Żarówka przednich kierunkowskazów.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Amix
    Classic
    • 2017
    • 0

To chyba jest normalne, że przy LPG komputer pokazuje mniejsze wartości niż spalanie rzeczywiste, przynajmniej u mnie tak jest.
    Jak wygląda sprawa serwisowania skodowskiej instalacji LPG, można zrobić serwis w jakimś niezależnym serwisie czy tylko w ASO? Obiło mi się o uszy, że tylko ASO ma oprogramowanie.
  • Amix
    Ambiente
    • 2014
    • 220

Czy znajdzie się jakiś zdolny elektro-magik, który wymieni żarówkę z przodu nie rozbierając połowy auta ?
    Dotyczy żarówki przednich kierunkowskazów w lampach bi-xenon O3 !!
    Przy okazji wizyty w serwisie o tym powiedziałem i widok mechanika macającego zaślepkę - bezcenny !!! Jeszcze do dzisiaj chyba nie może wyjść ze zdziwienia.
    EDIT:
    Okazuje się, ze koszt wymiany zwykłej żarówki kierunkowskazów (pomarańczowa)
    w serwisie - ponad 200zł !! Paranoja !!!!
    Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
    Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
    Moja szara myszka - Octavia 3
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• JacekRS
      Rider
      • 2014
      • 394
      • Superb III (3V3)
      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Interesujące.... a w OII FL tak przemyślana była sprawa z reflektorem, z tego co pamiętam, to zwalniało się jakąś blokadę i lampa wyjeżdżała do przodu...
      "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• Amix
        Ambiente
        • 2014
        • 220

Tez tak myślałem, ale przeszkadza przedni grill. Wrzucę jutro fotki o problemie
        Kumpel ma OII i tam jest wszystko jasne
        Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek

Komentarz

• lubek24
          Rider
          • 2013
          • 597
          • Octavia III (5E3)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Tam są 2 żaróweczki większa i mniejsza i też już nie mogę się doczekać jak ktoś z forum rozkmini ten temat bo przydałoby się te żarówki zamienić na LEDY tak jak w tylnych lampach.
          O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• Amix
            Ambiente
            • 2014
            • 220

Zamieszczone przez lubek24
            Tam są 2 żaróweczki większa i mniejsza i też już nie mogę się doczekać jak ktoś z forum rozkmini ten temat bo przydałoby się te żarówki zamienić na LEDY tak jak w tylnych lampach.
            Teź mi się wydawało, źe są dwie, ale przy¹wieć latarką....to jest lustrzane odbicie

Komentarz

• Ralfik
              Ambiente
              • 2013
              • 225
              • Octavia III (5E3)
              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Chyba was zmartwię bo mam obie lampy z ledami i bez , które rozebrałem i dostęp do żarówek kierunku jest fatalny a ksenonach prawie niemożliwy ponieważ przeszkadza tam radiator od ledów . Zastanawiam się dlaczego , producent nie zrobił dodatkowej zaślepki, która jest nie jako za żarówką . Gdyby tam wyciął ten plastyk, który jest wyprofilowany to dostęp do żarówki byłby bezpośredni.

[ Dodano: Sob 28 Cze, 14 19:34 ]
              W O3 aby wyjąć lampę przednią trzeba przynajmniej poluzować przedni zderzak ponieważ częsć szkła lampy wchodzi pod niego w O2 było o niebo lepiej.

Komentarz

• Amix
                Ambiente
                • 2014
                • 220

Przy pierwszej wymianie żarówki można pokombinować i wyciąć, ale martwi mnie jedna rzecz. Nie mam z przodu kierunkowskazu i zatrzymuje mnie policjant. Jak mu wytłumaczyć, że się nie da wymienić ?. Od razu chwyta za bloczek !!. Laweta i serwis ?, a może dowód rejestracyjny zabierze za "niemanie" kierunków i braku możliwości wymiany. Zapasową żarówkę mogę przy nim tylko komuś w d..ę wsadzić, a najchętniej jakiemuś inżynierkowi od projektowania tych lamp.

Komentarz

• andriu21tg
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1499

To w Golfie jest bajeczka

Komentarz

• bob_best
                    Rider
                    • 2013
                    • 744
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Ralfik
                    Chyba was zmartwię bo mam obie lampy z ledami i bez , które rozebrałem i dostęp do żarówek kierunku jest fatalny a ksenonach prawie niemożliwy ponieważ przeszkadza tam radiator od ledów . Zastanawiam się dlaczego , producent nie zrobił dodatkowej zaślepki, która jest nie jako za żarówką . Gdyby tam wyciął ten plastyk, który jest wyprofilowany to dostęp do żarówki byłby bezpośredni.

[ Dodano: Sob 28 Cze, 14 19:34 ]
                    W O3 aby wyjąć lampę przednią trzeba przynajmniej poluzować przedni zderzak ponieważ częsć szkła lampy wchodzi pod niego w O2 było o niebo lepiej.
                    widzę, że jednak będziesz działał z xenonem? Pochwal się koniecznie jak coś wymodzisz
                    Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...