W O II są dwie uszczelki. Jedna na drzwiach a druga we wnęce. Chyba że nie o tym mówimy.
Hałas / szum z zew. / Wrażenie niedomkniętych drzwi.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisW O II są dwie uszczelki. Jedna na drzwiach a druga we wnęce. Chyba że nie o tym mówimy.2.0 TDI , 11.2017 -> Style , Black Pearl , HB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcex Zobacz wpis
Tutaj też tak to wyglada ze jedna jest na drzwiach i druga we wnece, moze ten szum nie dobiega z drzwi a tylko daje takie wrażenie , mimo wszystko słychać to jakby minimalnie było niedomkniete okno i cos tam świszczało przy ponad 110-120 km/h . Ostatnio coraz mniej to słysze, moze to troche tez uzaleznione jest wiatrem bocznym. natomiast wg istenieje ten szum
Moje wrażenia:
Szum przy 100 i więcej,
Halas innych aut (wrażenie nie domknięte drzwi lub szyba za kierowcą) co mijają mnie na czerwonym świetle na skrzyżowania.
Przelewanie się ropy jak zbiornik zatankowany do pełna - brak przelewania się poniżej 1/3 baku.
Poprzednie auta nie miały takich efektów.
Obecna żony Toyota też tego nie ma.
Komentarz
-
-
Ambiente
- 2016
- 110
- Octavia III combi (5E5)
- AVU 1.6 MPI 102 KM
- BXE 1.9 TDI PD 105 KM
- CLHA 1.6 TDI CR 105 KM
Zamieszczone przez ryjeks Zobacz wpisTo lusterka szumią, a dokładnie szczelina między lusterkiem, a jego mocowaniem.
Najłatwiej sprawdzić jadąc ze złożonymi.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ryjeks Zobacz wpisTo lusterka szumią, a dokładnie szczelina między lusterkiem, a jego mocowaniem.
Najłatwiej sprawdzić jadąc ze złożonymi.2.0 TDI , 11.2017 -> Style , Black Pearl , HB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcex Zobacz wpis
Też brałem to pod uwage , i coraz bardziej jestem skłonny w to uwierzyć , że szum powstaje dokładnie na lusterkach ,a słychać go jakby na szybie .
Jest lepiej jak zmienia ustawine radia aby grał mocniej tył to jest mniejszy szum w okolicach słupka B i nie słychać jak ropa przelewa się w zbiorniku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mez2008 Zobacz wpis
U mnie hałas jest wieksy przy/ na słupku B,
[.........]
Zdecydowanie szum powietrza słychac przy słupku B , na wysokości głowy kierowcy .. Dzis przetestowałowałem zaczyna sie mniej wiecej od 110km/h i nasila w miare wzrostu prędkości.
Myśle ze nalezy z tym sie udać do ASO, bo raczej to nie jest normalne i chyba prędkosci rzedu 110 do 150 to sa normalne a szum nie powinien wystepować w nowych samochodach.. Tak jak wczesniej wspominałem , podejrzewam tez lusterka , ale dlaczego szum słychac wyrażnie przy słupku B i ewidentnie jakby szumiało z zewnatrz do środka ( aczkolwiek nie wyczuwam żadnych podmuchów ze strony drzwi czy szyby)
2.0 TDI , 11.2017 -> Style , Black Pearl , HB
Komentarz
-
-
Ktoś wasz doszedł do jakiegoś rozwiązania? Ja ze względu na muzykę i zestaw Cantona wygłuszyłem matami drzwi z przodu i z tyłu i jest ciszej ale szum przy słupkach został. Mam też pogrubione uszczelki w drzwiach ale to nic nie pomogło. Generalnie przyzwyczaiłem się, że jest jak jest no ale... Teraz w Superbie widziałem, że można zamówić przednie szyby dźwiękoszczelne więc pewnie coś w tym jest... Ktoś pisał o mikrogumie którą wkłada się dookoła szyby. Próbowaliście tego?
Komentarz
-
-
Byłem z tym w ASO, zrobili regulacje drzwi (wg mnie nieznacznie pomogło) , sprawdzenie uszczelek , wg nich wszystko , po tych zabiegach jest wszystko ok.
Ja troche to po swojemu posprawdzałem i szum przy słupku B jest przenoszacym sie dzwiekiem od lusterek , najprawdopodobniej lusterka powodują taki efekt i zdaje sie nic z tym nie zrobimy.
Jedni to słyszą , innym to nie przeszkadza .
Ja po wizycie , nie moge powiedziec ze jestem zadowolony ,bo dalej cos tam słychać , ale jakby mniej.
To jest jakis strunień powietrza który powstaje na zewnatrz przy predkosci ponad 110 km/h , wszystko wskazuje na lusterka.
Komentarz
-
-
Ja miałem od nowości ten problem, dźwięk dochodził gdzieś z lewego słupka A/lewego podszybia. Slyszac ten dźwięk zastanawiałem się czy nie nam ulotki/mandatu za wycieraczką
Po trzech (sic!) wizytach w aso wreszcie usunęli problem. Jakiś plastik był źle spakowany w podszybiu oraz wyregulowali lewe drzwi. Choć muszę przyznać, że nie chcieli jakoś wyczerpująco powiedzieć co zrobili. Jest lepiej, ten wkurzający dźwięk zniknął. Ale co do zasady zgadzam się z większością przedmówców - to auto jest źle wyciszone, jest dużo różnych szumów i jest to moim zdaniem główna wada auta, nawiasem mówiąc. Cóż, niską masę trzeba czymś przypłacić.
A i opony, w moim przypadku 225, zapewne nie pomagająO3 kombi, 07/2017, 1.4TSI, Style, cappuccino
Komentarz
-
-
Tez byłem z tym w ASO ( szum na słubku B , powyżej 100km/h) , po jednej wizycie , poprawli plastik w podszybiu ( co wg mnie nie miało nic wspólnego z tym co zgłaszłem ), i wyregulowali drzwi . Efekt - zero poprawy . No ale jak kolega pisze ze 3 razy był i dopiero coś z tym zrobili więc chyba się wybiore jeszcze raz. Albo i dwa.
Komentarz
-
-
To u mnie po pierwszej wizycie poprawili coś, poskutkowało, ale po pierwszej myjni szumy wróciły podczas drugiej powiedzieli, że nie wiedzą co to może w takim razie być i muszą skontaktować się z producentem. Podczas trzeciej na którą dostałem już auto zastępcze, usunęli i od tamtej pory jest ok (a było to w listopadzie). Choć wciąż mam nieodparte wrażenie, że sami nie wiedzą co zrobiliO3 kombi, 07/2017, 1.4TSI, Style, cappuccino
Komentarz
-
Komentarz