O3 rs tsi wydech

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek106
    Classic
    • 2017
    • 0

O3 rs tsi wydech

Akcja zima - od kilku dni dmuchawa nawiewu delikatnie zaczynała kwilić po długim postoju na mrozie. Popiskiwania nie są czymś co lubię w aucie wiec dzisiaj wentylator opuścił swoje miejsce za schowkiem i przejdzie gruntowne smarowanie+ czyszczenie. Zobaczymy, czy to pomoże.
  • marek106
    Ambiente
    • 2014
    • 221

O3 rs tsi wydech

Wczoraj jechalem szybko serpentyna i nagle auto przy przyspieszaniu powyzej 4000 obr duzo bardziej zaczelo syczec z wydechu. Taki efekt za kazdym razem. Dzis rano po rozgrzaniu nie bylo tego. Zastanawiam sie czy ktos mial podobna sytuacje

Komentarz

• Sebastian75
      Elegance
      • 2013
      • 912

Może .... zgrzałeś hamulce? Podobno w RSie szybko się grzeją - a jak ciąłeś szybko serpentynami to podejrzewam, że może to to było - a nie wydech

Padał deszcz?

Komentarz

• ErNOL9xp7
        Drive
        • 2014
        • 54

U mnie w RS też się tak kilka razy zdarzyło. Nawet do ASO pojechałem, żeby zapytać. Mówią, że to normalne zjawisko... Ale wiadomo, jak to jest z odpowiedziami ASO. Generalnie z tego co się orientuję, to sprężarka od turbo tak może syczeć, ale głowy nie dam sobie obciąć.
        Pozdrawiam.
        ErNOL/Ernest
        Skoda Octavia 3 RS TSI Szary Metal + pełno dodatków...

Komentarz

• marek106
          Ambiente
          • 2014
          • 221

Ja już przestaję się stresować tu jakiś puknięciem, głośniejszym wydechem czy coś. Jeżdżę i tyle. Tylko program bym zrobił bo seria to już za mało

Komentarz

• Sebastian75
            Elegance
            • 2013
            • 912

marek106,

wymień na golfa 400, będzie za rok - 400 koni, chyba 500 momentu,

Aha - 3,9 do setki

Komentarz

• greg505
              L&K
              • 2013
              • 1239

moze ktorys waz gumowy zaczal puszczac po rozgrzaniu?
              Black magic

Komentarz

• marek106
                Ambiente
                • 2014
                • 221

Zdecydowanie szło to z wydechu. Moc ta sama, nic się nie zapaliło. Nie wnikam jeżdżę,ale program musi być. Z tym,że w CS chyba.

Co do golfa, hehe nie stać mnie,potrzebuję kombi. Trochę mi poza tym wygląd golfa nie siedzi. Z resztą nie ma tematu

Komentarz

Pracuję...