Brzęczenie pod filtrem powietrza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • noize
    Drive
    • 2016
    • 42
    • Octavia III (5E3)
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Brzęczenie pod filtrem powietrza

witam,
    od jakiegoś czasu coś nieregularnie brzęczy mi. Mam wrażenie, że odgłos dochodzi z pod filtra powietrza. Tak samo jak na tym filmie tylko rzadziej, ale dzwięk taki sam.

Wiecie co tam się znajduje pod filtrem powietrza ? no chyba, że dźwięk się tak dziwnie rozchodzi i może z czegoś innego dobiega.

pozdrawiam
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Spritmonitor.de

Komentarz

• noize
      Drive
      • 2016
      • 42
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

no to może być ta pompa, choć jak skanowałem kompem auto to żadnych błędów mi nei wypluło. Można sprawdzić vcds'em czy tap ompa jest wadliwa ? nie zauważyłem, aby z autem było coś nie tak choć to może dopiero początek awarii

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

W TDI CR te pompy wysokiego cisnienia tez bucza. Jedne mniej drugie bardziej. Nie szukalbym tam awarii. Do czasu jak cisnienie paliwa jest w normie i auto ma moc to nie ma co ruszac. Jak bedziesz krzesal 300KM z tego silnika z K04, to wtedy tunerzy wymieniaja tloczek w tej pompie na jakis inny.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• noize
          Drive
          • 2016
          • 42
          • Octavia III (5E3)
          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpis
          W TDI CR te pompy wysokiego cisnienia tez bucza. Jedne mniej drugie bardziej. Nie szukalbym tam awarii. Do czasu jak cisnienie paliwa jest w normie i auto ma moc to nie ma co ruszac. Jak bedziesz krzesal 300KM z tego silnika z K04, to wtedy tunerzy wymieniaja tloczek w tej pompie na jakis inny.
          dzięki !

Komentarz

Pracuję...