Wstrzymano zamówienia na RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LukaszRS2.0TFSI
    Classic
    • 2017
    • 0
    • Octavia I (1U2)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

mackowski, wg mnie wygląda jak ori 8) . Ja czekam z montażem na znośniejsze temperatury.
  • LukaszRS2.0TFSI
    Drive
    • 2014
    • 68

Cześć ,
    Dostałem informację od mojego dealera że ponoć została wstrzymana sprzedaż RSa w salonach a najwcześniejsze terminy realizacji zamówień będą na koniec roku.
    Z rozmowy jaką z nim przeprowadziłem wynika że skoda nie spodziewała się takiej ilości zamówień z całego świata i nie była przygotowana na to logistycznie z tąd nieplanowane opóźnienia. Jęśli oprócz mnie są również na tym forum są inni oczekujący na RSa i mający więcej informacji będę wdzięczny....
    Jeśli się te informację potwierdzą to rok oczekiwania na samochód to chyba największe przegięcie jakie może producent zrobić klientowi przecież skoda to nie maybach.....
    Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• kapi
      L&K
      • 2009
      • 1174
      • Fabia combi

nie przejmuj sie, Tobie wstrzymali zamówienia, mi skrócili terminy na projekty.
      Obecnie nawet Mercedes nie wyrabia nie mówiąc o skodzie.
      pociesz się, że na OII Tour czekało się ok. 9 m-cy .... jak na urodziny

powodzenia i wytrwałości życze.
      OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• Ralfp
        Ambiente
        • 2014
        • 120
        • Octavia III combi (5E5)
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Ja zamówienie podpisałem 19.03.14. Wiedziałem już, że na to auto długo się czeka, więc byłem przygotowany do rozmowy z dealerem. Zapewnił mnie właściciel salonu (i tak mam wpisane na umowie), że auto dostanę nie później niż 30 września, bo on ma tam jakieś układy (....). Chodź jest zapis, że mogą o miesiąc przedłużyć jeśli mnie o tym fakcie wcześniej poinformują. Ja zażyczyłem sobie żeby było napisane, że jeśli w przeciągu dwóch miesięcy nie będzie daty produkcji, to oddadzą mi zaliczkę.
        Podpisali to. Więc będę czekał kwiecień i maj.
        Wtedy zastanowię się co zrobić, bo na dziś nie mam alternatywy
        Golf VII Varian silnik benzynowy tylko 140 KM - taki to teraz mam w Astrze J.
        Mazda 6 KOmbi 2,5 za drogo jak dla mnie i palić będzie b.d

Chyba że wy macie jakiś pomysł...

Komentarz

• mufel
          Ambiente
          • 2014
          • 194

Zamieszczone przez Ralfp
          Ja zamówienie podpisałem 19.03.14. Wiedziałem już, że na to auto długo się czeka, więc byłem przygotowany do rozmowy z dealerem. Zapewnił mnie właściciel salonu (i tak mam wpisane na umowie), że auto dostanę nie później niż 30 września, bo on ma tam jakieś układy (....). Chodź jest zapis, że mogą o miesiąc przedłużyć jeśli mnie o tym fakcie wcześniej poinformują. Ja zażyczyłem sobie żeby było napisane, że jeśli w przeciągu dwóch miesięcy nie będzie daty produkcji, to oddadzą mi zaliczkę.

zaliczke musza ci oddac nawet jak auto pojdzie do produkcji a ty się rozmyslisz. Za taka kase co rs nie kupisz niczego z porównywalnymi osiągami i wielkoscia auta. Ale jak szalec to poszukaj a5 sportback 2.0 tfsi. Moze jakiś broker cos wymyśli. A to juz inna bajka tylko cena....

Komentarz

• Basik_
            Rider
            • 2013
            • 667

Z tego co ja wiem to zamówień nie wstrzymano.Mozna zamówić auto ale trzeba czekać do przyszłego roku. Do końca roku chcą się wyrobić z aktualnymi zamówieniami które wiszą w systemie.
            Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Ralfp
              Ambiente
              • 2014
              • 120
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez mufel
              Zamieszczone przez Ralfp

zaliczke musza ci oddac nawet jak auto pojdzie do produkcji a ty się rozmyslisz. Za taka kase co rs nie kupisz niczego z porównywalnymi osiągami i wielkoscia auta. Ale jak szalec to poszukaj a5 sportback 2.0 tfsi. Moze jakiś broker cos wymyśli. A to juz inna bajka tylko cena....
              Tak, tylko na umowie był zapis że jak wycofam się z umowy, to mogą się domagać 10% wartości zamówienia (12 tyś). Ok, tylko 2 miesiące u muszę mieć na piśmie datę produkcji.

