Kamera cofania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KrzysiekNowicki
    Classic
    • 2019
    • 0

Kamera cofania

Witam
    Jak że sezon się rozpoczął coraz częściej widzę zatory (szczególnie w weekendy) na trójce nad morze
    poniżej przesyłam link jak ominąć zwężki i inne na trasie

EDIT by maksiu - pozwoliłem sobie skrócić link https://goo.gl/maps/wiJUky9raKu

Zadałem przykładową trasę do Międzywodzia, jak ktoś jedzie bardziej na zachód, może odbić w Wolinie w prawo, jak na wschód w lewo.
    PS W Wolinie można zrobić postój i zwiedzić wioskę wikingów
  • KrzysiekNowicki
    Classic
    • 2015
    • 3

Kamera cofania

Witam,

mam zamontowaną kamerę cofania u siebie w modelu Combi. Przy wrzuceniu wstecznego włącza się kamera. Na niej wyświetlone są linie, które mają wskazywać kierunek, w którym się cofam. Według mnie linie te powinny jednak ruszać się wraz z obracaniem kierownicy. U mnie natomiast są one nieruchome.

Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem?

Pozdrawiam

Komentarz

• mareq321
      Drive
      • 2015
      • 60

Re: Kamera cofania

W Bolero jest wizualizacja promienia skrętu, u teścia w c-crosser kamera dynamicznie pokazuje obrys auta w kamerze. Może to kwestia ustawień?

Komentarz

• KrzysiekNowicki
        Classic
        • 2015
        • 3

A orientujesz się gdzie/jak mogę te ustawienia zmienić?

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

Podejrzewam, że tego nie zmienisz. Są dwa typy kamer - LOW i High. Low jest bez skręcania. High pokazuje linie skrętne. Jednakże wymiana kamery jest kłopotliwa, ponieważ kamera Low jest podpięta wprost do stacji multimedialnej a high ma swój własny sterownik wpięty w CAN (o ile pamiętam napędu).
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

Pracuję...