W swojej O3 mam takie wynalazki min jak front assist, lane assist i aktywny tempomat do 160. W święta pogoda była taka, że lane assist wyłączyłem ale tempomat używam cały czas. Zdziwiło mnie kiedy na maxi dot pokazuje mi, że jest jakiś samochód przede mną na sąsiednim pasie i czuję jak mój zaczyna hamować by dostosować prędkość do niego. Przyznam, że zaskoczyło mnie to bo choć nie wiele, to już przejechałem nią te 2000km i do tej pory przyhamowywała tylko przed samochodami poruszającymi się dokładnie przede mną na moim pasie a w święta jak ktoś był na pasie wyłączania, obok, bo skręcał, to musiałem dociskać gaz by nie hamowało.
hamowanie przez poprzedzającym samochodem
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez gacek1 Zobacz wpisRadar do kalibracji. W aso saksują Cię za to tysiaka :/
Komentarz
-
-
Jaki masz radar założony? Jakieś błędy są w sterowniku?
Jeżeli byłby do kalibracji - automatycznie się wyłącza radar i na desce ma pomarańczowy trójkąt oraz informację Front Assist/ACC niedotępny.
Sterownik zapisze także błąd kalibracji w sterowniku.Ostatnio edytowany przez balard12; 41917.OCTAVIA III KOMBI 1.4 TSI, CZDA, STYLE, 150KM
VCDS, VCP,
Komentarz
-
Komentarz