Audi jest poza zasięgiem. Nawet A4 Avant jak troszkę się doposaży i silnik nie 1,6 b, tylko 1,4 tsi, to się robi chora cena :evil:

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                Drive
                • 2014
                • 68

Ja mam na umowie odbiór do 30 czerwca a umowę podpisałem na początku lutego , więc jak się dowiedziałem że mam czekać teraz zamiast niecałe 5 miesięcy a 12 lub coś koło to jasny h.... strzela . Skoro tyle jest zamówień to znaczy że w dobry model trafiliśmy i nie mamy co zmieniać tylko się uzbroić w cierpliwość bardzo dużo cierpliwości. Dealer mnie przekonywał że może jak się ludzie dowiedzą o przedłużeniu terminu to spora część klientów się wycofa co zmniejszy kolejkę , lecz z tego co widzę jednak będzie trzeba czekać na końcówkę roku..

Komentarz

• Ralfp
                  Ambiente
                  • 2014
                  • 120
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Mnie dziś odpisała kobieta z Auto Wimar z którą kiedys rozmawiałem na temat zakupu auta

"Szanowny Panie
                  W nawiązaniu do naszej wcześniejszej rozmowy jak również maila chciałabym Pana poinformować iż otrzymaliśmy oficjalne pismo z Volkswagen Group na temat dostępności Octavi RS i nie jesteśmy nie mam dobrej wiadomości gdyż termin oczekiwania na samochód wynosi nawet do końca roku, i to też nie mamy 100 % pewności że tak będzie. Producent poinformował nas że jest to spowodowane restrykcjami na model RS w fabryce. Dlatego też proszę o info czy życzy Pan sobie wycenę końcową tego modelu ?"

Komentarz

• adamwo
                    Rider
                    • 2011
                    • 359

Także otrzymałem oficjalne pismo Skody do dealerów , gdzie nakazuje się wstrzymanie przyjmowania zamówień. Obecne zamówienia mają być zrealizowane do końca roku. Jest też wzmianka o zwiększeniu produkcji wersji RS.
                    RS Stage 2 335/450

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                      Drive
                      • 2014
                      • 68

No to sobie poczekamy......10 miesięcy na samochód zawsze większa podstawa do negocjacji ceny za takie opóźnienie

Komentarz

• bishop
                        L&K
                        • 2012
                        • 1430

Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSI
                        No to sobie poczekamy......10 miesięcy na samochód zawsze większa podstawa do negocjacji ceny za takie opóźnienie
                        Akurat, przy takim popycie, tylko patrzeć jak cena pójdzie w górę

Kupujesz drugą RS , przecież już jedną masz ?

LukaszRS2.0TFSI
                        Classic

Auto: Octavia 3 RS Combi
                        Silnik: 2.0 TFSI BWA

Komentarz

• shado
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 5315
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bishop

Kupujesz drugą RS , przecież już jedną masz ?
                          Ma w planach
                          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Basik_
                            Rider
                            • 2013
                            • 667

Ja mam w planach ferrari mogę sobie wpisać :wink: . Też się zastanawiałem czemu ludzie wpisują auta, których jeszcze nie mają. A wracając do tematu to miałem telefon z centrali i info takie samo jak wszyscy. Jest opóźnienie i nie wiadomo kiedy będzie. Moje plany na wakacje z nowym autem chyba zostaną planami... ehhh

Komentarz

• perfex
                              L&K
                              • 2005
                              • 1117

Zamieszczone przez Basik_
                              Ja mam w planach ferrari mogę sobie wpisać :wink: . Też się zastanawiałem czemu ludzie wpisują auta, których jeszcze nie mają. A wracając do tematu to miałem telefon z centrali i info takie samo jak wszyscy. Jest opóźnienie i nie wiadomo kiedy będzie. Moje plany na wakacje z nowym autem chyba zostaną planami... ehhh
                              Aaaale pesymizm. Pomyśl o pięknych wakacjach 2015
                              Pozdrawiam
                              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• shado
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 5315
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A może nawet feriach 2015
                                BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Prim
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1040
                                  • Audi

