Z opon polecam VREDESTEIN SNOWTRAC 3. Bardzo fajna opona i mieszcząca się w budżecie (sam ich używam). A co do regeneracji felg to polecam zakład w Gdańsku na Jasieniu ul. Leszczynowa. Za regenerację z malowaniem felg 17" wzięli od kolegi coś koło 300zł a zlecenie było nietypowe bo kolega malował felgi do Saaba 93 w kolor grafitowy z brokatem.
Czujniki cofania
Zwiń
X
-
W sumie ciekawa sprawa,nigdy nie wymieniałem czujnika w ten sposób z innej marki czy producenta,chociaż logicznie rzecz biorąc to ten od VW powinien pasować.www.sklepmartec.pl - sklep motoryzacyjny.
Komentarz
-
-
Witam,
od trzech dni w mojej O3 coś zaczęło sie dziać z czujnikami cofania.
Gdy odpalam samochód rozlega się dźwięk taki jak bym był blisko jakiejś przeszkody ( nie nie ma żadnej w pobliżu ) i zaczyna mrugać przycisk "P" ( przy lewarku zmiany biegów ), gdy wcisnę ten przycisk na ekranie radia pojawia się wizualizacja samochodu a przed przednim zderzakiem świeci się żółty " ! ".
Na początku myślałem że jest to awaria któregoś z przednich czujników tylko gdy puszczę sprzęgło to dźwięk milknie i "!" znika a czujniki działają. Tak sytuacja też się zgadza gdy np dojeżdżam do skrzyzowania wciskam sprzęgło a prędkość spada prawie do zera znowu słychać dzwięk i mruga przycisk P , gdy puszczę sprzęgło dźwięk milknie.
Czy ktoś z was się z tym spotkał?
Co ma wspólnego sprzęgło z czujnikami cofanie?
[ Dodano: Nie 29 Gru, 13 15:20 ]
Widzę, że nikt z was nie spotkał się z takim problemem, nowe auto i zamiast nie wiedzieć co to awarie ciągle po serwisach trzeba jeździć
[ Dodano: Nie 29 Gru, 13 15:21 ]
Widzę, że nikt z was nie spotkał się z takim problemem, nowe auto i zamiast nie wiedzieć co to awarie ciągle po serwisach trzeba jeździć
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez embi80ciągle po serwisach trzeba jeździćO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez embi80Witam,
Gdy odpalam samochód rozlega się dźwięk taki jak bym był blisko jakiejś przeszkody ( nie nie ma żadnej w pobliżu ) i zaczyna mrugać przycisk "P" ( przy lewarku zmiany biegów ), gdy wcisnę ten przycisk na ekranie radia pojawia się wizualizacja samochodu a przed przednim zderzakiem świeci się żółty " ! ".
Na początku myślałem że jest to awaria któregoś z przednich czujników tylko gdy puszczę sprzęgło to dźwięk milknie i "!" znika a czujniki działają. Tak sytuacja też się zgadza gdy np dojeżdżam do skrzyzowania wciskam sprzęgło a prędkość spada prawie do zera znowu słychać dzwięk i mruga przycisk P , gdy puszczę sprzęgło dźwięk milknie.
Widzę, że nikt z was nie spotkał się z takim problemem, nowe auto i zamiast nie wiedzieć co to awarie ciągle po serwisach trzeba jeździćO3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez embi80Witam,
Widzę, że nikt z was nie spotkał się z takim problemem, nowe auto i zamiast nie wiedzieć co to awarie ciągle po serwisach trzeba jeździć"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Na piątek mam ustawiony termin odstawienia samochodu do ASO, wtedy potwierdzę to co BiDi01, napisał.
[ Dodano: Nie 31 Maj, 15 05:54 ]
Nikt nic nie pomógł, więc po wizycie w ASO ja udzielę odpowiedzi, powodem tego stanu rzeczy był przetarty kabel od brzęczka, biegnie on gdzieś nad pedałem sprzęgła i podobno się z nim stykał i po jakimś czasie się przetarł. Wsio zrobione, ale wieczorem w dniu odebrania samochodu wyskoczył kolejny ZONK.... "Sprawdź prawą żarówkę pozycyjną".... qwa już zaczynam tracić cierpliwość do tego samochodu...."Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacekRSZamieszczone przez embi80Witam,
Komentarz
-
-
A czy czujniki tylne działają u Was też tak, że po włączeniu wstecznego od razu pokazują na wyświetlaczu odległość i pipczą, a po zdjęciu wstecznego dopiero po chwili na wyświetlaczu schodzi obraz i przestaje pipczeć? Jest jak by opóźnienie w czasie. Mam tak od nowości. A wskazania są prawidłowe. Odległości pokazuje każdy czujnik jak trzeba. W O I od razu po wyrzuceniu z wstecznego przestawało piszczeć.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Samochód octavia III 2.0 tdi 4x4 liftback, wersja style. Od nowości nie działały czujniki parkowania, 2 żółte wykrzykniki na wyświetlaczu radia + napiś "ograniczona funkcja" czy jakoś tak. Po pewnym czasie było słychać takie pikniecie i wszystko zaczęło działać. Za ok 2 miesiące jak przyszły mrozy znowu piknęło i czujniki nie działają. W serwisie oglądali i wg. nich trzeba sprawdzić całą wiązkę biegnącą od radia do anteny na dachu, co wiążę się z pruciem podsufitki i deski rozdzielczej. Oczywiście nie dają gwarancji, żę złożą tak jak w fabryce. Chcą zabrać samochód na 2 dni. 1 dzień żeby wnętrze się nagrzało, żęby plastików nie połamać, a 2 robota. Jeśli wiązką będzie do wymiany to wówczas sprowadza z Poznania (jak będzie), a jak nie to trzeba czekać do 3 tyg. Oczywiście nie zapewniają auta zastępczego w tym czasie. Samochód użytkowany 3 miesiące przebieg 5500 tys. Ponad 100 tys...
Komentarz
-
Komentarz