Bolero BT - nie ładuje wszystkich kontaktów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jimmyD
    Classic
    • 2019
    • 1

Zamieszczone przez sebastian7905
    Ja miałem też problemy z sachsem ,wymieniłem na LUK-a kupionego w IC i po problemie ,
    Kupowałeś do swojego 2.0 CR to koło ? Coraz częściej spotykam się z opiniami, że jednak LUK jest lepszy. Zdaje się to również potwierdzać fakt, że jest trochę droższy u wielu sprzedawców...
  • jimmyD
    Classic
    • 2015
    • 21

Próbuję zestawić połączenie BT telefonu dual sim na android 4.2 z bolero. Wyszukiwanie i parowanie przebiega bez problemu - pobiera też listę kontaktów ale potem nie wszystkie kontakty są widoczne na liście. Opcja import kontaktów pokazuje mniej więcej poprawną liczbę (kilkaset). Ktoś spotkał się z podobnym problemem? Próbowałem różnych sztuczek - działa tylko założenie na karcie SIM "czystego" kontaktu - z samym numerem bez żadnych dodatkowych informacji (e-mail, grupa itd).

Druga sprawa - czy i ew. jak można wybrać przez którą kartę dzwonimy? Czasem pojawia się operator karty nr 1 a czasem nr 2 - nie mogę ustalić od czego to zależy.

Komentarz

• RioFerdinand
      Classic
      • 2014
      • 1

Ja niestety mam taki problem, że nie wczytuje mi zdjęć w kontaktach, wiecie jak to poprawić?

Komentarz

• jimmyD
        Classic
        • 2015
        • 21

Chyba zlokalizowałem przyczynę - różnice w stosie BT na androidzie 4.2 - mam dual sima na procesorze MTK. Po zainstalowanie programu Bluetooth phonebook kontakty wczytały się poprawnie - można sprawdzić na wersji darmowej czy w ogóle to zadziała (wersja za free podmienia jedną cyfrę - więc potem trzeba kupić pełną z 2$).

Podejrzewam, że upgrade do kitkat może też rozwiązać problem.

Komentarz

Pracuję...