Stara dwójka - właśnie przez Pniewy - to niezła kicha - co chwilę słychać o wypadkach na tej trasie. To już lepiej oszczędzić wcześniej (Września - tam to chociaż są dwie jezdnie - fakt, że nawalone radarów i świateł).
Czujnik deszczu
Zwiń
X
-
Czujnik deszczu
Witam,
mam problem z uruchomieniem czujnika deszczu, który prawdopodobnie mam bo był w standardzie w wersji elegance.
Mianowicie wchodząc w ustawienia opcji 'lusterka i wycieraczki' mam do wyboru jedynie dwie opcje dotyczące lusterek a o wycieraczce nic (a wg instrukcji powinno być tam coś jeszcze).
-
-
Re: Czujnik deszczu
Zamieszczone przez msms.88Witam,
mam problem z uruchomieniem czujnika deszczu, który prawdopodobnie mam bo był w standardzie w wersji elegance.
Mianowicie wchodząc w ustawienia opcji 'lusterka i wycieraczki' mam do wyboru jedynie dwie opcje dotyczące lusterek a o wycieraczce nic (a wg instrukcji powinno być tam coś jeszcze).
Edit: Car - > ustawienia lusterek i wycieraczek - > włącz automatycznie podczas deszczu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PrekompilatorJa w cenniku nie widzę żeby czujnik deszczu był w standardzie
- 17 wymaga zamówienia Light Assistant lub klimatyzacji Climatronic - elegance Climatronik jest w standardzie więc i powinien być czujnik wilgotności
Tylko dalej jest w opcjach "Light Assistant z czujnikiem deszczu (Coming Home, Leaving Home, Tunnel Light)
i teraz pytanie za 100 punktów czy czujnik wilgotności to to samo co czujnik deszczu ?? czy może czujnik wilgotności jest do climatronika ??!!
Komentarz
-
-
To raczej czujnik wilgotności wewnątrz auta.
Zauważ, że Light Assistant z czujnikiem deszczu kosztuje 700 PLN,
natomiast
Lusterko wsteczne z czujnikiem wilgotności tylko 100 PLN (standard w Elegance)
Poza tym w pakiecie amazing mamy oddzielnie "czujnik deszczu" i "czujnik wilgotności" więc to nie to samo. Nad czym ubolewam, bo sam bym to chciał mieć, jakkolwiek nie za 700 pln.
Zresztą piszą:
"Na pokładzie montowane są choćby elektroniczna klimatyzacja z nowatorskim czujnikiem wilgotności powietrza w kabinie i nawiewem na tylną kanapę."
Komentarz
-
-
Czujnik deszczu
Witam, mam podobnie.
W położeniu INT wycieraczki zwyczajnie działały a sterowanie było za pomocą tego małego cypideusza na dzwigience. Po przestudiowaniu instrukcji zobaczyłem ze brak opcji wyłączenia/włączenia czujnika deszczu w ustawieniach Infotainment.
Dlatego zgłosiłem problem do Skody. W moim zamówieniu w wersji E czujnik deszczu był w standardzie.
Odpowiedz Skody: Zapraszamy do salonu. W pańskim aucie lusterko wsteczne powinno mieć czujnik deszczu i czujnik wilgotności dla Clinatronica. A w tej chwili jest tylko czujnik wilgotności. W środę jestem umówiony na montaż czujnika deszczu i wgranie odpowiedniego update'u.
Zatem wszystkim polecam zapytać w salonie jak to powinno być, może i w waszych autach Pepiki coś zapomnieli.
Mam nadzieje ze to zostanie faktycznie poprawione. Dam znać.
Pzdrawiam
Komentarz
-
-
Oczywiscie wiesz lepiej. Na specyfikacji będącej zalacznikiem do zamówienia jest napisane lusterko wsteczne z czujnikiem deszczu!
Po drugie - pewnie dlatego ze nie mam racji zaprosili mnie do serwisu na montaż tego czujnika.
