Kiedy Mirrorlink w O3 ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rafal_M
    Drive
    • 2016
    • 63
    • Octavia III combi (5E5)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Ja na co dzień używam SmartLinka w Bolero .
    Próbowałem odpalić Mirror Link używając Samsung Galaxy S6 . Dziwne nie znalazł żadnych zgodnych aplikacji . Jak zainstalowałem np Smart Gate to z uporem maniaka ją uruchamia. Jak daje strzałkę wstecz to przez chwilę widzę pulpit swojej komórki i od razu aplikacja zgodna i tak w kółko. Poza tym na telefonie mam przy połączeniu mirror link czarny ekran , a nie jak to widać na filmikach z Youtube że na telefonie jest dokładnie to co na wyświetlaczu w samochodzie. Robię jakiś błąd ?
    dodam że robię to na postoju, nawet bez włączonego silnika

Komentarz

• kapi
      L&K
      • 2009
      • 1174
      • Fabia combi

Na allegro jest moduł odblokowujacy VIM do wpiecia w system.
      Na yt kolega pab567 też to demonstruje.
      OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• pab567
        Drive
        • 2015
        • 58

W Samsungach jest tak, że bez zainstalowania aplikacji zgodnej z MirrorLink telefon się nie połączy z samochodem. Mam pewien "patent" - nie działa ze wszystkimi telefonami ale warto spróbować. Trzeba ściągnąć apk HTC Car. Jest to launcher który ma certyfikat na korzystanie w trakcie jazdy. Można spod niego uruchomić dowolną aplikację - nawet taką, która nie posiada certyfikatu. Oczywiście po ruszeniu taka aplikacja zostanie wyłączona - ale tutaj przychodzi z pomocą odblokowanie VIM, czy to programowe, czy hardware'owe adapterem o którym pisał kolega kapi.
        Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...

Komentarz

• Azazel
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 313
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Z tym całym Mirrorlinkiem to nie jest łatwo

Próbowałem na Galaxy S4 Mini połączenia Mirrorlink, ale się nie udało.
          Następnie ściągnąłem na Huaweia P8 Android Auto z apkmirror.com. Zajarałem się, działał i telefon i Spotify i nawigacja z Google Maps. Zadziałało dwa razy, a potem odpalając Android Auto miałem komunikat, że mój telefon jest niekompatybilny z tą aplikacją. Nie pomogło kilkukrotne jej przeinstawlowywanie.
          2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
          2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• pab567
            Drive
            • 2015
            • 58

Ja miałem podobne doświadczenia z HTC One M8 i MirrorLinkiem - raz działa, drugi nie, w końcu złapałem powtarzalność - telefon łączył się poprawnie tylko pierwszy raz po włączeniu, potem już kicha. Więc za każdym razem przed podłączeniem telefonu musiałem go wyłączać. A nawet jak już działał to były ciągłe problemy z certyfikatami aplikacji (wyłączanie po ruszeniu) i z transmisją dźwięku Było to na tyle wkurzające że zdecydowałem się na poszukiwania innego rozwiązania dzięki czemu mam dodatkowy moduł który przekształca mi ekran radia w tableta na Androidzie. I mam te wszystkie SmartLinki, MirrorLinki, AppConnecty i inne wynalazki głęboko w doopie.

Komentarz

• bob_best
              Rider
              • 2013
              • 744
              • Octavia III (5E3)
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez pab567
              Ja miałem podobne doświadczenia z HTC One M8 i MirrorLinkiem - raz działa, drugi nie, w końcu złapałem powtarzalność - telefon łączył się poprawnie tylko pierwszy raz po włączeniu, potem już kicha. Więc za każdym razem przed podłączeniem telefonu musiałem go wyłączać. A nawet jak już działał to były ciągłe problemy z certyfikatami aplikacji (wyłączanie po ruszeniu) i z transmisją dźwięku Było to na tyle wkurzające że zdecydowałem się na poszukiwania innego rozwiązania dzięki czemu mam dodatkowy moduł który przekształca mi ekran radia w tableta na Androidzie. I mam te wszystkie SmartLinki, MirrorLinki, AppConnecty i inne wynalazki głęboko w doopie.
              jaki to koszt?
              Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• macq
                Classic
                • 2014
                • 26

pab567, możesz podać linka do takiego cuda ?

Komentarz

• kapi
                  L&K
                  • 2009
                  • 1174
                  • Fabia combi

Link do sklepu
                  OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• pab567
                    Drive
                    • 2015
                    • 58

Dokładnie to.

Komentarz

• jackowski11
                      Drive
                      • 2015
                      • 47

pab567, po ok. pół roku użytkowania tego modułu zauwazyles jakies wady itp? Podziel sie wrazeniami.
                      Cena w tym sklepie obejmuje takze zamontowanie wraz ze wszystkimi antenami? Antenę do GRS-u gdzie zamontowali?
                      Moduł oczywiscie nie wymaga wymiany wyswietlacza? Dodatkowe porty (USB?) są jakoś schowane?

Komentarz

• Arek00
                        Classic
                        • 2016
                        • 4

Czy ktoś może potwierdzić czy używając mirrorlink np. nawigacji da się jednocześnie słuchać fabrycznego radia lub odtwarzać pliki muzyczne z czytnika kart pamięci?

Komentarz

• pab567
                          Drive
                          • 2015
                          • 58

Zależy jakiego softu uzywasz do nawigowania

Komentarz

• emceg
                            Classic
                            • 2016
                            • 12

Zamieszczone przez Arek00 Zobacz wpis
                            Czy ktoś może potwierdzić czy używając mirrorlink np. nawigacji da się jednocześnie słuchać fabrycznego radia lub odtwarzać pliki muzyczne z czytnika kart pamięci?
                            Uzywajac SmartLika i AndroidAuto + googlemaps - tak.
                            Niezaleznie ,ozesz wybrac zrodlo audio.

Komentarz

Pracuję...