Octavia 3 - czarna seria

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rudy_162
    Classic
    • 2017
    • 1

Octavia 3 - czarna seria

przemod90, czujnik ABS sprawdź a najlepiej jak pisał roLLo, przez kompa to będziesz wiedział który. Prawdopodobnie mróz coś "popsuł".

Zamieszczone przez roLLo
    Mi walnęła nagrzewnica w te mrozy i w środku wszystko mam w G12 .... a wymiana to prucie całego kokpitu..
    współczuję.
    Ale powiem Wam, że dodatkowa nagrzewnica czyli dogrzewanie elektryczne w Scenicu robi robotę, prawie jak webasto
  • rudy_162
    Classic
    • 2014
    • 6

Octavia 3 - czarna seria

Witam wszystkich Forumowiczów.
    Do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum. Od grudnia 2013 jestem posiadaczem Octavii 3 Combi z motorem 1,8 TSI. Moja przygoda serwisowa rozpoczęła się pod koniec stycznia - po trasie ok. 180 km zauważyłem znaczny ubytek (ok. 0,7 l) płynu chłodniczego. Po wizycie w serwisie i kilkudniowym oczekiwaniu okazało się, iż pompa wody jest uszkodzona. Sprawne sprowadzenie części, szybka wymiana i dobry kontakt sprawił, iż kilka dni później odebrałem swoją ukochaną Octawkę. Niestety ok. 3 dni po wyjechaniu z serwisu (dzisiaj) zauważyłem, iż Octavka straciła całkowicie moc - co jest szczególnie zauważalne na pierwszym biegu (manual). Zawsze silnik nerwowo reagował nawet na najmniejsze ruchy gazu, niestety w tej chwili silnik wkręca się na obroty na 1szym biegu baaaaaardzo leniwie. Na kolejnych biegach silnik zdaje się być bardziej żywy. Czy miał ktoś taki objaw? Czy wiecie co może być nie tak? MAXI-DOT nie wskazuje błędów, według zegarów jest wszystko ok...
    Oczywiście wszystkie płyny w normie.

Czeka mnie kolejna wizyta w serwisie Skody...

POMOCY!

Pozdrawiam.

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

Zamieszczone przez rudy_162
      Czeka mnie kolejna wizyta w serwisie Skody...

POMOCY!

Pozdrawiam.
      no chyba wal do serwisu i tyle , auto masz na gwarancji , może po prostu masz pecha ...
      głowa do góry , nie przejmuj się
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• rudy_162
        Classic
        • 2014
        • 6

Widzę że Kolega pochodzi z mojego rodzinnego miasta Miło słyszeć sąsiadów. Serwis już mam umówiony. Znajomy mechanik stwierdził, iż usterka może tkwić w rozrządzie - tj. nieprawidłowo złożony rozrząd po wymianie pompy (przeskoczenie o 1 ząb). Czy sytuacja taka jest prawdopodobna? Nie doszłoby do kolizji tłoki vs. zawory?

Pozdrawiam.

Komentarz

• 2.0-16v Michał
          RS
          • 2013
          • 4038
          • Octavia III (5E3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM
          • CHZD 1.0 TSI 115 KM

To grubo by pojechali jeśli by na dzień dobry zmascili założenie rozrządu :| Ciekawy jestem jakie bajeczki będą próbowali wcisnąć. Ps zawsze żądaj potwierdzenia na piśmie żeby nie było że oni tak nie mówili :wink: Powodzenia i szybkiego rozwiązania problemu
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
          przedstawiam smerfetke

Komentarz

• rudy_162
            Classic
            • 2014
            • 6

Co do odpowiedzi na papierze - kiedyś mnie już jedna firma wyrolowała stąd zawsze lepiej mieć dupochron Co do awarii - wszystko się wyjaśni jutro wieczorem. Jak będę posiadał informację nt. potencjalnych awarii, będę informował.

Pozdrawiam.

Komentarz

• Ralfik
              Ambiente
              • 2013
              • 225
              • Octavia III (5E3)
              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Z tym rozrządem to bardzo prawdopodobne.Ja na twoim miejscu pojechał bym do innego serwisu.

Komentarz

• leszekmw
                RS
                • 2005
                • 5356

rudy_162, żaden za mnie mechanik , ale może przy jednym zębie jeszcze nic sie nie dzieje. trzeba by mądrzejszych spytać . ,może ktoś się wypowie jeszcze...

Z tym rozrządem to bardzo prawdopodobne.Ja na twoim miejscu pojechał bym do innego serwisu.
                ale radę mu dałeś , jeden serwis zaczął i teraz musi skończyć... :roll: ,żaden inny pewnie nawet by się w to nie pchał.. w poprawianie po kimś..
                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                GVI 1.4TSI
                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• padero
                  Rider
                  • 2009
                  • 369
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

W ktorym serwisie robisz?
                  Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• rudy_162
                    Classic
                    • 2014
                    • 6

Aktualnie sprawa zajmuje sie POL-MOT na Ursynowie (Wa-Wa). Samochód został kupiony w Lublinie w CRH Auto Skoda i tam staram się zaglądać ze względu na "przetarte ścieżki" :lol: Niestety nie zawsze udaje mi się odstawić samochód do Lublina... Jakieś sugestie nt. serwisu na Ursynowie?

Komentarz

• Prim
                      L&K
                      • 2013
                      • 1040
                      • Audi

Zamieszczone przez rudy_162
                      Jakieś sugestie nt. serwisu na Ursynowie?
                      też bym sie chętnie dowiedział jakie wrażenia z tego serwisu...
                      Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• greg505
                        L&K
                        • 2013
                        • 1239

rudy_162, a jestes pewien, ze to nie asr zamula silnik na pierwszym biegu?
                        Gdyby byl to rozrzad to rowniez na pozostalych biegal mialbys problemy
                        Black magic

Komentarz

• Mateusz_G
                          Drive
                          • 2013
                          • 88

To tylko pomysł ale może w serwisie przestawili profil jazdy na ECO... Chociaż nie wiem jak to działa w manual'u i pewnie by też było zauważalne na innych biegach :confused

Moja RSka: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77117

Komentarz

• rudy_162
                            Classic
                            • 2014
                            • 6

Po wizycie w serwisie wygląda na to że wszystko jest ok. Problem wystąpił tylko raz, teraz już śmiga ąz miło. Co do ASR - podejrzewałem to, wyłączyłem kontrolę trakcji, zatrzymałem się I wyłączyłem I włączyłem silnik ponownie - nic nie pomagało. Miejmy nadzieję że był to jednorazowy wybryk I więcej się to nie potwórzy... Co do opinii o serwisie - byłem tam 2 razy (pierwszy raz wymiana pompy wody, drugi raz sprawdzenie tej mocy) I na obecną chwilę mogę powiedzieć że jestem zadowolony. Są elastyczni w stosunku do Klienta, nie stwarzają problemów. Co do strony technicznej - problemów z serwisem jak dotąd nie miałem.

Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...