CHRIS3355, musisz najlepiej sam zlokalizować co i gdzie. nie wątpię, że zlał ci się jakiś zwierz, kuna, szop czy coś w tym stylu, albo jakiś pijaczek :roll: jak mi się kot raz pod samochodem zlał, waliło przez 2 tygodnie, no ale to był kot.
a to nie jest ta slynna woda co sie zbiera pod dywanikiem pasazera z przodu (wyszlo to w Niemczech w czasie testu Golfa 7 - dot. ponoc G7, O3, Leona i Audi A3 - a wiec tych na nowej platgormie - jak sie poszuka w google to powinno wyskoczyc).
Wg Autobild jak to odkryli to moglo dot. nawet 300.000 aut! Ale VW twierdzi ze tylko 46 sztuk...
[ Dodano: Sob 20 Wrz, 14 14:12 ]
Mam w przyszlym tygodniu wymiane pompy bo plyn chłodniczy ubywa :shock: to zapytam czy Panowie maja jeszcze jakies pomysły bo jak nie... :zastrzelic
Możesz mieć nieszczelną nagrzewnicę, spróbuj na rozgrzanym silniku włączyć grzanie na max, otwórz okna i sprawdź czy zapach jest wyraźnie silniejszy niż bez włączonego ogrzewania, jeśli tak to przyczyną może być nagrzewnica.
Płyn chłodzący zwykle nie pachnie moczem, ale jak rozgrzejesz auto otwórz ostrożnie zbiornik z płynem chłodzącym, porównaj go z tym w kabinie, jeśli są bardzo zbliżone do siebie to prawdopodobnie masz nieszczelność w nagrzewnicy i stąd zapach w samochodzie.
ubywa mi płynu ale to ma zwiazek z nieszczelna pompą. zobaczymy co sie bedzie działo po wymianie pompy.
[ Dodano: Nie 21 Wrz, 14 10:27 ]
najbardziej przeraża mnie demolka deski rozdzielczej!
[ Dodano: Sob 04 Paź, 14 12:15 ]
bylem na drugim czyszczeniu klimy. przestalo smierdziec. zobaczymy jak dlugo?! na pompe wody czekam juz 4 tyg. szoooooooooooooooook!!!!
Komentarz