Witam
pojawiły się nowe mapy czy to tylko ściema bo w opisie dalej jest 2015/2016 ale niżej pisało że następne aktualizację w listopadzie a teraz jest że w maju ??? no chyba że skoda ma gdzieś swoich klientów i nie zrobiła 2 aktualizacji w tym roku
Marcin..1985, a sprawdziles z tymi ktore masz na navi? BO tez dostałem tego maila, ale nazwa map dokadnie taka sama jak miałem wczesniej... Ciekawe, bo jak faktycznie ten update wniesie cos nowego w porownaniu z majem, to sciagne i w piatek sobie wrzuce, akurat w trasie
No jeśli faktycznie nie ma nowych obiecywanych map to co Skoda pisze na swojej stronie można włożyć między bajki :evil:
Wysłałem prośbę o wyjaśnienie tematu do Skoda Polska zobaczymy czy coś odpowiedzą czy to oleją
aktualizacja się niby udała ale mapa ma taki sam symbol więć nie wiem czy coś sie zmieniło :niewiem
Sprawdźcie zawartośc folderu z plikami mapy. Daty utworzenie są te same co w poprzedniej wersji. Dotychczas nowe mapy zawsze miały "świeższą" datę utworzenia plików. Dla mnie sprawa jest jednoznaczna, nie ma aktualizacji.
Ja nie włożę palca to nie uwierzę Panowie potwierdzam nic się nie zmieniło Skoda po raz kolejny przygrała w hu.. i zamiast obiecanej listopadowej aktualizacji mamy tylko zmianę terminu na maj.
Chcącym podziękować im za obiecane 2 aktualizacje w roku polecam oficjalny profil na FB :diabelski_usmiech
Koledzy, czy trochę się nie pospieszyliście? :?
Przecież mapy P123 to są nadal mapy udostępnione w maju tego roku. A listopad się dopiero co zaczął :lol:
Zresztą widać po oznaczeniu Q3.14 że to mapy z poprzedniej aktualizacji. Do tej pory w aktualizacjach dawane były zawsze mapy sprzed w zaokrągleniu pół roku - w listopadzie 2014 były to Q1.14. Więc wg mnie niedługo pewnie pojawią się i bieżące Q1.15 z oznaczeniem 2016.
Inna sprawa, to nie Skoda czy VW przygotowuje te aktualizacje map, tylko Navteq/HERE.
VW i Seat mają też nadal mapy P123 z maja, więc chyba trzeba poczekać te kilka dni jeszcze.
Leniwiec, to chyba Skoda sie pospieszyła - ktos pisał powyzej ze zmienili napis, ze nastepne mapy juz w maju 2016
Do tego sam dostałem od nich maila ze nowe mapy dla mojego auta sa dostepne... Wiec skoro informuja, to z łaski swojej by wrzucili tez nowe mapy najpierw..
No jak takie info wysyłają to faktycznie ktoś się tam rozpędził i pewnie klepnął nie to co trzeba.
Swoją drogą, to skąd tego maila dostaliście? Rejestrowaliście się z navi w SAP?
Komentarz