Octavia CJSA 1,8 TSI 2013r. - rozrząd (łańcuch) - czy ktoś wymieniał ???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukaskolo1
    Classic
    • 2018
    • 2
    • Octavia III (5E3)
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Octavia CJSA 1,8 TSI 2013r. - rozrząd (łańcuch) - czy ktoś wymieniał ???

Witam, jestem nowym użytkownikiem tegoż forum, od kwietnia 2017 roku jestem użytkownikiem i właścicielem OIII - wersja jak w temacie, manual, FWD. Silnik na łańcuchu rozrządu i moje pytanie czy ktoś wymieniał w tym samochodzie łańcuch rozrządu z napinaczem i innymi rzeczami. Mam przebieg 165 tys. km i mimo że łańcuchy są bezobsługowe to jakoś naczytałem się w necie na temat tych starych wersji silnikowych EA888 i obawiam się że może lepiej wymienić łańcuch zanim coś się rozciągnie. Do ASO jak pojadę to z chęcią mi to wymienią a nie w ASO stwierdzają (przynajmniej 3 przypadki) że nie da się ocenić w tym silniku rozciągnięcia łańcucha tzn. działania napinacza. Czy mogłby ktoś opisać swoje doświadczenia z tym silnikiem i rozrządem ? Dziękuję z góry i liczę na ewentualne konkretne odpowiedzi merytoryczne
  • EŁ
    L&K
    • 2004
    • 1168
    • Octavia III (5E3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

mam ccza wiec starszą wersję ea888 ale muszę cię zmartwić łańcuch w nowszych jest ten sam co poprawiony w starszych....a u mnie poprawiony rozciągnął się po 60 tys km , dobra wiadomośc jest taka że mamy już poprawione napinacze które zmniejszają ryzyko przeskoczenia łańcucha, ...u ,mnie łańcuch tarł jak wściekły o obudowe a test na vagu pokazał 0

Komentarz

• lukaskolo1
      Classic
      • 2018
      • 2
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Zobacz wpis
      mam ccza wiec starszą wersję ea888 ale muszę cię zmartwić łańcuch w nowszych jest ten sam co poprawiony w starszych....a u mnie poprawiony rozciągnął się po 60 tys km , dobra wiadomośc jest taka że mamy już poprawione napinacze które zmniejszają ryzyko przeskoczenia łańcucha, ...u ,mnie łańcuch tarł jak wściekły o obudowe a test na vagu pokazał 0
      Czyli pozostaje tylko wymieniać. Hm cena w ASO za cały komplet ponad 5 tys. zł:/ Można sam łańcuch wymienić ?

Komentarz

Pracuję...