jak szukałem info w necie w grudniu to gdzieś na zagranicznym forum natknąłem się że mirrorlink w O3 ma być jakoś w połowie 2015 roku (chyba 25-26 tydzień?)
Kiedy Mirrorlink w O3 ?
Zwiń
X
-
Sadze ze nowe wersje z mirror link, beda sie roznily jedynie softem, a nie cały hardwarem.. W koncu tak czy inaczej telefon mozna podlaczyc, wiec zostaje kwestia oprogramowania. I tego czy Skoda umozliwi upgrade poprzednich wersji nawigacji w ogole i ile taka przyjemnosc bedzie kosztowac...
Komentarz
-
-
Byłoby miło, ale z dużym prawdopodobieństwem Skoda niczego takiego nie zrobi. Sam chętnie bym się załapał. Historia chyba nie zna takich przypadków. Przykładowo w mojej MY 2014 nie ma XDS+, który z tego co wiem standardowo aktywowany jest już w każdej Octavii. A mogliby, bo przecież to tylko kwestia programowania (http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78908). W końcu niektórzy dopłacali za sportowe zawieszenie z XDS+ i mogliby zażądać zwrotu pieniędzy. Analogicznie, nawet jeżeli będzie taka możliwość, nie zaktualizują obecnego Bolero, tak aby można było korzystać z MirrorLink.
A' propos ML, wczoraj miałem w ręce aktualny numer Motoru i w teście nowej Fabii kombi napisane jest, że w momencie, gdy działa nawigacja poprzez ML, nie da się słuchać radia - aż mi się wierzyć nie chce. Jeżeli to prawda, choć wątpię, to na ML mi nie zależy.
Komentarz
-
-
Fakt że dziwny jest ten Mirror Link.
Kiedyś jak to wchodziło były filmiki z Nokią N8 że Mirror Link działa bezprzewodowo - na takiej samej zasadzie jak działa Nokia Play (Lumia Play) gdzie bezprzewodowo /w swojej sieci domowej poprzez dlna/ mozna "rzucać" na TV muzykę, filmy i zdjęcia bezpośrednio ze swojej komórki :szeroki_usmiech .O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Hej tak na marginesie to mirror link to nazwa własna. Android car który dotyczy również Skody jest dostępny od 2014. Nowa skoda fabia już go ma fabrycznie ja jutro jadę na serwis i będę negocjował dodanie tej funkcji w ojej O3 która jest z marca 2014. Z tego co wiem od producenta Android Car jest on dostępny od 2014. Jak dla mnie jest to aktualizacja softu. Zobaczymy co dalej. Jak będę wiedział więcej dam znać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezMirror Link ma być dopiero w drugiej generacji Columbusa dla O3, co nastąpi w połowie roku.
Nie jest to tylko soft, ale również zmiany sprzętowe, chociażby moduł Bluetooth z WiFi, którego nie ma, jeżeli samochód nie ma Smartgate.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezMirror Link ma być dopiero w drugiej generacji Columbusa dla O3, co nastąpi w połowie roku.
Nie jest to tylko soft, ale również zmiany sprzętowe, chociażby moduł Bluetooth z WiFi, którego nie ma, jeżeli samochód nie ma Smartgate.O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
Moja eReSka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GrechulekDziś siostra odebrała nowe yeti, jest w nim już nowe bolero z mirror link, w nowych Octaviach też już jest nowe? Chyba, że tylko w Yeti od stycznia 2015r. wsadzają Bolero gen. 2...
Dziś bylem w salonie i nowe Bolero w nowej Fabii ma nie tylko nowy ksztalt, ale takze znacznie wyzsza rozdzielczosc niz to w O3, wiec Ci co liczyli na upgrade softu raczej sie go nie doczekaja
Komentarz
-
-
Na filmiku z Genewy 2015 Yeti w wersji MonteCarlo właśnie jest z nowym radyjkiem (z tymże widać 2 gniazda SD).
Od 2 minuty jest środek:
O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
Moja eReSka
Komentarz
-
Komentarz