Witam, mam problem z moja Octavią III z 2014 roku, otóż po deszczach przy dużej wilgotności szyby samoczynnie się otwierają i jeżeli w porę tego nie dostrzegę to istnieje zagrożenie zalanie auta przez deszcz. Nie wiem czy to co teraz napiszę ma związek z tą usterką ale zauważyłem, że podczas mycia samochodu wariuje klamka i uzbraja i rozbraja alarm samoczynnie bez dotykania kluczyka (mam bez kluczykowy dostęp i system start stop). Czy ktoś spotkał się z podobną awarią i zna jej przyczyny i ewentualne rozwiązania?
Samoczynne otwieranie szyb
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez bogus65Witam, mam problem z moja Octavią III z 2014 roku, otóż po deszczach przy dużej wilgotności szyby samoczynnie się otwierają i jeżeli w porę tego nie dostrzegę to istnieje zagrożenie zalanie auta przez deszcz. Nie wiem czy to co teraz napiszę ma związek z tą usterką ale zauważyłem, że podczas mycia samochodu wariuje klamka i uzbraja i rozbraja alarm samoczynnie bez dotykania kluczyka (mam bez kluczykowy dostęp i system start stop). Czy ktoś spotkał się z podobną awarią i zna jej przyczyny i ewentualne rozwiązania?
Co do zamykania i otwierania sie zamku centralnego podczas mycia myjka cisnieniowa, zostaw kluczyk w aucie i po problemie. U mnie to dziala.
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
O3 elegance 1.4 tsi dsg, race blue, amazing, columbus, kessy + dodatki
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77449
Komentarz
-
-
Jeżeli chodzi o kluczyk, problem rozwikłany, strumień wody na klamkę odłącza moduł komfortu, przynajmniej w serwisie taką dostałem odpowiedź i zalecenie o pozostawianiu kluczyka dalej, tak jak napisałeś kolego Szyby też po ostatnich ulewnych deszczach narazie się nie opuszczają czyżby gdzieś wcześniej dostała się woda i powstało zwarcie? uszczelka szyby?
Komentarz
-
Komentarz