mackowski, wg mnie wygląda jak ori 8) . Ja czekam z montażem na znośniejsze temperatury.
Wstrzymano zamówienia na RSa
Zwiń
X
-
Wstrzymano zamówienia na RSa
Cześć ,
Dostałem informację od mojego dealera że ponoć została wstrzymana sprzedaż RSa w salonach a najwcześniejsze terminy realizacji zamówień będą na koniec roku.
Z rozmowy jaką z nim przeprowadziłem wynika że skoda nie spodziewała się takiej ilości zamówień z całego świata i nie była przygotowana na to logistycznie z tąd nieplanowane opóźnienia. Jęśli oprócz mnie są również na tym forum są inni oczekujący na RSa i mający więcej informacji będę wdzięczny....
Jeśli się te informację potwierdzą to rok oczekiwania na samochód to chyba największe przegięcie jakie może producent zrobić klientowi przecież skoda to nie maybach.....Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
-
-
Ja zamówienie podpisałem 19.03.14. Wiedziałem już, że na to auto długo się czeka, więc byłem przygotowany do rozmowy z dealerem. Zapewnił mnie właściciel salonu (i tak mam wpisane na umowie), że auto dostanę nie później niż 30 września, bo on ma tam jakieś układy (....). Chodź jest zapis, że mogą o miesiąc przedłużyć jeśli mnie o tym fakcie wcześniej poinformują. Ja zażyczyłem sobie żeby było napisane, że jeśli w przeciągu dwóch miesięcy nie będzie daty produkcji, to oddadzą mi zaliczkę.
Podpisali to. Więc będę czekał kwiecień i maj.
Wtedy zastanowię się co zrobić, bo na dziś nie mam alternatywy
Golf VII Varian silnik benzynowy tylko 140 KM - taki to teraz mam w Astrze J.
Mazda 6 KOmbi 2,5 za drogo jak dla mnie i palić będzie b.d
Chyba że wy macie jakiś pomysł...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RalfpJa zamówienie podpisałem 19.03.14. Wiedziałem już, że na to auto długo się czeka, więc byłem przygotowany do rozmowy z dealerem. Zapewnił mnie właściciel salonu (i tak mam wpisane na umowie), że auto dostanę nie później niż 30 września, bo on ma tam jakieś układy (....). Chodź jest zapis, że mogą o miesiąc przedłużyć jeśli mnie o tym fakcie wcześniej poinformują. Ja zażyczyłem sobie żeby było napisane, że jeśli w przeciągu dwóch miesięcy nie będzie daty produkcji, to oddadzą mi zaliczkę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelZamieszczone przez RalfpJa zamówienie podpisałem 19.03.14. Wiedziałem już, że na to auto długo się czeka, więc byłem przygotowany do rozmowy z dealerem. Zapewnił mnie właściciel salonu (i tak mam wpisane na umowie), że auto dostanę nie później niż 30 września, bo on ma tam jakieś układy (....). Chodź jest zapis, że mogą o miesiąc przedłużyć jeśli mnie o tym fakcie wcześniej poinformują. Ja zażyczyłem sobie żeby było napisane, że jeśli w przeciągu dwóch miesięcy nie będzie daty produkcji, to oddadzą mi zaliczkę.
Audi jest poza zasięgiem. Nawet A4 Avant jak troszkę się doposaży i silnik nie 1,6 b, tylko 1,4 tsi, to się robi chora cena :evil:
Komentarz
-
-
Ja mam na umowie odbiór do 30 czerwca a umowę podpisałem na początku lutego , więc jak się dowiedziałem że mam czekać teraz zamiast niecałe 5 miesięcy a 12 lub coś koło to jasny h.... strzela . Skoro tyle jest zamówień to znaczy że w dobry model trafiliśmy i nie mamy co zmieniać tylko się uzbroić w cierpliwość bardzo dużo cierpliwości. Dealer mnie przekonywał że może jak się ludzie dowiedzą o przedłużeniu terminu to spora część klientów się wycofa co zmniejszy kolejkę , lecz z tego co widzę jednak będzie trzeba czekać na końcówkę roku..Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
Mnie dziś odpisała kobieta z Auto Wimar z którą kiedys rozmawiałem na temat zakupu auta
"Szanowny Panie
W nawiązaniu do naszej wcześniejszej rozmowy jak również maila chciałabym Pana poinformować iż otrzymaliśmy oficjalne pismo z Volkswagen Group na temat dostępności Octavi RS i nie jesteśmy nie mam dobrej wiadomości gdyż termin oczekiwania na samochód wynosi nawet do końca roku, i to też nie mamy 100 % pewności że tak będzie. Producent poinformował nas że jest to spowodowane restrykcjami na model RS w fabryce. Dlatego też proszę o info czy życzy Pan sobie wycenę końcową tego modelu ?"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSINo to sobie poczekamy......10 miesięcy na samochód zawsze większa podstawa do negocjacji ceny za takie opóźnienie
Kupujesz drugą RS , przecież już jedną masz ?
