Witam wszystkich. Mam taki problem ze Skodą Octavią 1.6 tdi 105 km 2014 r. A więc tak po odpaleniu samochodu pojawia się szarpanie ale tylko i wyłącznie na biegu jałowym i zimnym silniku. Gdy samochod rozgrzeje się do temperatury 80 stopni problem znika. Dodam że podczas jazdy wszystko jest ok tylko podczas postoju szarpie. Co to może być miał ktoś już taki problem?
Szarpanie na biegu jałowym na zimnym silniku
Zwiń
X
-
Ambiente
- 2016
- 110
- Octavia III combi (5E5)
- AVU 1.6 MPI 102 KM
- BXE 1.9 TDI PD 105 KM
- CLHA 1.6 TDI CR 105 KM
Poczytaj to.
Może słabo szukałem ale nie znalazłem info. Otóż w mojej Octavii (przebieg 250kkm) na wolnych obrotach daje się odczuć coś jakby wyskakiwanie zapłonu. Czy to mogą być przytykające się wtryskiwacze?
lub
Witam. Od około miesiąca mam taki problem jak w tytule tematu. We wcześniejszej mojej OII FL pomogła zmian stacji benzynowej. W OIII ten zabieg nie pomógł. Dodatek do czyszczenia wtrysków oraz paliwo z Shela nic nie dało. Na początku pomyślałem o dwumasie bo autko właśnie przejechało swój 200 tys...
lub
Witam. Od około miesiąca mam taki problem jak w tytule tematu. We wcześniejszej mojej OII FL pomogła zmian stacji benzynowej. W OIII ten zabieg nie pomógł. Dodatek do czyszczenia wtrysków oraz paliwo z Shela nic nie dało. Na początku pomyślałem o dwumasie bo autko właśnie przejechało swój 200 tysięczny kilometr.
też z tym walczę i jak na razie bez rezultatów.
Komentarz