CENNIK MY2015

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chris11
    RS
    • 2011
    • 1587

Zamieszczone przez Himenek
    ale jak zlecą analizę machanoskopijną klucza i wyjdzie że nie używany przez klika tygodni to będzie kłopot
    IMHO to raczej te badania nie są w stanie określić, czy klucz był używany, czy nie...

Komentarz

• Himenek
      Rider
      • 2014
      • 412

będą będą, opiłki smary itp mają swoje sposoby :P

Komentarz

• Chris11
        RS
        • 2011
        • 1587

To jeszcze do tych opiłków i smarów musieliby znaleźć tą blokadę, żeby mieć porównanie.

Komentarz

• Dig Dug
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1306
          • Seat

Idąc tak abstrakcyjnym tropem, to co sobotę rano wsiadasz do auta, zamykasz i otwierasz blokadę 7 razy za każdy dzień tygodnia i przez tydzień nie musisz się martwić o badania :szeroki_usmiech W następną sobotę powtórka, a po wszystkim mycie.
          Była O1 jest F2.

Komentarz

• TomaszW
            Ambiente
            • 2009
            • 221
            • Volkswagen

Dzisiaj dostałem info od dealera, że za brak czujników z przodu cena Octavii zostaje zmniejszona o 1000 zł. Niestety brak nowych cenników aby to potwierdzić.

Komentarz

• marlej108
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 4976
              • Octavia III (5E3)
              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez TomaszW
              Dzisiaj dostałem info od dealera, że za brak czujników z przodu cena Octavii zostaje zmniejszona o 1000 zł. Niestety brak nowych cenników aby to potwierdzić.
              Wlasnie pojawil sie nowy cennik O3 (co prawda z data 7 lipca).

Jest tam napisane ze rabat jest do 2900 zl ale "Teraz przy zakupie ©KODY Octavia możesz otrzymać upust w wysokości 1 900 zł, a przy zakupie ©KODY Octavia Combi upust w wysokości 1 000 zł. Dla wersji Elegance możesz zyskać dodatkowo 1 000 zł. Oferta limitowana i obowiązuje do odwołania. O szczegóły zapytaj Sprzedawcę"

czyli co - 2900 ale tylko na elegance???

a czy czasem w nowym cenniku nie stanial pakiet active?
              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• jerryx
                Ambiente
                • 2010
                • 149

[quote="marlej108"]
                Zamieszczone przez TomaszW

czyli co - 2900 ale tylko na elegance???
                Chyba chodzi o to ze do tej pory w Elegance w standardzie byly czujniki parkowania z przodu. Od czerwca jest z nimi problem wiec zmuszaja Cie do zamowienia w Elegance takze Park Assist 2.0 ale jego cena urosla wlasnie z 1250 do 2400. Mysle ze te dodatkowe 1000 zl na ELegance to po to zeby troche wyrównac ta podwyzke.
                Była Octavia 2 1.9 TDI jest Octavia 3 1.4 TSI :-)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80144

Komentarz

• polrob
                  Rider
                  • 2013
                  • 535
                  • Superb III (3V3)
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

No ale przy activ i ambition staniał pakiet amazing, także wszystkie wersje staniały ogólnie.
                  jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                  była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                  była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• jerryx
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 149

Zamieszczone przez polrob
                    No ale przy activ i ambition staniał pakiet amazing, także wszystkie wersje staniały ogólnie.
                    No stanialy chyba po te czujniki. W Elegance byly w standardzie a nie pakiecie wiec pewnie dlatego dodatkowy rabat.

A tak na marginesie masz bardzo ładne autko - kolor przepiękny ;-)

Komentarz

• polrob
                      Rider
                      • 2013
                      • 535
                      • Superb III (3V3)
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

jerryx,

Dzięki. Z perspektywy ponad rocznego użytkowania stwierdzam że kolor ten jest bardzo wdzięczny. Samochód wygląda nieźle a i utrzymanie go w czystości jest dużo łatwiejsze niż np. czarnego.
                      jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• jerryx
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 149

polrob,

No mnie tez ten braz urzekl i o ile po zamowieniu mialem przez chwile watpliowsci tak po trzech tygodniach jazdy jestem pewien ze jest SUPER :lol:

Komentarz

• crom.de
                          RS
                          • 2012
                          • 1545
                          • Superb II (3T4)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez grzesk
                          Tak, od MY2015 podgrzewana przednia szyba jest z każdym silnikiem (nawet 1.2) od wersji Ambition.

Szkoda tylko, że nie da się jej samej zamówić tylko trzeba inne dodatki od razu domówić.
                          Co ciekawe czeski konfigurator dopuszcza ją bez climatronica :O Wysyłam właśnie zapytanie czy to nie jest tylko czeski błąd Za 68000 zł (450200 Kè) można mieć ładną konfigurację Ambition Fresh (szczegóły) , podobna czyli Ambition Amazing wychodzi 76350 (po rabacie obecnym) bogatsza o Climatronic i tył LED. Domawiając Climatronic w Czechach zostaje się przy 70280 (468200 Kè). Bez proszenia 8% rabatu jest a jak komuś nie zależy na AAC to więcej choć może dealer jeszcze... Jedyną "wadą" jest to, że Ambition Fresh jest dostępny tylko jako 1.2 TSI i 1.6 TDI 105 5M/7A. Za to za 3000 zł można wybrać z duużej palety barw.
                          - Superb
                          - Panda 1.2

Komentarz

• Chris11
                            RS
                            • 2011
                            • 1587

Jest nowy cennik z 23. lipca i z tego, co widzę, w pakiecie Amazing dla Ambition wróciły czujniki parkowania z przodu.

