Oryginalne dywaniki welurowe zbyt krótkie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iMike18
    Classic
    • 2019
    • 0

Dla przykładu wrzucę zdjęcie mojej OII po założeniu sprężyn eibach -30mm. W porównaniu do serii wygląda o wiele bardziej na plus, ale za to komfort jazdy przy nawet niewielkich dziurach, torowiskach, kostce itd. bardzo się obniżył.

• iMike18
    Classic
    • 2014
    • 13

Posiadam w O3 oryginalne dywaniki welurowe.
    Ostatnio zauważyłem, że dywanik jest - nazwijmy to - zbyt krótki tzn. nie dochodzi pod pedał sprzęgła. W efekcie czego po trzech tygodniach użytkowania samochodu oryginalna wykładzina pod sprzęgłem (dokładnie miedzy wciśniętym pedałem sprzęgła a dywanikiem) jest delikatnie przytarta. W chwili obecnej jest to jedynie ślad ale co będzie po kilkunastu miesiącach ...
    Czy zaobserwowaliście u siebie podobne zjawisko?

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14885
      • Octavia IV (NX3)

iMike18, gumowy ori też jest krótki :? i nie ma podstopnicy
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• exood
        Classic
        • 2015
        • 14

Ktoś coś poleci ciekawego? Nie dość, że bez podstopnicy, za krotki pod pedałami i za krotki przy pełnym odsunięciu fotela, to jeszcze rant strasznie niski - zastanawiam się jak w zimę będę z nich wodę wylewał...

Komentarz

• Gustaw78
          Ambiente
          • 2008
          • 182
          • Octavia III (5E3)
          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Przy zakupie miałem dywany welurowe i powiem krótko – to jeden wieli szajs!!!
          nie dość, że za krótkie z każdej strony, to tak strasznie się brudzą…
          bardzo ciężko utrzymać je w czystości.
          Kupię gumy lada moment, bo te wyglądają ładnie tylko od momentu wyczyszczenie do pierwszego wejścia/wyjścia z auta.
          OCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.

Komentarz

• Trancer
            Ambiente
            • 2014
            • 201

Niestety to kolejny minus naszej Skody, w gumowych dywanikach poradziłem dokładając kawałek gumy 5mm pod pedałem sprzęgła i to pomogło, żeby nie wycierać oryginalnej wykładziny podłogi. Natomiast w przypadku dywaników welurowych trzeba znaleźć firmę, która zrobi takie większe na wymiar: http://www.4mat.com.pl/

Komentarz

• ufo
              L&K
              • 2008
              • 1475
              • Octavia III combi (5E5)
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Trancer
              w gumowych dywanikach poradziłem dokładając kawałek gumy 5mm pod pedałem sprzęgła i to pomogło
              też dobry pomysł. ja to obaliłem dokładając kawałek czarnej wykładziny...wygląda bardziej oryginalnej (nie chwaląc się) :wink:

Komentarz

Pracuję...