Witam wszystkich, od jakiego czasu zaczął pojawiać się u mnie błąd 24367 - Zespół 1, system katalizatora P0420 00 [096] za mała skuteczność. Nie ma żadnego check-a na desce. Tylko błędy na VAGu w silniku. Czy ktoś z was miał bądź ma podobny problem? czy jest się czym martwić. Dodam tylko iż w samochodzie nie odczułem jakiś spadków mocy. W sieci znalazłem informacje iż problem może dotyczyć ,,przytkanego, wypalonego" katalizatora.
P0420 00 [096] system katalizatora
Zwiń
X
-
Mam to samo w 1.8 Tsi CJSA przebieg trochę powyżej 170.000km. Błąd ten zapisuje się w silniku od kiedy kupiłem samochód przy przebiegu 125.000km. Ale od dwóch miesięcy poza zapisem błędu w komputerze silnika, zapal się też kontrolka check engine. Kasuję się ale po jakimś czasie znowu się zapala. Wcześniej kontrolka nie zapalała się błąd zapisywał się jedynie w kompie. Poza tym że jest błąd nie ma żadnych objawów. Silnik ma moc i pracuje normalnie tak samo od kiedy nabyłem auto.
Ale jak widać problem się pogłębia gdyż zaczęła zapalać się kontrolka. Zastanawiam się nad wymiana lub regeneracją katalizatora. Czy ktoś miał ten problem i go rozwiązał ? Proszę o pomoc.
-
Komentarz