Kolego przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem - czujnik deszczu w elegance nie był w standardzie (chyba, że masz xenony) w standardzie jest czujnik wilgotności dla climatronika !!![/quote]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomek FrontczakDrobiazgi: wycieraczke tylnej szyby, podgrzewane dysze spryskiwaczy, lampy LED tył, oświetlenie przestrzeni nóg, dywaniki, mate do bagażnika oraz ParktronicBardziej funkcjonalna i wydajna niż w poprzednim modelu Octavii jest automatyczna klimatyzacja. Climatronic (seryjny w wersji Elegance, w Ambition za dopłatą 1800 zł) ma dwustrefową regulację temperatury. Do pracy klimatyzacja wykorzystuje czujniki nasłonecznienia, jakości powietrza oraz wilgotności.Lusterko wsteczne z czujnikiem wilgotności 17Automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne
z czujnikiem wilgotności 17Light Assistant z czujnikiem deszczu
Komentarz
-
-
Wczoraj pracownik salonu odpowiadając na moje pytanie o brak czujnika deszczu odpowiedział mi ze Skoda będzie informować nowych wlascicieli o tym zamieszaniu i zapraszać na korektę. Podobno całe zamieszanie jest związane ze zmiana specyfikacji na rok modelowy ! 2014???
Mnie to zamieszanie nieco zdenerwowalo bo na skutek przesunięcia terminu produkcji zamówionego auta wypadł mi z wyposażenia Start-Stop. W związku z tym ze go nie mam o czym nikt mnie nie raczył poinformować, dostałem dodatkowy upust lub mogłem jeszcze dobrać jakieś dodatki w postaci CB lub np. bagażnika duchowego na rowery, nakladki na progi, nawigację (ale nie Amundsena :lol: ). Z tych opcji wybrałem pieniądze.
Generalnie muszę stwierdzić ze takiego zamieszania z wyposażeniem auta nie zaznalem do momentu Skody.
Komentarz
-
-
Generalnie muszę stwierdzić ze takiego zamieszania z wyposażeniem auta nie zaczynałem do momentu Skody.Bear a nie orientujesz się może czy jak uruchomie czujnik deszczu według schematu będzie dało się go śpiąc z układem zmierzchowym w taki sposób że jak zacznie padać deszcz to załącza się automatycznie światła mijania
Oczywiście że się da, można nawet spiąć pod to czujnik wilgoci jak by ktoś narzekał na mgłę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomek FrontczakWidziałem ze pali Ci średnio nieco ponad 6
Komentarz
-
-
Zgadza sie, ciche, elastyczne, wygodne i mega pakowne auto. Nie wiem dlaczego tak często niektórzy mówią ze jest nudne. Akurat nadmiar efektów specjalnych w postaci gigantycznej ilości przycisków i światełek nie wpływa aż tak bardzo na komfort jazdy. Wykończenie jest wystarczające, ale ja nie czepiam sie np materiału boczkow w drzwiach co często jest, czytając rożne opinie, głównym kryterium oceny rożnych aut.
Spokojnie do bagażnika wejdzie wózek i nosidelko, a w środku będzie wygodnie w dalekich podróżach.
Generalnie tez jestem zadowolony, choc troche to zamieszanie z wyposazeńiem mnie wkurzylo.
Do zobaczenia na drodze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomek FrontczakWczoraj pracownik salonu odpowiadając na moje pytanie o brak czujnika deszczu odpowiedział mi ze Skoda będzie informować nowych wlascicieli o tym zamieszaniu i zapraszać na korektę. Podobno całe zamieszanie jest związane ze zmiana specyfikacji na rok modelowy ! 2014???jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomek FrontczakWczoraj pracownik salonu odpowiadając na moje pytanie o brak czujnika deszczu odpowiedział mi ze Skoda będzie informować nowych wlascicieli o tym zamieszaniu i zapraszać na korektę. Podobno całe zamieszanie jest związane ze zmiana specyfikacji na rok modelowy ! 2014???
Zamieszczone przez Tomek FrontczakMnie to zamieszanie nieco zdenerwowalo bo na skutek przesunięcia terminu produkcji zamówionego auta wypadł mi z wyposażenia Start-Stop.
Komentarz
-
-
No jest a jeszcze nie ma upgrade softu wyłączającego to ustrojstwo
Nie wiem jak w Skodzie benzynowej ale w dieslu to działa ze stanowczo dużym opóźnieniem i skuteczne ruszenie po włączeniu start-stopu jest niemożliwe.Pozdrawiam,
Bomber
-
Komentarz