Basik_, może to rzeczywiście znak, żebyś poszukał jakiegoś cuda z 2013 w salonie.... VW, AUDI.... na SEATA bym sie nie patrzył dla zasady - wg mnie ożywienie SEATA jest bezpośrednim powodem takiej sytuacji ze SKODĄ....
                                  Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                                    Drive
                                    • 2014
                                    • 68

Bez przesady chyba tyle nie każą czekać , myślę ze po tej informacji sporo ludzi się wykruszy i będzie szansa na szybszą realizację zamówienia, ja miałem otrzymać samochód do 30 czerwca, więc każdy dzień opóźnienia jest dobrym powodem do ucięcia ceny na którą się zdecydowaliśmy np w chwili obecnej w moim zestawieniu miała być skrzynia manualna , sprzedawca przekonywał mnie to DSG , która miałem okazję testować wstępnie jeśli się na nią zdecyduję to mam uzyskać 50% rabatu myślę że może ugra się trochę więcej jak będą przeciągali termin .
                                    Do kolegi bishop jeśli masz już samochód zamówiony to dlaczego go nie wpisać, miałem wpisać audi którym w tej chwili jeżdżę przecież to nie forum audi tylko poświęcone skodzie.

Komentarz

• LUKI
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5776

sorry LukaszRS2.0TFSI ale Ty nie masz BWA ale CHHB jak już...
                                      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• JacekRS
                                        Rider
                                        • 2014
                                        • 394
                                        • Superb III (3V3)
                                        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Bez przesady chyba tyle nie każą czekać , myślę ze po tej informacji sporo ludzi się wykruszy
                                        Bylbym pewnie pierwszym, ktory to zrobi.

Takze, chociaz raz w zyciu moja kolejna pochopna decyzja w sprawie zakupu samochodu, a tym razem konkretnie zakupu RS'a Demo w 15 minut od zobaczenia go, byla słuszna :twisted: :diabelski_usmiech
                                        "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                                          Drive
                                          • 2014
                                          • 68

Jacek , tylko pogratulować refleksu rzadko gdzie można spotkać RS demo w salonie, ja żeby odbyć jazdę testową czekałem ponad miesiąc żeby mi ściągnęli.

Komentarz

• JacekRS
                                            Rider
                                            • 2014
                                            • 394
                                            • Superb III (3V3)
                                            • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Jacek , tylko pogratulować refleksu rzadko gdzie można spotkać RS demo w salonie, ja żeby odbyć jazdę testową czekałem ponad miesiąc żeby mi ściągnęli.
                                            Ja z "gupa" podjechalem pod ASO i... byla w każdym razie, trzymam kciuki za Was i szybka realizacje terminow.
                                            "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• emes
                                              Drive
                                              • 2014
                                              • 80

Kolega odbierał Yeti i podrzucił info - biała RS dostępna we Wrocławiu w Gall-ICM - zapewne do wzięcia. Mam kilka zdjęć na telefonie. Ładna, na 19''

Komentarz

• Basik_
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 667

Zamieszczone przez Prim
                                                Basik_, może to rzeczywiście znak, żebyś poszukał jakiegoś cuda z 2013 w salonie.... VW, AUDI.... na SEATA bym sie nie patrzył dla zasady - wg mnie ożywienie SEATA jest bezpośrednim powodem takiej sytuacji ze SKODĄ....
                                                Rozglądam się, ale póki co nie znalazłem nic co byłoby z takim wyposażeniem w cenie +/- 15k
                                                Dobre wrażenie zrobiła na mnie nowa insignia i ma 4x4 czas realizacji to ok 10 tygodni. Audi a4 jakbym chciał to już wydatek większy, a jak bym mia ł brać audi to wolałbym bmw. Żeby się całkiem odciąć od VAG.
                                                Do maja poczekam, a później zobaczymy. Powinno się pojawić jakieś info bo bez jaj żeby tyle czekać w niewiedzy.

Zamieszczone przez emes
                                                Kolega odbierał Yeti i podrzucił info - biała RS dostępna we Wrocławiu w Gall-ICM - zapewne do wzięcia. Mam kilka zdjęć na telefonie. Ładna, na 19''
                                                Co to za auto kombi? ma dsg i tsi?

Komentarz

• looker
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 1886
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez emes
                                                  Kolega odbierał Yeti i podrzucił info - biała RS dostępna we Wrocławiu w Gall-ICM...
                                                  W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Sorry - nie mogłem się powstrzymać :szeroki_usmiech[/youtube]
                                                  OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                                  SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

Pracuję...