LukaszRS2.0TFSI
Classic
Auto: Octavia 3 RS Combi
Silnik: 2.0 TFSI BWA
Komentarz
-
-
Ja mam w planach ferrari mogę sobie wpisać :wink: . Też się zastanawiałem czemu ludzie wpisują auta, których jeszcze nie mają. A wracając do tematu to miałem telefon z centrali i info takie samo jak wszyscy. Jest opóźnienie i nie wiadomo kiedy będzie. Moje plany na wakacje z nowym autem chyba zostaną planami... ehhh
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Basik_Ja mam w planach ferrari mogę sobie wpisać :wink: . Też się zastanawiałem czemu ludzie wpisują auta, których jeszcze nie mają. A wracając do tematu to miałem telefon z centrali i info takie samo jak wszyscy. Jest opóźnienie i nie wiadomo kiedy będzie. Moje plany na wakacje z nowym autem chyba zostaną planami... ehhhPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Bez przesady chyba tyle nie każą czekać , myślę ze po tej informacji sporo ludzi się wykruszy i będzie szansa na szybszą realizację zamówienia, ja miałem otrzymać samochód do 30 czerwca, więc każdy dzień opóźnienia jest dobrym powodem do ucięcia ceny na którą się zdecydowaliśmy np w chwili obecnej w moim zestawieniu miała być skrzynia manualna , sprzedawca przekonywał mnie to DSG , która miałem okazję testować wstępnie jeśli się na nią zdecyduję to mam uzyskać 50% rabatu myślę że może ugra się trochę więcej jak będą przeciągali termin .
Do kolegi bishop jeśli masz już samochód zamówiony to dlaczego go nie wpisać, miałem wpisać audi którym w tej chwili jeżdżę przecież to nie forum audi tylko poświęcone skodzie.Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
sorry LukaszRS2.0TFSI ale Ty nie masz BWA ale CHHB jak już...kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSIBez przesady chyba tyle nie każą czekać , myślę ze po tej informacji sporo ludzi się wykruszy
Takze, chociaz raz w zyciu moja kolejna pochopna decyzja w sprawie zakupu samochodu, a tym razem konkretnie zakupu RS'a Demo w 15 minut od zobaczenia go, byla słuszna :twisted: :diabelski_usmiech"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSIJacek , tylko pogratulować refleksu rzadko gdzie można spotkać RS demo w salonie, ja żeby odbyć jazdę testową czekałem ponad miesiąc żeby mi ściągnęli."Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrimBasik_, może to rzeczywiście znak, żebyś poszukał jakiegoś cuda z 2013 w salonie.... VW, AUDI.... na SEATA bym sie nie patrzył dla zasady - wg mnie ożywienie SEATA jest bezpośrednim powodem takiej sytuacji ze SKODĄ....
Dobre wrażenie zrobiła na mnie nowa insignia i ma 4x4 czas realizacji to ok 10 tygodni. Audi a4 jakbym chciał to już wydatek większy, a jak bym mia ł brać audi to wolałbym bmw. Żeby się całkiem odciąć od VAG.
Do maja poczekam, a później zobaczymy. Powinno się pojawić jakieś info bo bez jaj żeby tyle czekać w niewiedzy.
Zamieszczone przez emesKolega odbierał Yeti i podrzucił info - biała RS dostępna we Wrocławiu w Gall-ICM - zapewne do wzięcia. Mam kilka zdjęć na telefonie. Ładna, na 19''
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez emesKolega odbierał Yeti i podrzucił info - biała RS dostępna we Wrocławiu w Gall-ICM...W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Sorry - nie mogłem się powstrzymać :szeroki_usmiech[/youtube]OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
Komentarz