Witam,
problem jak w opisie posiadam O3 w wersji Elegance 1.8 jest radyjko Bolero i posiadam telefon Nokia Lumia 800. Połączenie telefonu z radiem poszło ok spytał się o pobieranie kontaktów wraz ze zdjeciami no i pobrał sobie, jednak jak sie okazało w telefonie mam ok 200 kontaktów a w samochodzie 77.
Jak dzwonią jedni to numer nie znany jak dzwonią drudzy to nawet zdjecie pokazuje.
Mnieliscie podobny problem?
W serwisie powiedzieli mi ze niby są problemy z parowaniem Noki Lumi z radyjkiem?.
na bank pokserowane kontakty sim i pamięć telefonu, jeszcze jest taki motyw że ten sam nr pod różnymi nazwami jest zapisany i wtedy należy zweryfikować kontakty w telefonie
Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Jak dzwonią jedni to numer nie znany jak dzwonią drudzy to nawet zdjecie pokazuje.
a nie masz czasem części kontaktów w telefonie a reszty na SIM ??
na karcie SIM są tylko jakieś podstawowe te co były jak dostałem karte w telefonie tak więc to nie to
[ Dodano: Czw 31 Paź, 13 09:32 ]
Zamieszczone przez mascotte
na bank pokserowane kontakty sim i pamięć telefonu, jeszcze jest taki motyw że ten sam nr pod różnymi nazwami jest zapisany i wtedy należy zweryfikować kontakty w telefonie
U mnie jest coś takiego, że jak wsiadam do samochodu w garazu, gdzie nie mam zasięgu i podłączam telefon to ikonka na radiu pokazuje również brak zasięgu. Po wyjezdzie z garazu kiedy zasięg na tel. już jest, na radiu nadal pokazuje, że nie ma, jednak wszystko działa OK można dzwonić itd. Zasięg na radiu pokazuje się dopiero po ponownym sparowaniu telefonu z radiem już jak mam normalnie zasięg. Dodatkowo przejechanych kilometrów mam okolo 6500km(tyle pokazuje na maxi docie w lewym dolnym rogu) a na bolero jak wejdę w przebieg długookresowy to pokazuje okolo 2200km, tak samo na maxi docie( po środku). Dystans dlugookresowy z komputera nie pokrywa się z faktycznym przebiegiem auta.
Nie pokrywa się bo go skasowałeś widocznie przy przebiegu 4300.
W bolero można sprawdzić jaki jest przebieg do przeglądu i tu teoretycznie powinno ci pokazywać koło 23500, chociaż nie jestem pewien czy czasami odliczane kilometry nie są zależne od stylu jazdy- jazda miejska to odlicza szybciej niż 1:1km
W bolero można sprawdzić jaki jest przebieg do przeglądu i tu teoretycznie powinno ci pokazywać koło 23500, chociaż nie jestem pewien czy czasami odliczane kilometry nie są zależne od stylu jazdy- jazda miejska to odlicza szybciej niż 1:1km
Właśnie o to chodzi ,że nic nie kasowałem, a dystans do przeglądu to inna historia i jest wyliczany według ogólnego przebiegu(chyba?)
Czy może mi ktoś poradzić jak schynchronizować IPhona z Amundsenem ? Przez bluetooth rozpoznaje tylko rodzaj telefonu i na tym koniec.
Prosze o łopatologiczne tłumaczenie, bo ja kobietą jestem ops:
Właśnie o to chodzi ,że nic nie kasowałem, a dystans do przeglądu to inna historia i jest wyliczany według ogólnego przebiegu(chyba?)
Odgrzeję kotleta chodzi mi o licznik przebiegu długookresowego
Zdarzyło mi się to już drugi raz. Pierwszy raz zaraz na początku użytkowania wyzerował się ten przebieg, ale wtedy byłem jeszcze na etapie poznawania samochodu, przyciskałem co się dało i sprawdzałem, czy wszystko działa i daje efekt opisany w instrukcji i może niechcący jakąś kombinacją klawiszy wyzerowałem.
Później raz zerowałem przebieg sam świadomie przed wyjazdem na wakacje.
Ale dzisiaj znowu skasował się sam :x i to nawet nie na początku, jak ruszałem (razem z przebiegiem od uruchomienia), ale w trakcie jazdy...
Zdarzyło się jeszcze komuś coś takiego? Może potrzebny jakiś update softu, albo co, bo przy obecnym sposobie działania tej funkcjonalności to ja dziękuję :x
Pzdr
PS.
Zajrzałem jeszcze do instrukcji Myślałem, że jest on oparty tylko na przebiegu do 9999km i wtedy się automatycznie zeruje, ale niestety jest jeszcze jeden parametr czasowy, który automatycznie zeruje po łącznym czasie jazd 99 godzin i 59 minut. Pewnie to mi się przekręciło :?
Pzdr
Komentarz