witam chciałby wyregulować drzwi kierowcy gdyż jak są zamknięte to drzwi kierowcy w stosunku do drzwi tylnych są u góry wciśnięte w głąb widać to po tych czarnych plastikach przy drzwiach jak i w samym górnym rogu przy błotniku oraz słupku. Czy może ktoś wie jak to zrobić żeby je wyrównać. Może jakiś filmik
jak wyregulować drzwi
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Trzeba poluzowac i przesunąć rygiel na słupku. Jak przesuwasz na zewnątrz, może być tak, że uszczelki zaczną szumieć niestety.OCTAVIA '01
Komentarz
-
-
no tak właśnie zastanawiałem się nad górną śrubą tylko czy nic nie zepsuje w ustawieniu. Zeby mi później drzwi sie zamykały. A maskę jak się reguluje?
Komentarz
-
-
Przesuwając rygiel będziesz regulował drzwi na całej długości, więc jeśli dołem masz na zero to będą Tobie wystawać.
Osobiście zrobiłbym to tak, że przód wyregulowałbym błotnikiem, a tył drzwi przegięciem ramki okna do zewnątrz.
Komentarz
-
Ryglem to tak podejrzewam ze po calosci mi odejda a blotnikiem nie moge bo wtedy nie bedzie mi licowac do slupka z przodu. Korci mnie ta sruba ale troche boje sie ze jak ja poluzuje to mi sie wogole wszystko zchrzani
Komentarz
-
miałem poczekać do weekendu ale nie wytrzymałem i zrobiłem to dziś wyregulowałem górną śrubą. Tylko nie wiem czy muszę też tym ryglem robić czy nie bo jakby mi coś lekko w rezonans wpadało tylko nie wiem co
Komentarz
-
. Mimo że drzwi odciągnąłem dosłownie o 1mm może 1.5mm to uszczelka już nie dolega idealnie do blachy i ma takie jakieś przerwy, i przyszło mi teraz na myśl czy nie będzie przeciekać jak myślicie?
Komentarz
Komentarz