Komentarz

• marlej108
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 4976
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Chris11
                              Jest nowy cennik z 23. lipca i z tego, co widzę, w pakiecie Amazing dla Ambition wróciły czujniki parkowania z przodu.
                              faktycznie - po kilku dniach nowy cennik... i zdrozal znowu pakiet amazing... przez chwile byl 1250 a teraz 1850 zl (do active). i zniknelo to info o rabacie 2900 dla wersji elegance.

a gdzie jest Grzesk - przeciez zbiera i porownuje wszystkie cenniki :-)
                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• hawana14
                                Classic
                                • 2014
                                • 7

Wiecie może jak potraktują moje zamówienie które składałem właśnie z upustem 2900 na eleganca bez czujników z przodu?
                                Mam nadzieje że nie każą mi dopłacać 1000 zł bo było by to co najmniej nie marketingowe podejście do klienta. Nie zależy mi na tych czujnikach. Dealer już mnie straszy że być może będzie trzeba dopłacać.

Komentarz

• mac_aaron
                                  Elegance
                                  • 2012
                                  • 984
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Bez przesady przecież ten rabat cennikowy nijak się ma do ostatecznej ceny auta.

Komentarz

• polrob
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 535
                                    • Superb III (3V3)
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

hawana14,
                                    A kolego brałeś elegance bez pakietu (amzing dynamic) bo podobno ten dodatkowy upust dotyczył tylko autek bez pakietu. Jak się zamawiało pakiet to upust był tylko 1900zl (o tym w cenniku na stronie już nie pisali)?

Komentarz

• hawana14
                                      Classic
                                      • 2014
                                      • 7

Tak dokładnie. Zdecydowałem się eleganca bez pakietów kosztem Ambition+amazing. I jeśli dobrze pamietam było tak że elegance staniał o 1000 a pakiet amazing dla ambition tylko o 600 zł. Między innymi z tego powodu zdecydowałem się na Eleganca. Bo były to wersje praktycznie identycznie.

Komentarz

• mac_aaron
                                        Elegance
                                        • 2012
                                        • 984
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Kamera cofania 1 100 zł
                                        już w konfiguratorze.

Na końcu konfiguratora można zamawiać akcesoria (kable, boksy itp.)

Pojawił się oficijalny sklep

Komentarz

• Amix
                                          Ambiente
                                          • 2014
                                          • 220

Zamieszczone przez mac_aaron
                                          Kamera cofania 1 100 zł
                                          już w konfiguratorze.

Na końcu konfiguratora można zamawiać akcesoria (kable, boksy itp.)

Pojawił się oficijalny sklep
                                          Warunkiem przy kamerze cofania jest wyposażenie Bolero w przygotowanie pod GSM i prawdopodobnie jest na bluetooth. Zintegrowana z uchwytem otwierania klapy bagażnika. Myślę, że będzie można doposażyć, ale warunkiem będzie bluetooth w Bolero.
                                          Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
                                          Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
                                          Moja szara myszka - Octavia 3
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• Festexx
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 286

Generalnie dzisiaj skonfigurowałem samochód taki jaki mam i cennikowo wyszedł 3400 zł drożej niż rok temu :shock:
                                            Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190

Komentarz

• Yanczi
                                              Drive
                                              • 2014
                                              • 49

Napisałem do sprzedawcy o dodanie kamerki i czekam na odpowiedz ( produkcja 40 tydzień )

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Ciekawe roznice cenowe sa w tej chwili miedzy Scout 2.0TDI DSG 4x4, a Elegance 2.0TDI DSG 4x4, L&K 2.0TDI DSG 4x4 (tu to w zasadzie nie wiadomo za co oprocz napisow jest taka doplata) oraz RS 2.0TDI DSG oska, zwlaszcza ten ostatni ktory jest drozszy od auta z 4x4.
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• bob_best
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 744
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Festexx
                                                  Generalnie dzisiaj skonfigurowałem samochód taki jaki mam i cennikowo wyszedł 3400 zł drożej niż rok temu :shock:
                                                  mnie wyszło drożej o 1700zł (moja konfiguracja jest zapewne tańsza niż Twoja), ale też się zaskoczyłem.
                                                  Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• Amix
                                                    Ambiente
                                                    • 2014
                                                    • 220

Ciekawi mnie pakiet stylistyczny sport za... 5200zł zamiast pakietu dynamic za 1050zł

spoiler przedniego i tylnego zderzaka w kolorze nadwozia,
                                                    spoiler pokrywy bagażnika oraz ozdobne listwy boczne w kolorze nadwozia.
                                                    Za 5200 zeta ?
                                                    Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
                                                    Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
                                                    Moja szara myszka - Octavia 3
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

Pracuję...