Podepnę się do tematu: moja Octavia jest po szkodzie (opiłki spadające z tira poobijały mi lakier i malowano: błotniki przód, 1x tył, dach, maska, lusterka, zderzak i coś tam) do tej pory polakierowano za pierwszym razem te elementy w ciemniejszym kolorze, przy drugim razie kolor był lepszy, ale dalej jest inny niż reszta ale dealer ma to w dupie i zasłaniają się normami producenta - po drugim malowaniu auto wyglądało jak malowane w szopie (odchodził lakier ze zderzaka i tylnego błotnika, wszędzie pasta polerska i zniszczone uszczelki od polerowania, a po tygodniu odpadła listwa z drzwi na autostradzie - w drugim tygodniu cały lakier ze zderzaka odpryskiwał (można go było odklejać płatami) 3cie lakierowanie i efekt jest taki, że kolor jest nadal inny a ze zderzaka lakier odpada jeszcze bardziej - paznokciami można zdrapać - zrobiłem awanturę u dealear że ile kur. można a oni, że tyle razy mogą malować mi auto ile im się podoba- a kto odda za różnicę w cenie przy odsprzedaży - a to nie ich problem. A na moje pytanie czy dadzą gwarancję, że z metalowych elementów lakier nie zejdzie powiedzieli, że na pewno nie zejdzie bo to nie plasti - w zeszłym tygodniu zaczął odpadać lakier z maski - pęd powietrza odrywa kawałki lakieru - więc dach, błotniki itd to tylko kwestia czasu. A teraz pytanie co mam zrobić bo auto jest w bdb stanie a po lakierowaniu wygląda jak szrot - zgłosić do tvn?? Salon ma wyje.. ne na moje roszczenia- nawet nie wymienili kratki nawiewu, którą ktoś uszkodził w lakierni ( a obiecali)
Mam już tego dość - olej zmieniam co 15 tkm a lakierują mi auto co 2 zmianę oleju
Pozdrawiam
Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
08' O2 Elegance Combi BKC
11' O2 fl Elegance Combi CDAA
99' O1 SLX Combi AHF
W zasadzie sprawa do sądu i tv.
Jeśli jest tak jak piszesz i są na to papiery i nie było żadnego zadość uczynienia lub ugody to sprawa do wygrania raczej.
Ten od aut sportowych 8)
Było jeszcze gorzej i na wszystko są zgłoszenia, faktury za auto zastępcze i bardzo obszerna dokumentacja fotograficzna :evil: poprostu Niedowiary
99' O1 SLX Combi AHF
No no sportowe.
Za 2 tygodnie mam spotkanie z technikiem Standoxa ( bo tak naprawdę nie z tego żyje - tylko z pracy i nie mam czasu na takie rzeczy)
Wg. Mnie sprawa powinna być rozwiązana już dawno i po prostu to paranoja - nakręciłem się i w poniedziałek odwiedzę saloon :diabelski_usmiech
99' O1 SLX Combi AHF
Witam i dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Sprawa jest zakończona, dealer zaproponował wraz z przedstawicielem producenta rekompensatę na którą ja przystałem.Dodatkowo otrzymałem dokument potwierdzający ponowne lakierowanie na etapie produkcyjnym.
Sprawa trwała kilkanascie tygodni ale dealer twierdził że sam nie był do końca kompetentny aby tą sprawę zakończyć w ten sposób samodzielnie. Ogólnie moim zdaniem zachowanie dealera i zakończenie tej sprawy oceniam jak najbardziej profesjonalnie i choć może co dla niektórych wyda się to nienormalne sądzę że przy zakupie następnego samochodu dokonam tego u tego samego dealera. Proponuję innym, którzy będą mieli podobne problemy dochodzić swoich praw konsekwentnie, bez emocji, kulturalnie, posiłkując się też pismem z kancelarii adwokackiej ale jednoczesnie stanowczo przedstawiając niepodważalne argumenty i jeżeli trafi na takiego dealera jak ja na pewno dojdzie do porozumienia. Na marginesie do kolegi który twierdzi że się "wypiołem" - jestes w błędzie ale jeżeli tak to zostało odebrane to serdecznie przepraszam.
Mały doping :wink: i mamy finał.
Jeżeli sprawa zakończona pozytywnie to możesz wyjawić który to salon., ...ale rekompensata musiła być ODPOWIEDNIA ,żebyś miał chęci na dalsze zakupy w tym samym miejscu :shock: , nie pytam o wysokość bo to Twoje finanse., jednak straconych nerwów nic nie zwróci, skoro wywalczyłeś to co chciałeś to tylko powodzenia i setek kilometrów.
Komentarz