aniol się czepiasz. Nie ma tak że tylko po śląsku :P
Ogrzewanie tylnej szyby - niepełne
Zwiń
X
-
Ogrzewanie tylnej szyby - niepełne
Ogrzewanie tylnej szyby nie roztapia lodu przy trzecim świetle STOP. Wydaj mi się, że ścieżki tam są grubsze i słabiej się rozgrzewają, ale u mnie mam wrażenie jak by wcale nie działały.
Zdjęcie przedstawia szybę tylną (po małym opadzie śniegu) ale widać, że górna część szyby była nieodmrożona.
Pytanie: Czy u was podobnie odmraża się tylna szyba?Załączone pliki
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osa w takiej bez to dziurę bym wywalił w dachu
Komentarz
-
-
lukaszc2, Nie zgodze sie.. W O2 po 100tys km z antena na magnes (Sirio Omega 27 na duzej podstawce) sladow nie ma. Metoda? Nalepka na dachu, przezroczysta, dzieki czemu jedynie ja porysował magnes.. Wystarczy odkleic i problem z glowy, gdy bede sprzedawał auto.
Co do inwazyjnosci, to obecnie i tak planuje sie przerzucic na montowana na stałe w O3 - do relingu. Pod sam uchwyt podlozy sie cos w wiekszej czesci, by nie porysowało, zostanie tyle, by masa była. Po za tym reling w razie czego duzo łatwiej wymienic jak by komus przeszkadzało, niz pol dachu
Komentarz
-
-
krzyzakp, Kolego mi w innych samochodach dach porysował kabel majtający się od anteny magnetycznej, pod naklejką po kilku latach po jej oderwaniu pozostał inny odcień lakieru więc i tak było widać. Co do uchwytu miałem przymocowany do klapy gubił masę a do tego klapa zardzewiała od spodu gdzie wchodziły te śrubki inbusowe, co do relingu obawiam się, że będzie problem z masą. Kolego rozumiem, że każdy robi tak jak uważa za stosowne, kiedyś też nawet przez sekundę nie dopuszczałem wiercenia dziury na antenę ale po doświadczeniach z anteną magnetyczna uchwytem itp zrobiłem dziurę i nawet przez chwile nie żałowałem potem samochód sprzedałem z cb. Obecnie w OIII nie ma CB jakoś yanosik daje radę.
Pomijam już sprawę prawidłowej pracy anteny.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Pewnei kwestia dlugosci kabla tez robi swoje i luzu na nim. Mam blisko klapy magnes, kabla jest moze z 10cm i jest on w miare napiety, do tego trzyma go klapa po zamknieciu, wiec luz sie nie robi (chyba ze cudownie w trasie kabel sie wydluza, lapie luz, a po zatrzymaniu skraca i luz znika).
Z masa na relingu zobaczymy, pojade do sklepu i zarazem na montaz i zobaczymy co wyjdzie.. Na klapie nie chce montowac, bo wlasnie za duzo opini o korozji slyszałem i jest to logiczne jak sie docisnie srubami, do tego w miejscu gdzie sol i cały syf z kol lubi sie odkładac
lukaszc2, moglbys podrzucic wieksza grafike? Bo ta ledwo czytelna niestety.
Komentarz
-
-
Nie no... kolejnych ciekawych rzeczy się dowiaduję o mojej nowej szarej Przynajmniej pierwszej zimy nie będę zdziwiony :wink:
Klamki mogą zamarznąć jak w Polo z 1998 roku
Wycieraczek nie podniosę do oczyszczenia śniegu, jak nie postawie ich w pozycji serwisowej
Tylna szyba odmrozi się w 25 % - bez trzeciego stopu
Postęp jak nic w porównaniu do O I :lol:pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz