Octavia 3, Columbus MIB1, zawiesza się, nie zapamiętuje ustawień

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxitom
    Classic
    • 2009
    • 15
    • Octavia III combi (5E5)
    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Octavia 3, Columbus MIB1, zawiesza się, nie zapamiętuje ustawień

Cześć, po dwóch latach przygody z Volvo, wróciłem do Octavii [2014 rok, 4x4, 1.8 tsi dsg]
    Mam problem i jednocześcnie pytanie. Zauważyłem że Columbus MIB! czasami zawiesza się lub "zapomina" ustawienia modułów jak "leaving home" czy złożenie lusterka przy wstecznym.
    Z tego co sprawdziłem mam stare oprogramowanie w nim.
    Oprogramowanie nowsze już zdobyłem ale nigdzie w necie nie mogę znaleść jak zrobić upgrade Columubusa.
    Ktoś z Was może to już robił i wie jak wygląda procedura ? Czy przez usb, slot karty SD1 itd. Jakaś kombinacja przycisków
  • Michciuwifciu
    Classic
    • 2020
    • 8

Przytrzymaj kilka sekund przycisk MENU. Wtedy pojawi się zdaje się lista z wgranym oprogramowaniem. Będzie wyświetlony przycisk AKTUALIZACJA czy jakoś tak. Musisz popróbować. Nie mam teraz tego przed oczami ale jest to dość intuicyjne.

Komentarz

• maxitom
      Classic
      • 2009
      • 15
      • Octavia III combi (5E5)
      • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Michciuwifciu Zobacz wpis
      Przytrzymaj kilka sekund przycisk MENU. Wtedy pojawi się zdaje się lista z wgranym oprogramowaniem. Będzie wyświetlony przycisk AKTUALIZACJA czy jakoś tak. Musisz popróbować. Nie mam teraz tego przed oczami ale jest to dość intuicyjne.
      Cześć,
      tak dokładnie, dziś to sobie ogarnąłem.
      MENU na parę sekund później aktualizacja i poszło gładko.
      Niestety subwwofer Canton wciąż nie gra, chyba będę musiał wybebeszyć tapicerkę i wyciągnąć suba :/

Komentarz

Pracuję...