Ciche piszczenie O3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mbaczek
    Classic
    • 2016
    • 17

Ciche piszczenie O3

Nie mam OIII, ale zawsze Octawie miały 55l
  • lukrys
    Rider
    • 2013
    • 435

Ciche piszczenie O3

Witam Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z samochodem a dokładnie podczas jazdy z prędkością między 100km/h a 120km/h występuje ciche piszczenie. Jeżeli pzy tej pędkości puszczę gaz to nic nie słychać czyli tylko przy przyśpieszeniu to słychać...
    Piszczenie to występuje tylko na 5 biegu.

Czy ktoś sie spotkał z czymś takim? w serwisie mówią że to łożysko z skrzyni biegów. Na razie mam czekać na tel od nich i tak to już trwa parę miesięcy, chociaż co chwilę sie przypominam jestem zbywany że jeszcze nic dokładnie nie wiedzą, że będą dzwonić

Komentarz

• bob_best
      Rider
      • 2013
      • 744
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Re: Ciche piszczenie O3

Zamieszczone przez lukrys
      Witam Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z samochodem a dokładnie podczas jazdy z prędkością między 100km/h a 120km/h występuje ciche piszczenie. Jeżeli pzy tej pędkości puszczę gaz to nic nie słychać czyli tylko przy przyśpieszeniu to słychać...
      Piszczenie to występuje tylko na 5 biegu.

Czy ktoś sie spotkał z czymś takim? w serwisie mówią że to łożysko z skrzyni biegów. Na razie mam czekać na tel od nich i tak to już trwa parę miesięcy, chociaż co chwilę sie przypominam jestem zbywany że jeszcze nic dokładnie nie wiedzą, że będą dzwonić
      pierwsze pytanie - zrobiłeś zgłoszenie tego na piśmie czy tylko telefonicznie/ustnie?
      Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• lukrys
        Rider
        • 2013
        • 435

tak jest to na piśmie.. nawet miałem wymieniany alternator bo na początku myśleli że to piszczy łożysko z alternatora ale niestety sie mylili :P Czy ma ktoś podobną sytuację?

Komentarz

Pracuję...