Podgrzewana przednia Szyba w 1.4 TSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ijokur
    Classic
    • 2017
    • 3
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez hubert78
    Drżyjcie handlarze !!!! Komisarz Miodowy was zdemaskuje :diabelski_usmiech :wink:
    Hubert zdecydowanie wolałbym gdybyś dołożył też link do jakiejś bazy danych gdybyś takową miał. Handlarzy ścigać nie zamierzam..

Ale cieszę się, że humor u kolegi dopisuje

Pomysł na temat wziął zawiązał mi się gdyż:

Zamieszczone przez Northeusz
    miodowy, jak będzisz mógł to wrzuć koniecznie namiary na te bazy, bo w naszych warunkach mogą się one okazać bardzo przydatne. Pewnie nie raz wyjdzie, że to co na zachodzie jest jako zezłomowane, u nas jeździ w najlepsze, bezwypadkowe i ma się znakomicie. Niejednej osobie kupującej to pomoże
    Na ZKP stworzyłem podobny temat, bo mieliśmy porozrzucane linki w różnych tematach a sądzę, że warto było to uporządkować.
  • ijokur
    Classic
    • 2014
    • 16

czy ktos juz rozwazal taka opcje zeby wymienic przednia szybe w Oktavi 1.4 TSI na podgrzewana?

skoro oferuja tylko dla silnikow 1.8 i wyzej to co trzeba wziasc poduwage zeby taka podgrzewana wstawic w 1.4 TSI.

Kable polozyc to jest jasne.
    wlacznik i wylacznik to tez nie bedzie wielki Problem ale co trzeba jeszcze ?

jak wyglada sprawa z Alternatorem czy Akumulatorem? musi byc wiekszy?

jezeli bedzie tak mozliwosc to bede chcial wymienic na podgrzewana.

Komentarz

• bob_best
      Rider
      • 2013
      • 744
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Re: Podgrzewana przednia Szyba w 1.4 TSI

obawiam się, że ze względu na gwarancję nikt się na to nie zdecydował jak na razie.
      Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

ijokur, sprawdź po VIN jaki masz alternator i któryś z ocepków, który ma grzaną szybę niech podrzuci jaki ma alternator na stanie

szybę wyciąć i wkleić to naprawdę nie problem

pozostaje kwestia instalacji, panelu (włączanie grzania) i zakodowania

generalnie super, że masz taką możliwość (przez chwilę w zimie miałem możliwość pomykać focusem z grzaną przednią szybą - bajka :!: )

btw
        jak coś możesz podrzucić VIN na pw - sprawdzę jaki masz alternator
        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• greg505
          L&K
          • 2013
          • 1239

jak bedziesz potrzebowal to moge ci sprawdzic jaki mam u siebie alternator, mam podgrzewana szybe i SS wiec na pewno jest jakis mocniejszy
          Black magic

Komentarz

• ijokur
            Classic
            • 2014
            • 16

Zamieszczone przez LUKI
            ijokur, sprawdź po VIN jaki masz alternator i któryś z ocepków, który ma grzaną szybę niech podrzuci jaki ma alternator na stanie

szybę wyciąć i wkleić to naprawdę nie problem

pozostaje kwestia instalacji, panelu (włączanie grzania) i zakodowania

generalnie super, że masz taką możliwość (przez chwilę w zimie miałem możliwość pomykać focusem z grzaną przednią szybą - bajka :!: )

Obrazek

btw
            jak coś możesz podrzucić VIN na pw - sprawdzę jaki masz alternator

jeszcze nie mam mojego autka.

jezeli bedzie to rozwazam wymiane szyby bo to zarombista rzecz.

a co do gwarancji to mysle ze nie bedzie problemow bo szyba zawsze moze peknac i trzeba wymienic. a jak juz wymiana to i reszta jest juz do zrobienia.

to tak samo jak bym sobie podlaczyl pod Bolero jeszcze np. NIK-VWZ01 Navigations

jest duzo takich uzadzonek

Komentarz

• Przem78
              Rider
              • 2013
              • 561

Zamieszczone przez ijokur
              a co do gwarancji to mysle ze nie bedzie problemow bo szyba zawsze moze peknac i trzeba wymienic
              To nie tylko wymiana szyby, dochodzi wymiana panelu climatronika, wiązka kabli i kodowanie (o ile z pierwszymi dwoma jest to do obejścia chociaż panel może sporo kosztować a używek brak - ASO, wiązkę może ktoś dorobi/wyrzeźbi) to z kodowaniem na razie lipa (brak labeli i gotowców do VCDS'a)
              Pozdr. Przemek

Komentarz

• ryhu
                Ambiente
                • 2014
                • 131
                • Octavia III (5E3)
                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Jak zamawiałem w lipcu swoją O3 1.4 to też mi powiedział gość, że nie mogę wziąć przedniej podgrzewanej szyby, że dopiero w 1.8 jest dostępna, a ja mu mówię, że mogę itd. ... w końcu pogrzebał gdzieś i potwierdził, że podgrzewana szyba w 1.4 jest dostępna.

[ Dodano: Nie 28 Gru, 14 12:59 ]
                Szyba zmrożona po włączeniu grzania elegancko w trzy minuty nadaje się do przetarcia wycieraczkami, mnie jednak irytuje jedna rzecz - nie odmrożone boki (prawy dół i lewy cały bok), o których zdrapaniu trzeba pamiętać bo pióra się niszczą, ale mimo wszystko to i tak dużo bardziej wygodne niż drapanie całej szyby.
                Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...