Jaskoo, Baaardzo elegancki konfig - taki +- mi chodzi po głowie tylko nie wiem jeszcze co z kolorem Co do czarnego to mam 2gą OII Kombi w czarnej perle....
"Bulgotanie" - Octavia RS TSI.
Zwiń
X
-
"Bulgotanie" - Octavia RS TSI.
Witam. Zakładam nowy temat, gdyż mimo szukania, nie znalazłem chyba konkretnego tematu o tym zjawisku. Były podobne, ale raczej nie takie same.
Otóż. Samochód po jeździe, silnik rozgrzany. DSG. W pozycji P lub N na postoju, słychać jakby bulgotanie. Od razu mówię, że nie jest to raczej bulgotanie cieczy, choć nazwany przeze mnie dźwięk, może to sugerować... Inaczej nie umiem tego określić, jak właśnie bulgotanie. Dźwięk jest bardzo cichy, coś jakby pękające bańki cieczy... Nie wiem jak to inaczej określić.
Przebieg 8800km. Jeździ i w mieście i na autostradach, więc silnik dostaje wszystko, co jest mu potrzebne. Ostatnie tankowanie na Lukoil. Podaję, bo wiem, że ponoć podobne problemy może powodować paliwo.
Ktoś miał coś podobnego u siebie w RS TSI?
Pozdrawiam.Pozdrawiam.
ErNOL/Ernest
Skoda Octavia 3 RS TSI Szary Metal + pełno dodatków...
-
-
Zamieszczone przez WoshoIle trwa to bulgotanie?
[ Dodano: Pią 28 Lis, 14 19:52 ]
Tak się dzisiaj przysłuchałem, na ile umiem, dość chyba dokładnie. Przy otwartej masce owo "bulgotanie" czy jak to tam nazwać, dochodzi moim zdaniem z prawej strony (patrząc od przodu na kabinę). Gdzieś, nie wiem, między akumulatorem, filtrem powietrza (bo chyba ta czarna puszka przed akumulatorem, to chyba właśnie filtr powietrza)... Co jakiś czas też coś tam sssyknie sobie... Jak się doda gazu, wydaje mi się, że dźwięk ustaje, lub staje się niesłyszalny. Ciężko mi to samemu stwierdzić...
Ktoś coś...?
[ Dodano: Nie 30 Lis, 14 21:44 ]
Mała zmiana nazwy dźwięku... Może nie bulgotanie a raczej furkotanie. Po zmianie DSG na R lub D/S dźwięk ustaje... Przy niskich temperaturach wyraźnie jest to głośniejsze...
Ktoś coś...?
[ Dodano: Pon 01 Gru, 14 13:16 ]
Sorki za zamieszanie, ale chyba ten temat bardziej do tego pasuje:
Pozdrawiam.
ErNOL/Ernest
Skoda Octavia 3 RS TSI Szary Metal + pełno dodatków...
Komentarz
-
Komentarz