opcja shuffle i bolero

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gothaur
    Classic
    • 2017
    • 1
    • Octavia II (1Z3)
    • BGU 1.6 MPI 102 KM

opcja shuffle i bolero

Zamieszczone przez kw76
    Musze sie pochwalic, ze mam w koncu podsufitke... jest idealna Montaż niebawem
    w końcu się ktoś zlitował i Ci ją przywiózł.
  • gothaur
    Classic
    • 2014
    • 4

opcja shuffle i bolero

Jako, że to mój pierwszy post to witam wszystkich.

Odnośnie tematu - po włączeniu shuffle w bolero co losowe włączenie zapłony opcja ta sama się dezaktywuje. Problem jest o tyle irytujący iż na jednym katalogu zawsze pozostaje ona aktywna. Jak ustawie shuffle na inne katalogi, czy też na cała kartę to co jakiś czas się ona wyłącza. byłem z tym problemem w ASO i powiedzieli mi, że będą badać temat. Aktualizacja oprogramowania nie pomogła tutaj.
    Jak to wygląda u Was? też się z tym problemem spotkaliście czy jest to odosobniony przypadek?

Ps. udało mi się dowiedzieć, że w razie chęci zamiany starego bolero [auto kupione w maju 2014r.] na nowszy model nie ma problemu. Przynajmniej tak twierdzi pracownik ASO przy Armii Krajowej we Wrocławiu

Komentarz

• BAss25
      Drive
      • 2015
      • 76

U mnie jest to samo. Ustawiam losowe wybieranie jest ok, kiedy wylacze zaplon opcja ta wylacza mi sie. Mam auto z grudnia 2014

Komentarz

• Maliniak
        Ambiente
        • 2014
        • 109
        • Octavia III (5E3)
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

U mnie tez jest podobnie niestety. Z playlistami jest ok, natomiast zauwazylem, ze jak dam shuffle dla katalogu, w ktorym jest masa podkatalogow i plikow to po kazdym odpaleniu zaplonu nie dosc, ze zmienia sie utwor, ktory ostatnio lecial, to jeszcze opcja shuffle zostaje wylaczona, bo zmiana utworu na nastepny powoduje przeskoczenie do kolejnego z tego samego katalogu. Co ciekawe przycisk shuffle jest wlaczony (swieci sie na zielono). Musze po prostu jeszcze raz wejsc poziom wyzej, wybrac glowny katalog i zaznaczyc shuffle.

Komentarz

• Chris11
          RS
          • 2011
          • 1587

U mnie shuffle się nie resetuje.

Natomiast algorytm shuffle w tych radiach, i to już od czasu OII, i tak jest beznadziejny, bo co wyłączenie silnika to potrafi szuflować te same utwory. Czyli gra utwór X, Y, Z, wyłączam stacyjkę, włączam, a po dwóch, trzech innych kawałkach znowu zaczyna grać utwory Y, X, czy Z.
          Nie wiem, czy to jest taki problem zaprogramować, żeby mimo wyłączenia stacyjki radio zapamiętywało, które utwory zostały już odtworzone i odtwarzać płytę do końca?

Komentarz

• Maliniak
            Ambiente
            • 2014
            • 109
            • Octavia III (5E3)
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Ale zaden shuffle nie dziala tak, ze nie bedzie powtarzac utworow, ktore juz byly. Im wiecej plikow tym wieksza szansa, ze sie nie powtorza

Komentarz

• gothaur
              Classic
              • 2014
              • 4

Dzięki wielkie za sprawdzenie. Nie pozostaje zatem nic innego jak mieć nadzieję iż SAP dostrzeże problem i wyda stosowną aktualizację. Jak tylko skoda da mi odpowiedź to się z Wami nią podzielę.

Komentarz

• mac_aaron
                Elegance
                • 2012
                • 984
                • Octavia III (5E3)
                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Maliniak
                Ale zaden shuffle nie dziala tak, ze nie bedzie powtarzac utworow, ktore juz byly. Im wiecej plikow tym wieksza szansa, ze sie nie powtorza
                Bullshit. Jest taki tryb shuffle, że po naciśnięciu przycisku miesza całą playlistę i gra po kolei aż nie skończy każdego utworu jeden raz i dopiero potem albo powtarza tę samą kolejność albo robi nowy shuffle.
                A w Bolero mnie to wkurza właśnie, że po każdym zapłonie jest nowe przetasowanie i stąd powtarzają się utwory. Dla takiego mechanizmu istnieje prawdopodobieństwo, że niektóre utwory NIGDY nie będą przesłuchane (krótkie jady, dużo utworów).
                OK od razu sprawdziłem - iPhone po shufflu i skończeniu playlisty odtwarza kolejny raz tę samą playlistę a nie robi nowego shuffla.
                Na PC Media Monkey każdy cykl robi nowy shuffle.

