Nie działa przełącznik oświetlenia kabiny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • padalec
    Classic
    • 2020
    • 7
    • Octavia III combi (5E5)
    • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Nie działa przełącznik oświetlenia kabiny

Witam.
    Mam problem z oświetleniem wnętrza, a konkretnie z przełącznikiem trzypozycyjnym. Kiedyś przełącznik zaczął ciężko chodzić, nie chciał się przełączać. Później był dość czuły, czasem trzeba było lekko dotknąć, pstryknąć, żeby zaskoczył.
    W chwili obecnej już przestało działać oświetlenie przy otwartych, zamkniętych drzwiach, na postoju czy w ruchu. Jedynie mogę włączyć osobnymi przyciskami, nie ma możliwości sterowania całością. O ile jeszcze z przodu byłoby to do przeżycia, to o tyle włączanie oswietlenia z tyłu z fotela kierowcy do zbyt wygodnych nie należy.
    Pytanie: jak się dobrać do przełącznika, ale bez uszkodzenia zaczepów, czy pozostawieniu śladów? Oczywiście obstawiam przełącznik. Filmiki jakie znalazłem, dotyczyły tylko wymiany żarówek, a nie całego modułu. Nie chcę od razu zamawiać modułu w ASO, nie swędzi mnie 630 zł ?
    Z góry dziękuję za pomoc ?
  • koleś
    RS
    • 2009
    • 2839
    • Fabia combi (6Y5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Są tematy o tej usterce tu na forum lub na forum Superba, który też ma z tym problem. Nie jesteś pierwszy. Najlepiej wymienić całą lampkę. Reanimacja obecnej może się nie udać.
    Są dwa wkręty pod zaślepką. Zobacz sobie lampki na allegro. Ja nie mam foty ale to jest proste.
    Kombinuj. To nie jest wymiana panewek. Dasz rade.
    Jakbyś przyjechał do mnie to wymienię lampkę.
    Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
    Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• padalec
      Classic
      • 2020
      • 7
      • Octavia III combi (5E5)
      • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Dziękuję bardzo, temat już ogarnięty, trafiłem używkę. Jak długo pociągnie zobaczymy. Uszkodzoną spróbuję reanimować, zostanie na zapas. Pozdro ?

Komentarz

Pracuję...