w aucie, ja mam 2 maluszków i też wożę wózek z całym majdanem dla jednego bo drugi już nie potrzebuje ale jak jeździmy całą czwórką to wszystko się pięknie mieści, a jeździmy dość często na dużą odległość, widzisz podpowiem Tobie jeszcze jedno moja córka prawie 3 lata lubi jeździć na przodzie i zamówiłem sobie isofix na przednim fotelu pasażera i się faktycznie przydał
Gdy ostatnio byłem w ASO (przegląd Fabia) jeździłem demo O3, ale w TDI 2.0 i kombi, także ciężko mi się odnieść do benzyny 1.4 czy 1.2 :roll:
Tak samo zastanawiam się nad kombi... bardziej mi się podoba i chyba jest bardziej praktyczny (może dlatego, że nigdy nie miałem kombi).
Ale... kalkulując i reasumując :evil: 1,4TSI +5tys.PLN, kombi +4tys.PLN daje 9tys.PLN :evil:
Dlatego jestem skłony czekać na okazje, super okazje, wyprzedaże itp. :lol: może też "wypośrodkuję" i będę polował na 1.4
Z tego co piszesz to spokojnie mieścisz się ze swoją "ferajną" i nie narzekasz na brak miejsca, także kombi sobie daruję :wink:
Do "dużego" koła mnie przekonałeś, isofix na przodzie też ok! a co myslisz o:
Pakiet Sun and Pack (pokrywa bagaznika wraz z siatka, roleta przeciwsłoneczna szyby pokrywy bagaznika) ??? może masz w swoim aucie?
Komentarz
-
-
Do "dużego" koła mnie przekonałeś, isofix na przodzie też ok! a co myślisz o:
Pakiet Sun and Pack (pokrywa bagaznika wraz z siatka, roleta przeciwsłoneczna szyby pokrywy bagażnika) ??? może masz w swoim aucie?Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
[/quote]
Pytam Cię o 1,4 bo mnie również korci :roll: pomimo, że też jeżdżę spokojnie, ale faktycznie lepiej mieć ten "zapas" mocy przy wyprzedzaniu.
Gdy ostatnio byłem w ASO (przegląd Fabia) jeździłem demo O3, ale w TDI 2.0 i kombi, także ciężko mi się odnieść do benzyny 1.4 czy 1.2 :roll:
Tak samo zastanawiam się nad kombi... bardziej mi się podoba i chyba jest bardziej praktyczny (może dlatego, że nigdy nie miałem kombi).
Ale... kalkulując i reasumując :evil: 1,4TSI +5tys.PLN, kombi +4tys.PLN daje 9tys.PLN :evil:
?[/quote]
Ja zaczynałem od " golasa", a w końcu poszedłem po bandzie i podomawiałem to, co zawsze chciałem mieć w samochodzie. Już po złożeniu zamówienia byłem ze znajomym Anglikiem na piwku i na moje rozterki czy dopłacać jeszcze dodatkowe 5000 do webasto, powiedział mi tak " u was zima trwa 6 miesięcy i za każdym razem, za rok czy dwa, kiedy bedziesz skrobał szyby w swoim samochodzie będziesz sobie wyrzucał " mogłem k...wa jednak zamówić...".
Tak też może być z twoim silnikim 1.4- ja dopłaciłbym do silnika, a kombi nie brał, po poza wyglądem funkcjonalność zbliżona..O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mascotteZ kołem to jeszcze dopytaj w ASO bo w konfiguratorze niby jest a jak się zaznaczy to coś tam idzie nie tak z dodaniem jego zresztą sam sprawdź
Ja tę informację dostałem w ASO pytając o pakiet na bezdroża do Elegance. Podobno możliwy dla klientów flotowych lub przy układzie z dealerem, ale wymusza też 16tki, więc sam jestem ciekawy czy pełny zapas "człowiek z ulicy" może sobie zamówić do Elegance.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QgarW Elegance standardowo 17 cali, więc konfigurator wymusza zmianę na 16tki felgi i opony do nich
moje auto wyjechało fabrycznie na kołach 18" a zapas mam 16"
przy czym obwód koła jest prawie identyczny
zapas jest pomyslany do tego abyś w sytuacji awaryjnej dojechał do oponiarza a nie do tego aby cały czas na nim hulaćprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez versoa co myslisz o:
Pakiet Sun and Pack (pokrywa bagaznika wraz z siatka, roleta przeciwsłoneczna szyby pokrywy bagaznika) ??? może masz w swoim aucie?
Komentarz
-
Komentarz