Komentarz

• Chris11
                  RS
                  • 2011
                  • 1587

Zamieszczone przez mac_aaron
                  A w Bolero mnie to wkurza właśnie, że po każdym zapłonie jest nowe przetasowanie i stąd powtarzają się utwory. Dla takiego mechanizmu istnieje prawdopodobieństwo, że niektóre utwory NIGDY nie będą przesłuchane (krótkie jady, dużo utworów).
                  I tak samo było już przynajmniej w Swingu w OIIFL.
                  Mega wkurzająca rzecz, bo jak wyłączyłem shuffle to się zdziwiłem, jakie ja utwory mam nagrane, bo tak dawno ich nie odtworzył.

I jest właśnie odwrotnie - im większa liczba plików tym większa szansa, że większej ilości nie odtworzy.

Komentarz

• beton99
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 145
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Czesto podrozuje w nocy i mam inny problem. Otoz w ustawieniach wyswietlacza Bolero jest opcja "wylacz po 10s", ktora wylacza wyswietlacz, zeby nie razil w trakcie jazdy i tez po wlaczeniu zaplonu znowu musze wchodzic i ustawiac od nowa. Wkurza to troche ale idzie zyc

Komentarz

• krzyzakp
                      L&K
                      • 2013
                      • 1016
                      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

beton99, serio az taki problem przy ciemnym wyswietlaczu? Moze to kwestia zmniejszenia podswietlenia zegarow, bo to jest wspolne dla navi i zegarow na desce rozdzielczej niestety...
                      Tez latam sporo po ciemku (w zimie ciezko nazwac noca godzine 17) i nie mam problemu ze navi odplaona.. Choc fakt ze ustawiam wtedy mape jako "noc" - czyli odcienie szarosci, a nie jasny jak w dzien + minimalne podswietlenie zegarow..

Moja O3 RS

Komentarz

• beton99
                        Ambiente
                        • 2014
                        • 145
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Mi to problemu nie robi az tak duzego ale czasami meczy oczy i fajnie gdyby ta opcja raz wlaczona taka pozostawala. Bardziej to kusi mojego dzieciaka, ktory cala droge w nocy przesypia ale jak sie obudzi i zobaczy ten ekranik to...... koniec jazdy bo wyciaga rece i to "chce".

Komentarz

• gothaur
                          Classic
                          • 2014
                          • 4

Niestety taką oto odpowiedź dostałem ze skody:

"Witam,
                          Zgłoszenie dotyczące tryby shuffle w zakresie całej pojemności karty SD:
                          tryb shuffle może się dezaktywować po kilku włączeniach systemu ( przy odpalaniu pojazdu )
                          wymusza on wtedy reset oprogramowania dla całej jednostki.
                          Jest to normalne zjawisko i występuje w porównywalnym modelu OCTAVIA III z naszego salonu.
                          W związku z tym, można stwierdzić że zgłoszony temat nie jest usterką sytemu Audio."

Nie rozumiem dlaczego Bolero jest w stanie zapamiętać stacje radiowe, ustawienia świateł do jazdy w dzień czy tez opcji "komfort kierunkowskazów", a nie jest w stanie zapamiętać głupiej opcji odtwarzania muzyki...

Komentarz

• Chris11
                            RS
                            • 2011
                            • 1587

Zamieszczone przez gothaur
                            Nie rozumiem dlaczego Bolero jest w stanie zapamiętać stacje radiowe, ustawienia świateł do jazdy w dzień czy tez opcji "komfort kierunkowskazów", a nie jest w stanie zapamiętać głupiej opcji odtwarzania muzyki...
                            Bo jakiś tęgi inżynier od dłuższego czasu najwyraźniej ma problem z zaprogramowaniem tego albo nikt nie zgłaszał takiego "problemu", więc się tym nie zajmują.

Komentarz

• antek
                              Ambiente
                              • 2012
                              • 121

Zamieszczone przez Chris11
                              Zamieszczone przez gothaur
                              Bo jakiś tęgi inżynier od dłuższego czasu najwyraźniej ma problem z zaprogramowaniem tego albo nikt nie zgłaszał takiego "problemu", więc się tym nie zajmują.
                              jestem podobnego zdania co Chris, pewnie nie zdają sobie sprawy z istnienia problemu

Komentarz

Pracuję...