Dzwieki z nawigacji, a bluetooth

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maliniak
    Classic
    • 2018
    • 1

macherstudio, georgg, a ja zgodnie z przeznaczeniem trzymam tam okulary :P przynajmniej nie walają się po całym w aucie jak w O1 :szeroki_usmiech
  • Maliniak
    Ambiente
    • 2014
    • 109
    • Octavia III (5E3)
    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zaczalem korzystac z nawigacji w telefonie, ale jest jeden problem - brak dzwiekow gdy telefon podlaczony jest przez BT. Jedynie Yanosik dziala poprawnie, bo ma opcje aby dzwieki szly na glosniki samochodowe.

Sprawdzalem z nawigacja Googla i Sygic. Tam niestety nie ma nic takiego w ustawieniach.

Udalo wam sie jakos rozwiazac ten problem? Da sie jakos wymusic aby telefon korzystal z wlasnego glosnika? Mam SGS3 4.3.

Komentarz

• bob_best
      Rider
      • 2013
      • 744
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Re: Dzwieki z nawigacji, a bluetooth

Zamieszczone przez Maliniak
      Zaczalem korzystac z nawigacji w telefonie, ale jest jeden problem - brak dzwiekow gdy telefon podlaczony jest przez BT. Jedynie Yanosik dziala poprawnie, bo ma opcje aby dzwieki szly na glosniki samochodowe.

Sprawdzalem z nawigacja Googla i Sygic. Tam niestety nie ma nic takiego w ustawieniach.

Udalo wam sie jakos rozwiazac ten problem? Da sie jakos wymusic aby telefon korzystal z wlasnego glosnika? Mam SGS3 4.3.
      Używam SGS3 ze słuchawką Jabry (nie brałem BT w aucie) i nie mam takich problemów - czyli wygląda, że to system w aucie coś miesza.
      Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• lukaszc2
        Rider
        • 2013
        • 376

I co słyszysz komunikaty z nawigacji google w słuchawce Jabry ?
        Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• bob_best
          Rider
          • 2013
          • 744
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez lukaszc2
          I co słyszysz komunikaty z nawigacji google w słuchawce Jabry ?
          nie, wszystkie navi chodzą przez głośnik telefonu, a rozmowy przez BT. Nigdy nic nie ustawiałem, zawsze tak było - przynajmniej od softu 4.0.4 (starszego nie miałem).
          Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• lukaszc2
            Rider
            • 2013
            • 376

No właśnie tak samo działa zestaw w samochodzie a koledze chyba chodziło o to żeby słyszał komunikaty nawigacji w głośnikach samochodu, bo pisze, że w Yanosiku jest taka opcja a w innych nie ma. Faktycznie w Yanosiku jest opcja, że wszystkie komunikaty idą przez BT i słyszysz je w głośnikach samochodu.
            Czyli zestaw w samochodzie działa jak Twoja słuchawka BT.
            Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• Maliniak
              Ambiente
              • 2014
              • 109
              • Octavia III (5E3)
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Dokladnie, bo w tej chwili nawigacja jest niema. Ale jest w ustawieniach polaczenia BT opcja urzadzenia audio i multimedia. Sprobuje sie nimi pobawic i zobaczymy co z tego wyjdzie. Chociaz najlepiej jakby nawigacja korzystala z glosnika w telefonie, a rozmowy szly przez glosniki samochodu, bo kazdy komunikat np. z Yanosika zatrzymuje muzyke grana z karty SD. Chociaz to akurat maly problem.

Komentarz

• lukaszc2
                Rider
                • 2013
                • 376

W ustawieniach bluetooth musisz wyłączyć "dźwięk multimediów (użyj dla funkcji audio mutlimediów) a zostawić dźwięki telefonu tak to się u mnie nazywa w telefonie, generalnie chodzi o to żebyś wyłączył przesyłanie muzyki a zostawił tylko rozmowy telefoniczne wtedy komunikaty navi będą szły z głośnika telefonu a rozmowy przez BT czyli przez głośniki samochodu.
                Jak nie znajdziesz tej opcji w telefonie można w samochodzie w ustawieniach BT to wyłączyć (teraz nie pamiętam jak to się nazywa ale jak coś daj znać to sprawdzę).

Troszkę Cię inaczej zrozumiałem na początku myślałem, że chcesz navi przez głośniki samochodu mieć ale to możliwe na razie tylko w Yanosiku.

[ Dodano: Nie 28 Gru, 14 23:08 ]
                Zamieszczone przez Maliniak
                Ale jest w ustawieniach polaczenia BT opcja urzadzenia audio i multimedia.
                Odznacz tą opcję wtedy będzie szła nawigacja przez telefon a rozmowy normalnie przez zestaw (głośniki samochodu). Własnie nie wiedziałem jak ta opcja się nazywa w ustawieniach samochodu to samo możesz zrobić zamiast w samochodzie to w telefonie tak jak pisałem.

Komentarz

• greg505
                  L&K
                  • 2013
                  • 1239

Przeciez w nawigacji googlowej da sie wlaczyc komunikaty glosowe, tak samo to dziala jak w janosiku.
                  Osobiscie z tego nie korzystam, bo przerywa odtwarzanie muzyki
                  Black magic

Komentarz

• Maliniak
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 109
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

lukaszc2 dzieki wielkie. Jutro sie pobawie

Komentarz

Pracuję...