Może ten model (1,4 TSI 140 KM) tak ma, ale zauważyłem u siebie zmianę (trochę chaotyczną) obrotów przy wciskaniu/puszczaniu sprzęgła zupełnie na luzie. Mam to od kilku dni. Przy wciskaniu sprzęgła potrafią na chwilę obroty skoczyć do ok. 1200 i same po sekundzie opadają. Dzisiaj mam zjawisko odwrotne - wciskając jest wszystko ok, ale kiedy puszczam sprzęgło to na chwilkę podskakują do ok 1200 obr. Ktoś tego doświadczał? Znalazłem bardzo podobną sytuację na elektrodzie i tam ASO wymieniło człowiekowi w tym samym modelu "pół samochodu" (pompę sprzęgła, czujnik położenia pedału sprzęgła, wysprzęglik i aktualizowano soft). Pytanie, czy to wszystko było potrzebne, to już nie wiem. Człowiek napisał, że po tym problem został całkowicie rozwiązany.
Zmiana obrotów przy wciskaniu/puszczaniu sprzęgła
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Fredy.PW Zobacz wpisTemat był już poruszany na forum, jak tylko nowe O3 pojawiły się w sprzedaży. Konkludując wszyscy uznali, że TTTM. Ja jeżdżę z takimi objawami od nowości (ponad 4 lata) i nie zwracam już na to uwagi...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fredy.PW Zobacz wpisTTTMpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
a może czujnik sprzęgła padł?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz