Rozumiem że nawet jak już mechanicznie usunę przyczynę wyskakiwania błędu, kontrolka może się świecić do końca świata i jeden dzień dłużej?;-)
Spryskiwacze reflektorow
Zwiń
X
-
Ja bym się w tym temacie dopytał, czy jest możliwość ustawienia, żeby spryskiwacz reflektorów nie włączał się przy pierwszym użyciu spryskiwaczy od uruchomienia, tylko np. przy drugim lub trzecim?
Albo chociaż, żeby spryskiwacz reflektorów włączał się po 2-3 sekundach używania spryskiwacza szyby, a nie od razu?
Da się coś takiego ustawić na kompie, a może na Bolero (w instrukcji nie ma, ale podobno da się wejść do niektórych dodatkowych ustawień bez wpinania się z zewnątrz)?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftgonzop, W O2 dalo sie, kodowania O3 jeszcze nie mamy opracowanego
Kod:Częstotliwość spryskiwacze reflektorów Wybierz STG 09 Autoryzacja dostępu STG -> Funkcja 16 Wpisz kod odblokowujący 31347 Regulacja STG -> Funkcja 10 Wybierz (1) Dostosuj wartość odpowiadająca powrotu max 15 Częstotliwość spryskiwacze reflektorów opoznienie Wybierz STG 09 Autoryzacja dostępu STG -> Funkcja 16 Wpisz kod odblokowujący 31347 Regulacja STG -> Funkcja 10 (2) Wybór czasu opóźnienia SRA wycieraczka Dostosuj wartość odpowiadająca powrotu Wartość domyślna: 0 ms Przykład wartości: 1500 ms
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gonzopAlbo chociaż, żeby spryskiwacz reflektorów włączał się po 2-3 sekundach używania spryskiwacza szyby, a nie od razu?Black magic
Komentarz
-
-
Widac nie bylo pusto. Mi jak sie lampka zapali to tez nie wchodzi cale 5l plynu. Rezerwa musi miec wiecej niz 0,5l
EDIT: Tak bylo w O1 i O2 od zawsze. Ale O3 to eko twoj, wiec moze tu cos zmienili, bo zbiornik wyglada tak:
A 3l z O1 wygladal tak
Ze zdjec po gabarytach wielkiej roznicy nie ma. Przeciez to zawsze 2kg mniej do podawania masy auta
W O1 to nawet na zbiorniku byl napis ile l miesci zbiornik.
W O3 instrukcja obslugi na stronie 223 mowi jasno:
Pojemnosc zbiornika spryskiwaczy wynosi ok. 3l, a w samchodach wyposazonych w uklad mycia reflektorow ok 4,7l.
Tak wiec, jak myslalem wczesniej, urwali cos z masy auta :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Ja użyłem dziś spryskiwaczy 2 razy, za pierwszym było Ok, natomiast przy drugim razie lewa struga reflektora poszła jakby na róg maski i m.in. zabrudziła całą boczną szybę kierowcy.
Myślicie, że serwis może to jakoś poprawić, czy przy niekorzystnych wiatrach i wyższej prędkości tak zawsze będzie?
P.S Faktycznie, możliwość decydowania, czy spryskuję tylko przednią szybę czy również reflektory byłoby pożądana... Spróbuję triku ze zmianą świateł na ledy tylko przed sporadycznym spryskiwaniem szyby.O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Gość
Mam na pokładzie Columbus, czy z jego poziomu da się ustawić aby spryskiwacze reflektorów włączały się np co któreś spryskiwanie szyby albo po dłuższym przytrzymaniu spryskiwaczy?
Komentarz
-
Zamieszczone przez ojciec_Mam na pokładzie Columbus, czy z jego poziomu da się ustawić aby spryskiwacze reflektorów włączały się np co któreś spryskiwanie szyby albo po dłuższym przytrzymaniu spryskiwaczy?
Komentarz
-
-
Gość
-
Najlepiej dla własnej wygody i polepszenia funkcjonalności a także wydajności, zamontować oddzielny przycisk do spryskiwaczy reflektorów. Podobnie jak tu:
Nie trzeba tylko bałwochwalczo patrzeć na to co "fabryka daje". Nawet jeżeli w samochodzie bym miał system co działa po jakimś czasie przytrzymania manetki, natychmiast przerobiłbym go na oddzielny przycisk, tak jak to zrobiłem w tym linku, bo to o wiele wygodniejsze, a przeróbka banalna.
Taką przeróbkę można zrobić nawet bez układu czasowego, tylko zastosować przekażnik i przycisk, no i póżniej mieć trochę wyczucia w palcu, aby zbyt długo nie naciskać.
Komentarz
-
-
Ustawienie spryskiwaczy reflektorów
Oczywiście, że można ustawić częstotliwość spryskiwania reflektorów, wystarczy podjechać do serwisu i to zaprogramują. U mnie spryskiwacze reflektorów włączały się co cztery a teraz spryskują co jedenaście, powiedzieli, że jakby była potrzeba to można jeszcze to ustawić inaczej
[ Dodano: Nie 23 Mar, 14 16:37 ]Black magic, 1.4 tsi, elegance + pakiet amazing+ chrom
Pozdrawiam
Krzysiek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawboUstawili mi to za darmo, mam tam sporo kumpli :lol:
chociaż ja się zastanawiam czy w ogóle u mnie działają te spryskiwacze bo ani razu nie widziałam aby spryskało mi reflektoryZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
Komentarz