VW Jetta układ kierowniczy - stuki
Zwiń
X
-
Ja pojadę do serwisu w Tychach i porzozmawiam z dyrektorem, bo trochę go znam...
-
-
Nosz.... napisałbym do Poznania jak wymienią i jak masz zgloszenie Tyskiego serwisu. Przecież to od razu każdy widzi, że coś jest nie halo. Niech zweryfikują swoje serwisy.
Zostaw komentarz:
-
-
sew1981
Na szczęście z lawety raczej nie spadło, bo lakier na elementach jest fabryczny
Obawiam się , że to słaba jakość VW. Ale przez pół roku użytkowania z poważnych usterek to:
- kompresor klimatyzacji
- Akumulator
- teraz przekładnia kierownicza.
Himi chyba też ma Jette.
Zostaw komentarz:
-
-
Faktycznie Tomek coś z tą Jettą jest nie tak....czyżby im z lawety spadła? czy te meksykańczyki nie umieją złożyć pożądnego auta?....współczuje Ci i jestem w szoku, bo auto wydawało się być dobrym zakupem cenowo/jakościowym....Jakiś felerny egzemplarz chyba cholipa....Ktoś na forum ma 1.4 taką, z tego co pamiętam, ciekawe czy też ma takie przeboje....
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
Będąc dziś na wymianie kół na zimowe w Porsche Inter Auto Katowice, naświetliłem problem stuków. Doradca od razu bez gadania zauważył stuki, zgłosił do weryfikacji na warsztacie i padło, że przekładnia kierownicza ma nadmierny luz i stąd ten stuk. Będą to oczywiście wymieniać na gwarancji.
Bardzo mnie to ucieszyło. Bo dealer w Tychach gdzie auto kupiłem chciał zrobić ze mnie głupka..
Zostaw komentarz:
-
-
tak, bliźniacze.... jetta z golfem 5/6 , scirocco, octavia 2/2fl, leon 2 .... czyli wszystkie na płycie golfa 5
VW nie inwertował w zrobienie jetty na nowej płycie i cały czas wypuszczał nowe modele jetty robiąc większy face lifting.
Tak samo golf 6 jest większym face liftingiem/rozwinięciem golfa 5. Zewnętrzna skorupa jest zmieniona ale konstrukcja ta sama z drobnymi poprawkami niektórych podzespołów.
Miałem golfa 5 - wspomaganie też miał elektryczne.
Golf 7, octavia 3, leon 3 , A3 (model od 2013) to całkiem inna konstrukcja niż te powyżej.
Zostaw komentarz:
-
-
Ale układy wspomagania są chyba bliźniacze, bo to elektryczne maglownice czy tak?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez toomasz Zobacz wpisWitam,
Na wstępie przepraszam, że dodaję temat związany z VW, lecz model , który mam jest bliźniaczy z Octavią 3.
a jej przedłużona wersja ta płyta octavia 2 i 2FL , golfy 5/6 kombi
Tak wiec .najbardziej bliźniacze samochody dla jetty (nawet "najnowszej") w skodzie to octavia 2 i 2FL.
Octavia 3 i golf 7 jest na płycie MQB - całkiem nowa konstrukcja.Ostatnio edytowany przez multimax; 711.
Zostaw komentarz:
-
-
Niestety nie mam. Ponownie z tym problemem się zgłosze do innego serwisu już w przyszłym tygodniu jak będe wymieniał koła na zimowe.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez toomasz Zobacz wpisDzięki ruwado , byłem z tym w ASO, lecz oni twierdzą że to normalny luz na przekładni i mam jeździć aż się pogorszy....
Zostaw komentarz:
-
-
Wg. mnie jak coś gdzieś tak stuka, puka, trze to nie jest to ok.
Zostaw komentarz:
-
-
Tak uważają... Wku.. mnie takie podejście. Bo teraz jak coś trzeba zrobić na gwarancji to wszystko jest ok, potem jak się gwarancja skończy to nagle zaczną wynajdywać...
Napisałem już do Poznania maila w tej sprawie wraz z filmikiem, ciekawe co oni na to.
W salonie stała nowa Jetta, sprawdziłem czy w niej występuje podobny objaw jak u mnie, kierownica skręcała bezgłośnie..
Zostaw komentarz:
-
-
Normalny? A jeździć aż się pogorszy? Coś mi tu nie pasi. Faktycznie masz przeboje.
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki ruwado , byłem z tym w ASO, lecz oni twierdzą że to normalny luz na przekładni i mam jeździć aż się pogorszy....
Zostaw komentarz:
-
-
VW Jetta układ kierowniczy - stuki
Witam,
Na wstępie przepraszam, że dodaję temat związany z VW, lecz model , który mam jest bliźniaczy z Octavią 3.
Problem jaki mam, to stuk z lewej strony słyszalny w momencie skrętu kierownicą w prawo na postoju, jej powrót powoduje stuk jak na filmiku.
Na włączonym silniku, jest to również słyszalne lecz mniej niż na wyłączonym motorze.
Pytanie, czy u Was w O3 również jest takie zjawisko?
Ostatnio edytowany przez toomasz; 13268.Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: