wymiana żarówek w przednim reflektorz octavi 2014r
Witam wszystkich,mam pytanie czy koś może wymieniał żarówki w przednim reflektorze octavi III z 2014r proszę o pomoc :cry: sam próbowałem i dojście jest tylko do jednej a do dwóch pozostałych jakoś brak mi pomysłu
Napisz kolego jaki reflektor czy na zwykłe żarówki czy ma ksenony a jeśli ksenony czy z led czy bez. Jeżeli reflektor na zwykłe żarówki to wymienisz bez problemu żarówkę od świateł mijania H-7 oraz od drogowych/pozycyjnych/ dziennych też bez problemu bo to jedna żarówka H15 problem jest z żarówką od kierunkowskazów. Jest to dość dobrze opisane w instrukcji.
Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)
żarówek kierunkowskazów nie wymienisz sam
skoda nie przewidziała tego mają podobno zestaw naprawczy, który polega na rozwierceniu reflektora, wymianie żarówek kierunkowskazów, a na koniec wstawienie zaślepki
zapytałem o to przy wymianie uszczelek, bo chciałem ledowe wstawić ale nici z pomysłu
żarówek kierunkowskazów nie wymienisz sam
skoda nie przewidziała tego mają podobno zestaw naprawczy, który polega na rozwierceniu reflektora, wymianie żarówek kierunkowskazów, a na koniec wstawienie zaślepki
zapytałem o to przy wymianie uszczelek, bo chciałem ledowe wstawić ale nici z pomysłu
mają podobno zestaw naprawczy, który polega na rozwierceniu reflektora, wymianie żarówek kierunkowskazów, a na koniec wstawienie zaślepki
Hehe dobre, oczywiście można żarówki kierunków wymienić samemu, ale wiąże się to ze zdjęciem przedniego zderzaka, jest instrukcja już na forum jak to zrobić, skoda poszła z tym pomysłem za audi gdzie w kilku modelach tak właśnie się to robi :evil:
lockin, ale widziałeś dziurę w korpusie lampy??? Z tego co ja widziałem zdjęcie dupy lampy O3, nie ma zaślepki w miejscu żarówki kierunkowskazu. To jest problem!
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
lockin, ale widziałeś dziurę w korpusie lampy??? Z tego co ja widziałem zdjęcie dupy lampy O3, nie ma zaślepki w miejscu żarówki kierunkowskazu. To jest problem!
A sorry, teraz dopiero zobaczylem, myslalem ze jest normalnie zaślepka :roll:
Aż to dziś sprawdzę u siebie, bo nie wierzę...
W serwisie powiedziałem o wymianie żarówki kierunkowskazów - nie wierzyli.
Ustawiła się kolejka do macania obudowy lampy i mieli bardzo głupie miny.
Koszt wymiany żarówki kierunkowskazów w serwisie - 204 zł !! :shock:
Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Czy zarowki sa objete gwarancja? Niezaleznie od tego czy tak czy nie, postaralbym sie, by ten kit do dziurawienia lamp x dwa skoda kupila do mojego auta za wlasne serwisu pieniadze. Wolne zarty takie rozwiazanie.
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz